Желим само да укажем на чињеницу да је прво појављивање HQ-17 било уочи ТТ приказа за Дан војске ако се не варам.
Prvo javno prikazivanje HQ17 je bilo u Kruševcu na Vidovdan prošle godine.
Bilo je zanimljivo posmatrati tadašnji snimak obilaska tehnike, uživo prenošen.
Bio je prisutan tadašnji Premijer Vučević kao najviše pozicionirani funkcioner u prisustvu Miloradovića. Vučević samo površno, informnativno, upoznat sa sredstvima koje obilazi, vidi se da ga nešto nije intrigiralo previše ni dok je prethodno bio ministar odbrane. Postavlja laička pitanja uz poznavanje nekih osnovnih činjenica. Miloradović mu pojašnjava i ispravlja ga.
Onako iz sećanja: Dolaze do FK-3. i onda dolazi Vučevićeva konstatacija u stilu ,,aaaaa to je ono što imamo 6 sistema". Miloradović ga odmah prekida uz komentar tipa - nećemo o tome koliko ih ima, ima ih dovoljno!
S obzirom da je reč o premijeru, a pre toga ministru odbrane mislim da nije sučajno izgovoreno to ,,6 sistema". Koliko god ga suštinski ne zanimalo, mora da je registrovao na nekom sastanku, ili potpisao neki dokument vezan za nabavku.
Edit.
Evo ga snimak. Pronašao sam. Kreće od tog dela sa FK-3. Inače se svašta moglo tada čuti i naslutiti između redova.
Evo sada sam ponovo pogledao. Zanimljivo kod FK-3 dolazi i pitanje: ,,Ima li tu dodatnih mogućnosti da se razvija"? Miloradović odgovara: ,,Ima tu raznih mogućnosti i na tome se radi".
Kažem ponovo, ovaj obilazak je bilo zanimljivo pogledati jer je Miloradović imao priliku da slobodno nešto kaže, da ne bude prekidan od strane dominantnijeg funkcionera koji odmah navodi priču na svoju vodenicu.