Ajde ne kukaj ko neka žena, svi smo to prošli i preživeli, neće ništa da ti bude, veruj.Ne znam za vas, ali ja im to služiti neću.
1. Dosta toga je nabavljeno to je istina. Mada je to politička odluka i nema veze sa tim da li je generalštab naučio lekciju vezanu za rad sa regrutima.1. Evidentan rast borbene moći kroz nabavke domaćih i inostranih borbenih sistema
2. Evidentan rast i napredak domaće vojne industrije
3. Evidentan trend povratka baštinjenju vrednosti odbrane zemlje
4. Ogromna podrška javnosti i poverenje u Vojsku
5. Stanje u svetu je toliko loše da više nikome nije do z....bavanja i filozofiranja... odneo je vrag šalu davno
Баш ће војна полиција да се обрадује! Проблем је у томе да су раније у доба ЈНА служили и познати спортисти, глумци, синови политичара а сад не знам ко ће од наведених...када би они морали онда би вероватно став према томе био другачији. Неједнакост је проблем и то се слажем са свима који то критикују.Ne znam za vas, ali ja im to služiti neću.
Da si ti meni zdrav i živ, samo rata imam više nego što bi trajao taj nazovi vojni rok, a još uvek imam ažuriran rr.Ajde ne kukaj ko neka žena, svi smo to prošli i preživeli, neće ništa da ti bude, veruj.
Немачка управо води расправу о враћању служења војног рока. Није само реч о платама већ о атрактивности посла. Хвала Богу па Србија није само Београд и Нови Сад, пошто је ту најмање људи за војску. Све јужно од Београда воли војску и држи и данас 80% војске (не само због примања) тако је било и у ратовима. Међутим највећи одзив војника 1998 и 1999 током злочиначке НАТО агресије је био веровали или не међу Мађарима из Војводине. Они су много свеснији шта значи држава од нас Срба! А ако садашња власт уведе ову обавезу ваљда ће нека будућа власт то да настави а не да мењамо стратегије сваких пар година. Показало се да је професионална војска неодржива и да нам треба хибридни модел. Исто се показало у НАТО државама, дакле то није само наш проблем...Nema u zemlji dovoljno vojne policije koja bi mogla da nađe i odvede sve koji su na spisku za služenje, a ne žele da služe.
Profesionalci masovno napuštaju VS, jer im ne daju normalne plate i pristojne radne uslove. Pa sad hoće na silu da pumpaju veličinu vojske, ali to se tako ne radi u 21. veku.
Nema od ovoga ništa. Ovo je samo još jedno ispipavanje javnog mnjenja i skretanje pažnje glupljem delu naroda sa gorućih problema, kao i sa SNS političke krize.
Немачка управо води расправу о враћању служења војног рока. Није само реч о платама већ о атрактивности посла. Хвала Богу па Србија није само Београд и Нови Сад, пошто је ту најмање људи за војску. Све јужно од Београда воли војску и држи и данас 80% војске (не само због примања) тако је било и у ратовима. Међутим највећи одзив војника 1998 и 1999 током злочиначке НАТО агресије је био веровали или не међу Мађарима из Војводине. Они су много свеснији шта значи држава од нас Срба! А ако садашња власт уведе ову обавезу ваљда ће нека будућа власт то да настави а не да мењамо стратегије сваких пар година. Показало се да је професионална војска неодржива и да нам треба хибридни модел. Исто се показало у НАТО државама, дакле то није само наш проблем...
Није 700 већ неколико хиљада младића и девојака годишње, од тога добар део оних који желе после да раде у војсци. А у мојој класи резервних официра (49) било је нас петоро из Београда а око 35 са југа Србије...за паљевине и дијаболе си апсолутно у праву, певају песме а нису спремни чизме да обују, добровољно да дају крв нпр. итд.U zemlji od 6.000.000 ljudi, u kojoj svake godine oko 70.000 ljudi postane punoletno, za dobrovoljno služenje vojske se prijavi ČAK 700 ljudi.
VAU!
Dap, evidentno je da Srbi van propalih dekadentnih Beograda i Novog Sada pucaju od želje za služenjem...
P.S.
Žalosno je da u 2023. i dalje ima toliko paljevina i dijabola koje ne umeju da razlikuju državu od društva, pa samim tim i odbijanja da se služi državnom aparatu sa degenericima i slinama na čelu, poistovećuju sa odbijanjem da se služi i doprinosi društvu odnosno zajednici.
Iste takve dijabole i paljevine gledam svake godine kako lome i pale svoje gradove, i kradu patike i šuškavce, dok s druge strane arlauču "Kosovo je Srbija" i "koouu neee skačeeuuu taaj 'eee šiptaar aaueueeueeeueee"
Naravno da je bacena koska i od toga nema nista. Ne kazem da je to dobro po nas ali nazalost sve u vezi vojske je propalo. To sto kurir i ostala smeca svaki dan pisu kako nam je vojska sve jaca i jaca u to mogu da poveruju samo budale bez mozga.Ово је опет вешто бачена медијска коска за скретање пажње.
Војска нема материјалне и кадроваке услове за враћање војног рока.
Главна грешка је била у на брзини штуро одрађеној професионализацији.
Шта може да привуче неког младог човека да буде војник по уговору осим патриотизма, који искрено пада у четврти план свима под тежином реалног живота.
Зашто нису условили посао у државној служби одслуженим војним роком? За оне који имају приговор савести или нису физички способни, да одслуже у цивилној заштити.
Зашто немамо државну банку која би повољно кредитирала стамбено збрињавање професионална војна лица, као и остале дефицитарне слабије плаћене послове у државној служби (медицинске сестре, наставници, возачи јавног превоза, железничари...)?