Описао си ове догађаје на начин као да је то све одједанпут почело, а није, догодили су се претходно немири на Косову у два наврата, пад Берлинског зида, рат у Словенији, а у СРХ са два конститутивна народа и две воље у погледу будућности Југославије власт и елита после избора у лето 1990. креће у формирање органа и наоружавање (афера Шпегељ) односно предуслова за насилну дисолуцију од Југославије. Коначно почиње са радом на томе и у мају 1991. године беше проглашава отцепљење, те креће у обрачун са онима који то не желе, Србима и нешто касније ЈНА. Дакле, побуна Срба и формирање САО је одговор на репресивне мере власти, односно органа РХ. Да ли их је и где помагала или одмагала и чија све тајна служба то заиста не знам.
Уосталом то сам министар унутрашњих послова РХ у то време и каже..
Ето, примера ради улога ЈНА у Источној Славонији јесте била обезбеђивање транспорта жита из локалних комбината које су уговорене са фирмама из источног дела Југославије, после напада на Србе полако прераста у обезбеђивање колона избеглица које су се кретале према Србији, па тампон који раздваја сукобљене стране, да би на концу и сама била нападнута. Толико о стрпљењу.
Прво је питање ко смо то "ми"? Југословени, Срби, и једно и друго или ни једно ни друго..
Рат или не, моје је мишљење да је Југославија, а потом Србија последња у Европи бранила један поредак, односно политички систем који је нестао и зато настрадала. Чак је и Кина увела слободно тржиште, прихватила страни капитал и неку врсту доминације тадашње прве силе и блиских јој, за СССР да не говорим, ми нисмо. Да ли је требало тако или није, друго је питање, али верујем да је то узрок подршци распаду СФРЈ, односно неколико ратова као облика притиска. Уосталом лепо је написао Бжежински у Великој шаховској табли начине за уништење комунизма у источној Европи.
Уосталом то сам министар унутрашњих послова РХ у то време и каже..
Курир: Јосип Бољковац: Први смо напали Србе; Шушак Главаш и Вице Вукојевић су напали Борово Село како би испровоцирали рат
Први су нападнути Срби. Нападнута је Југославија, а не Хрватска! Шушак, Главаш и Вице Вукојевић напали су Борово Село како би испровоцирали рат, рекао је Бољковац Ове године се навршава 19 година откако је у војној
www.nspm.rs
Ето, примера ради улога ЈНА у Источној Славонији јесте била обезбеђивање транспорта жита из локалних комбината које су уговорене са фирмама из источног дела Југославије, после напада на Србе полако прераста у обезбеђивање колона избеглица које су се кретале према Србији, па тампон који раздваја сукобљене стране, да би на концу и сама била нападнута. Толико о стрпљењу.
Прво је питање ко смо то "ми"? Југословени, Срби, и једно и друго или ни једно ни друго..
Рат или не, моје је мишљење да је Југославија, а потом Србија последња у Европи бранила један поредак, односно политички систем који је нестао и зато настрадала. Чак је и Кина увела слободно тржиште, прихватила страни капитал и неку врсту доминације тадашње прве силе и блиских јој, за СССР да не говорим, ми нисмо. Да ли је требало тако или није, друго је питање, али верујем да је то узрок подршци распаду СФРЈ, односно неколико ратова као облика притиска. Уосталом лепо је написао Бжежински у Великој шаховској табли начине за уништење комунизма у источној Европи.
Poslednja izmena: