Наравно, само се команда РВиПВО обавештава и даје се одобрење за пресретање/обарање непријатељске летелице. Свакако је државни и војни врх одмах обавештен.Za aktivaciju dežurne pare lovačke avijacije nije valjda potrebno odobrenje ni jednog funkcionera sa političke funkcije. Avioni se podižu redovnom propisanom procedurom po komandnoj liniji po naređenju dežurnih oficira.
Hipotetički u mirnodopskim uslovima:
Da je npr. presretnut naoružani borbeni avion strane vojne sile, koji odbija da se pod pratnjom prizemlji, za odluku o otvaranju vatre na njega bi verovatno bila potrebna i odluka visokih državnih političkih funkcionera zbog političkih međudržavnih posledica takve radnje. Samo presretanje se radi kao redovna, propisana radnja.
Baš sam hteo da prokomentarišem to. Ne znam šta zamišlja da je, redovno mu na teritoriju upadaju naoružani šiptari i ne sme ni da pisne, a ovamo će kao da ruši i obara letelice...Rešili smo i lanac komandne odgovornosti, Vučić reko da se obara.
Pa ako su čekali Vučićevo odobrenje da polete mogao je bez problema da se vrati preko Drine.Balon koji beži od Valjeva preko Drine. #nijesedesilo
On može da obori jedino dečiji balon sa helijumom,Baš sam hteo da prokomentarišem to. Ne znam šta zamišlja da je, redovno mu na teritoriju upadaju naoružani šiptari i ne sme ni da pisne, a ovamo će kao da ruši i obara letelice...
Најпрецизније речено. Класичан хангар је онај хеликоптерски на Батаји.Ово је хангар у форми капонира
Balon koji beži od Valjeva preko Drine. #nijesedesilo
Ti baloni se mogu pratiti onlajn, tog dana ni jedan nije bio u zapadnoj Srbiji, vetar ih je nosio kontra, ka istoku. Oni se izbacuju automatski dva puta dnevno. Imaju zanimljivu elektroniku i ljudi ih prate ne bi li se dokopali iste kad padne. Ne pitajte kako znamOko nlo su se odmah učutali, jer izgleda da je to bio meteorološki balon RHMZ, čije letenje se najavljuje vojsci. Napravljen je da leti na velikim visinama, prikuplja podatke o strujanjima, vlažnosti, trmperaturi...
Blam!