Nepopravljivi optimista
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.12.2011.
- Pohvaljen
- 2.031
Snimak sa fiksne kamere preko puta glavne bine. Naracija komentatora parada, neprekinuta.
Poslednja izmena:
Aha znači jednima koji su pozvali na mirno gledanje parade "Snaga Jedinstva", bez ikakvih indicija da će bilo šta uraditi, je zabranjeno gledanje parade postavljanjem kordona od 100 pripadnika žandarmerije (čak i pre prilaska prostoru parade), a nekim drugima koji su doveženi autobusima iz svih krajeva Srbije, kojima je data zastavica i naloženo da mašu je dozvoljeno da prisustvuju paradi.
Dakle podela na mi i oni na osnovu telepatije, jer nikakvih indicija nije bilo da će se bilo šta desiti. Došli ljudi organizovani, kao i oni koji su autobusima dovedeni.
Vlast, uključujući i MUP, ne sme da deli narod. Ti i mi ovde na forumu i bilo gde možemo, nije lepo, ali nam to sloboda govora dozvoljava. Vlast to ne sme da radi, ona je u službi svih građana i podelom u javnim nastupima, hapšenjima, odbrani, pomilovanjem batinaša, selektivnim puštanjem na paradu (koju svi mi plaćamo) i milion drugim potezima kojima se deli narod, oni krše Ustav.Slušam ja priče o ćacijima ovde već godinu dana...
Tako da nemojte mi vi pričati o podelama na "mi" i "oni"...
Zna se od koga je to krenulo.
Kao što rekoh, butthurt epskih razmera.
Toliko vas boli da ste na trenutak zaboravili da ste srpski rod podelili na "ćacije" i vas lepe fine.
Krajnje licemerje, nema dalje...
U svakom slučaju, čestitke VS na paradi, bilo je izuzetno... nivo napretka je veliki, još mnogo ima da se radi, ali polako...
Hapse se oni koji krše zakon. Što se tiče pomilovanja kad napominjes pomilovanje batinasa, napomeni i pomilovanje bitangi iz Indjije, koji nisu smeli da budu pomilovani.Vlast, uključujući i MUP, ne sme da deli narod. Ti i mi ovde na forumu i bilo gde možemo, nije lepo, ali nam to sloboda govora dozvoljava. Vlast to ne sme da radi, ona je u službi svih građana i podelom u javnim nastupima, hapšenjima, odbrani, pomilovanjem batinaša, selektivnim puštanjem na paradu (koju svi mi plaćamo) i milion drugim potezima kojima se deli narod, oni krše Ustav.
Nauči da razlikuješ to.
I sad kad je parada prošla, da se vratimo bitnim stvarima za svakodnevni život, kad će krenuti zamena asfalta i koji je rok da se tehnika ukloni sa ulica, te da se iste puste za saobraćaj?
Slušam ja priče o ćacijima ovde već godinu dana...
Tako da nemojte mi vi pričati o podelama na "mi" i "oni"...
Zna se od koga je to krenulo.
Kao što rekoh, butthurt epskih razmera.
Toliko vas boli da ste na trenutak zaboravili da ste srpski rod podelili na "ćacije" i vas lepe fine.
Krajnje licemerje, nema dalje...
U svakom slučaju, čestitke VS na paradi, bilo je izuzetno... nivo napretka je veliki, još mnogo ima da se radi, ali polako...
Hapse se oni koji krše zakon.
Vlast, uključujući i MUP, ne sme da deli narod. Ti i mi ovde na forumu i bilo gde možemo, nije lepo, ali nam to sloboda govora dozvoljava. Vlast to ne sme da radi, ona je u službi svih građana i podelom u javnim nastupima, hapšenjima, odbrani, pomilovanjem batinaša, selektivnim puštanjem na paradu (koju svi mi plaćamo) i milion drugim potezima kojima se deli narod, oni krše Ustav.
Nauči da razlikuješ to.
Moraš mi ukazati na kršenje Ustava da bih mogao da ti odgovorim? Kosovo? Ili nešto drugo?Устав је изнад закона, а не хапсе се они који крше Устав.
Ako se hapse oni koji krše zakon, zašto nisu uhapšeni oni koji su pucali vatromet na sugrađane i na policiju? Naravno da treba da se hapse oni koji krše zakon, nisam ni mislio suprotno - to je tvoja reakcija. Dakle opet imamo selektivno hapšenje. Ako neko krši zakon, ugrožava nečiju bezbednost i nekoga napada, onda treba da uhapšen - a vidimo da to nije tako.Hapse se oni koji krše zakon. Što se tiče pomilovanja kad napominjes pomilovanje batinasa, napomeni i pomilovanje bitangi iz Indjije, koji nisu smeli da budu pomilovani.
Moraš mi ukazati na kršenje Ustava da bih mogao da ti odgovorim? Kosovo? Ili nešto drugo?
Ja sam u fazonu da li da izgubim celo popodne da izvučem članove ustava koji su prekršeni, ali ***iga, neće se ispiti sami položitiPravnik koji živi u Srbiji i ne vidi kršenje Ustava...
Pričamo o apstraktnim odredbama. Uvek postoje bezbednosne pretnje i rizici zbog kojih neko donese određenu odluku. Sada je realno bilo da neko moze praviti problem i da njihova želja da prisustvuju u grupama nije bila iskrena. Evo kolega koji je bio tamo je napisao da su pojedinci koji nisu skretali nikakvu pažnju mogli da uđu. Tako je I on prisustvovao paradi. Ovo je bio skup visokog rizika i ne može se dozvoliti da neko glumi budalu na ovakvom događaju.![]()
Ustav Republike Srbije
Pronađite prečišćene propise Republike Srbije u okviru sekcije Besplatni propisi na našem sajtu.www.paragraf.rs
Evo za sunarodnike da se prisete malo (ili prvi put pročitaju)
Pogledajte prilog 252299
Ako je neko želeo da iskoči pred tenk, pa nek njega uhapse ako imaju dokaza, a ne da nekoliko stotina ljudi drže u toru kao najveće kriminalce. Ako nema dokaza, kako su onda došli do zaključka da će neko iskočiti pred tenk? Telepatijom?Pričamo o apstraktnim odredbama. Uvek postoje bezbednosne pretnje i rizici zbog kojih neko donese određenu odluku. Sada je realno bilo da neko moze praviti problem i da njihova želja da prisustvuju u grupama nije bila iskrena. Evo kolega koji je bio tamo je napisao da su pojedinci koji nisu skretali nikakvu pažnju mogli da uđu. Tako je I on prisustvovao paradi. Ovo je bio skup visokog rizika i ne može se dozvoliti da neko glumi budalu na ovakvom događaju.
Primer koji je Boki okačio nije primeren i ne može se podvesti pod kršenje Ustava iz razloga koje sam naveo, a sto se tice Kosova ako si zainteresovan za organizovanje protesta, i za tu vrstu borbe ja sam za. Javi mi samo.И Косово и Метохија и нешто друго. Чим си питао, значи да већ знаш, само се правиш Тоша. Ево имаш и један пример горе који је Боки окачио.
Za pohvalu su tvoj trud i strpljenje, ali ovo su oni tipovi ljudi koji nikad ni oko čega ne menaju stavove, a svakako ne bi menjali u sferi politike i to zbog nekoga na nekom forumu. Ja sam vodio rasprave sa naprednjacima i radikalima uživo, čak sa nekima koji su mi prijatelji, pa sam nailazio na ukopavanje i izlive mržnje i besa (ali nisam ni ja ostao dužan, pa sam vraćao istom merom, akcija i reakcija). A tek ovde, u ovim okolnostima, s ovim ljudima, nema nikakve poente pokušavati bilo šta.Ja sam u fazonu da li da izgubim celo popodne da izvučem članove ustava koji su prekršeni, ali ***iga, neće se ispiti sami položiti![]()
Primer koji je Boki okačio nije primeren i ne može se podvesti pod kršenje Ustava iz razloga koje sam naveo, a sto se tice Kosova ako si zainteresovan za organizovanje protesta, i za tu vrstu borbe ja sam za. Javi mi samo.
Boki policija radi svoj posao i daje bezbednosne procene, verujem da je i u ovom slučaju postojao rizik da neko napravi problem. Zato im nije ni dozvoljeno da prisustvuju. Pritom odakle ti znaš da ta grupa nije htela da pravi problem? Imamo sa jedne strane tvoju reč i sa druge strane rad gomile operativaca na terenu. Kome bi ti verovao da si na mom mestu?Ako je neko želeo da iskoči pred tenk, pa nek njega uhapse ako imaju dokaza, a ne da nekoliko stotina ljudi drže u toru kao najveće kriminalce. Ako nema dokaza, kako su onda došli do zaključka da će neko iskočiti pred tenk? Telepatijom?
Pa ne razumem sta onda hoćeš? Podrzavas kršenje Ustava kada je Kosovo u pitanju a mene optuzujes za selektivno tumačenje Ustava kom si ti sklon.Значи још један који селективно тумачи Устав. Нисам заинтересован за организовање протеста јер је бесмислен. Нису ни Албанци у Приштини организовали протест пре него што су кренули у оружану окупацију севера.
I bez Kosova i bez svih izdaja, on krsi ustav time sto svaki dan kao predsednik drzave radi stvari koje mu po ustavu nisu u nadleznosti, odnosno u nadleznosti su vlade.Moraš mi ukazati na kršenje Ustava da bih mogao da ti odgovorim? Kosovo? Ili nešto drugo?
Boki policija radi svoj posao i daje bezbednosne procene, verujem da je i u ovom slučaju postojao rizik da neko napravi problem. Zato im nije ni dozvoljeno da prisustvuju. Pritom odakle ti znaš da ta grupa nije htela da pravi problem? Imamo sa jedne strane tvoju reč i sa druge strane rad gomile operativaca na terenu. Kome bi ti verovao da si na mom mestu?