Pa ne znam koliko ima smisla da se sada prekopava to sve... Amerika od početka nije bila za raspad SFRJ, ali nije bila ni za razne Karlovac-Karlobag varijante.
Treba se zapitati kako to da je Americi manje zlo taj El Mudžahedin, nego srbi? Kako to da npr. samo Srbija nije član EU, WTO i ostalih organizacija? Nešto smo zasrali.
A Milošević je kao bio za neku Veliku Srbiju, Srpski Svet i ostalo o čemu bruje mediji u konjušarskom nam komšiluku? Čovek se nije ni izjašnjavao kao Srbin.
U Prethodnom postu ti je odgovoreno zašto Americi ni radikalni islamisti i neoosmanisti nisu gadljivi kao saveznici protiv nas. Srbija nije član EU, zato što je EU ne želi. Da nas želi kao svoju članicu, primila bi nas zajedno sa Bugarskom i Rumunijom još pre skoro 20 godina. Ne bi nas ucenjivala ni Hagom, a pogotovo ne otimanjem dela teritorije da iskreno želi da joj se priključimo. Te 2 države inače ništa više evrounijskih standarda nisu ispunile ni od današnje ni od tadašnje Srbije, njihovo ubrzano članstvo je bilo čisto politička odluka.
I sada se čudimo što Zajednica Srpskih Opština nije formirana ono nešto tipa 10+ godina... Pa nema od toga ništa, uspostaviće stanje na terenu takvo da neće biti moguće formirati nikakvu zajednicu i posle će reći: eto mi smo hteli, ali 10 godina nas ne sluša Priština. Ko veruje u to? lol
Šta je sa Zajednicom Srpskih Opština u zapadnom Sremu i Baranji ? Ako se još iko seća, i ona je predviđena Erdutskim Sporazumom, kojim je taj "velikosrbin" Milošević predao tu teritoriju Tuđmanu bez ispaljenog metka.
I da se ta nepomenikova prevara ZSO sutra formira, ona je veliko ništa, asocijacija opština po šiptarskom secesionističkom "ustavu". Sutra kad bude izdavao Rašku, potpisaće da Priboj, Nova Varoš, eventualno deo Prijepolja budu nekakva ZSO po tzv. "sandžačkom" ustavu, nažalost i ovde će neki to progutati kao pobedu 5:0 što bi reko Marko Đurić, samo kada bi suprotna strana poštovala sporazum.
Mi smo protiv NATO i kako očekujemo da nam NATO formira nekakvu zajednicu?
Koji "mi" ? Beogradski režim nije protiv NATO, nego je njegov kvisling i marioneta. Većina naroda jeste protiv NATO, zato što je NATO protiv nas. Ja od njega ne očekujem ništa,
Već sam pisao ovde - Srbija danas može da uđe u NATO samo u sklopu novog regionalnog poretka, a to znači priznanje Kosova, praktično ponovno priznanje BiH i ne-talasanje. Za CG i NMK nas više niko ne pita - to su rešili prijemom u NATO. Kasno je za neke druge aranžmane, jer je taj projekat sa Kosovom otišao predaleko i puno toga se izdešavalo na terenu. To sa aspekta Amerike i NATO.
Glede Severne Makedonije, kako bi ti zamislio eventualno povratak Kosova u Srbiju nego na isti način. Imao bi 40-50 poslanika albanaca, pa bi ti oni zapravo i odlučivali, partijskim potkusurivanjima, ko će da formira vladu, a premijer ili ministar inostranih poslova bi ti bio albanac. Ili bi proterao milion ili koliko ih već ima sa Kosova, samo ne znam gde i kako. Šta bi onda radio sa praznom zemljom?
Makedonija se nije raspala, Srbija jeste. I sada su makedonci kao srpska braća, ali su ipak ušli u NATO za svaki slučaj da im se ne raspadne država.
Tako da, tu smo gde smo - u cloudu.
Sam si potvrdio da za ne bi bilo koristi ni da smo oberučke prihVatili Hitlerov Novi Poredak, niti za bilo koju drugu zemlju koju je on već od prethodnog rata bio označio kao nepomirljivog protivnika i namenio joj nestanak.
Ne znam šta znači "ponovno priznanje BiH", ona je priznata Dejtonskim Mirovnim Sporazumom sa jedinim političkim sistemom koji je moguć u veštačkoj zemlji u koju su silom uterani narodi koji se mrze. Svaki pokušaj da se vrati propala tzv. "republika bih" bi značio poništavanje mirovnog sporazuma i novi rat, a ne znam kako bi stranci posle svega uspeli da nagovore i Hrvate da se ponovo udruže sa Bošnjacima kada iz rata nisu sačuvali ni svoj entitet, a Bošnjaci im već u više izbornih ciklusa biraju svog čoveka za člana predsedništva?
Nepomenikova veleizdaja je ovih 12 godina katastrofalno pogoršala naše pozicije na terenu kada je u pitanju KiM, to je tačno, ali ne znači da se još uvek stvari ne mogu preokrenuti. Uslov svih uslova je njegov što hitniji odlazak sa vlasti i krivična odgovornost za sva teška antidržavna dela koja je počinio, narušavanje teritorijalne celine, priznavanje okupacije, nasilno menjanje ustavnog poretka i rad za strane obaveštajne službe - preko 20 godina robije.
Koliko god surovo zvučalo, ali potpuni poraz ili šiptarskih secesionista ili nas je jedini mogući ishod, dugoročno gledano. Ili oni neće ostati tamo, ili nas neće ostati ni ovde u narednih 50 ili manje godina.