Dakle vrtić za odrasle? Zar su roditelji toliko nesposobni da svoju decu nauče da imaju poštovanja prema drugima, da sami završavaju ono što im je potrebno i da se u suštini sami brinu za sebe? Zar je to toliko ranije, pa sad odjednom opet, bilo nemoguće, pa su roditelji prepustili svoj posao vojsci?
Sva ta vikanja za vraćanje vojnog roka, nepunih godinu dana nakon što je jedno (poremećeno) dete ubilo 9 vršnjaka i jednu stariju osobu, je meni van svake pameti. Dete, čiji je roditelj sigurno služio u vojsci, koji je čuvao oružje sa municijom u domu.
Morate shvatiti da vojni rok ne donosi ama baš nikakvu promenu u odnosu na ono što je zadatak i obaveza roditelja. To je meni u rangu prepuštanja deteta televiziji ili tabletu. Evo ja kad pogledam sve moje vršnjake iz osnovne i srednje škole, niko od nas nije služio vojni rok, a svi smo danas živi i zdravi, neki sa porodicama, neki uspešni u poslu i životu, svi srećni i zadovoljni, sa poštovanjem prema drugima i prema sebi.
I sad bi neko da regrutuje tuđu decu da ginu za njih, dok iz iste te Vlade neki nisu ni završili vojni rok kad je trebalo, a ni onda kada su se opet javno prijavili - a da ne pričam o tome koliko njih je pobeglo dok su bili ratovi.
Za ovakvu državu, trenutno, se ne vredi boriti.