www.b92.net
Ne znam gde su njihove gazde bile da vojno intervenišu kada se ovo dogodilo pre samo 13 godina? Nisu nas opet bombardovali, ali su našli izdajničku i lopovsku bagru, koju su već sledeće godine doveli na vlast i koja se pokazala milion puta "kooperativnija" od Tadića koji je bio na vlasti tada kada je na barikadama pružan oružani otpor šiptarskim teroristima pa čak i KFOR-u, a ja bu**** sam u to vreme mislio da gori izdajnik od njega ne može da se rodi. Ne mogu nikada da mu oprostim izručenje Karadžića i Mladića Hagu, ali danas bih njegovu kosovsku politiku pravio od blata.
Jel su za vreme rata 1995. NATO bombarderi krenuli da brane svoje konjušare? Onda je Ratko Mladić zarobio pripadnike UNPROFOR-a iz zapadnih zemalja, vezao ih za mostove i tenkove i poručio Amerikancima "samo udrite, pa onda njihovim porodicama objasnite da su žrtvovani kako bi odbranili sarajevske džihadiste za demokratiju i ljudska prava".
Na stranu to što oni trenutno u Kijevu imaju mnogo većeg i značajnijeg pacijenta kojeg moraju da održavaju u životu, ali da li misliš da NATO zemlje žele da žrtvuju ijednog svog državljanina zbog Kurtija i njegove narkodilerske čerge koju bi u tim zemljama svi redom prezirali kada bi morali da je viđaju u svom dvorištu, a ne samo fino odevene i uglađene na kamerama CNN-a i BBC-a? Jedan njihov vojnik ili civil da izgubi život je mnogo, a kamoli njih više stotina ili hiljada koliko bi u eventualnom konfliktu sigurno stradalo, bilo u direktnoj borbi sa našim trupama bilo kao njihov živi štit? Ovde govorimo o scenariju ograničene vojno-policijske akcije protiv terorističkih formacija severno od Ibra i njihove hirurške eliminacije u te 4 opštine, a ne nekoj srpskoj "Oluji" gde bi dvesta hiljada vojnika ušlo sa tenkovima u Prištinu i Prizren, stali na granicu prema Albaniji i silom slomili svaku secesionističku instituciju na bilo kom pedlju KiM, mada pitanje da li bi stranci i za to bili spremni da ginu u trenutku kada im je istočni front ozbiljno ugrožen i pred raspadom. I to će pre ili kasnije morati da se uradi, ali otom-potom.
Milošević je odmah nakon početka NATO agresije 1999. zarobio nekoliko pripadnika USMC na makedonskoj granici, ne znam zašto ih je pustio umesto da ih upotrebi kao živi štit, kao što je to nekoliko godina ranije uradila VRS? Ko protiv sebe ima jakog i beskrupuloznog protivnika mora igrati prljavo, u protivnom će biti uništen. Ili da Srbija napravi atomsko oružje i rakete srednjeg i dugog dometa koje ga mogu nositi, pa da nam zbog toga niko ne može ništa? Šta je od ta dva izvodljivije?