relja
Professional
- Učlanjen(a)
- 13.12.2006.
- Pohvaljen
- 18.820
Jeste razlika je velika nema sta. Plus odrzavati to je tek posebna prica. Ipak NA ZALOST vojna moc te cini pozeljnim u raznim clanstvima plus se bolje prodaje domaci vojni proizvod sto si vojno jaci. Nebuloza sve to jedna velika ali tako je kako je.Švedska: 71 Gripen,
Grčka: 160+ F-16, 24 Miraža, 12 Rafala
Srbija: 14 Mi-29, 10+ Orlova, 20 G-4
Plus, u Srbiji bi svi da srbuju i da se prave pametni, a kada je bilo uvedeno tzv. "civilno služenje vojnog roka" bez pravog prigovora savesti doživelo je uspeh kod stanvoništva kao ni jedan zakon ikad donet na ovim prostorima, osim možda kao ukidanje obaveznog vojnog roka.... a mi koji smo išli na "vojni vojni rok" ispali budale.
Nece me a i mislim da mogu vise da doprinesem budzetu finansijski nego kao vojnik.Vradoviću - vojsci pre svega nedostaju i trebaju joj - ljudi.
Što se ne ne prijaviš?
Nece me a i mislim da mogu vise da doprinesem budzetu finansijski nego kao vojnik.
Inace jeste Svedska bolje rangirana ali treba videti i razliku u dugu. Mislim daj mi da se zaduzimo ovih 900 cega god pa da vidis
Pogledajte prilog 160025
To zavisi od MUPa i budžeta. Potreba za vatrogasnim kamionima u Srbiji je trenutno 200+ vozila. Trenutno je u proizvodnji nekoliko navalnih vatrogasnih vozila. Primetili ste da poslednjih godina kupujemo uvozne vatrogasne kamione ali da je ponuda dosta šarena. Maz, Kamaz, Man, Iveko...kupujemo šta stignemo ali potrebe su daleko veće.Ima li nade da se napravi neka veca kolicina vatrogasnih?
Koliko uopste FAP ima narudzbina?
Ajde zajedno idemo 50ticomVradović mi je enigma. Nekada je veoma pronicljiv i racionalan, a nekada razmišlja kao dete.
Da stignemo ovog, da prestinemo onog. To ej tako lako, zamahneš čarobnim štapićem i onda ih stigneš, napuniće se kasarne najnovijim oružjem. Zna se koliko milijardi treba da, ne da stigneš, nego da pratiš, bogatije zemlje od sebe.
Kada budeš u BG predlažem da se malo voziš prevozom, na primer linija 50 je dosta edukativna, čisto da dobiješ malo orijentacije u prostoru i vremenu. Da li mi to treba da gladujemo kao u S. Koreji da bi napravili bombu?
A najmešnije je da treba NATO da nam se izvini. Kada se velika sila izvinjavala maloj? Neće oni nikada da se izvine, a ni da vrate Kosovo.
pa bio je Zeljko sa dronovima tako da kapiram da da.. Mozda se placa izlozbeni prostor?I da.... da li na ovim manifestacijama (nisam bio pa bar jedno 18 godina, ako se ne varam) dozvoljavaju civilima/rezervistima da rasklope i sklope neki komad izloženog l/n, da se malo prave važni ?
Nisu uopšte. I dalje su aktuelni 110 i 150, za starije verzije tipa Tam 5000 nisam siguran mada mislim da ih i dalje ima ako ništa, u rezervi. Trenutno se familija oklopnjaka BOV modernizuje i izbacuje se TAM podvozje i ubacuje FAP kao osnova podvozja. Trenutno aktuelna modernizovanavozila BOV su u varijantama KIV i OT.Da li su TAMovi (svi modeli) potpuno povučeni iz upotrebe u VS?
Mozes li da nam kazes sta se ocekuje od skorije nabavke?Nisu uopšte. I dalje su aktuelni 110 i 150, za starije verzije tipa Tam 5000 nisam siguran mada mislim da ih i dalje ima ako ništa, u rezervi. Trenutno se familija oklopnjaka BOV modernizuje i izbacuje se TAM podvozje i ubacuje FAP kao osnova podvozja. Trenutno aktuelna modernizovanavozila BOV su u varijantama KIV i OT.
Pa ko pravi rezervne delove? Ili se "kanibališe" dok ima?Nisu uopšte. I dalje su aktuelni 110 i 150, za starije verzije tipa Tam 5000 nisam siguran mada mislim da ih i dalje ima ako ništa, u rezervi. Trenutno se familija oklopnjaka BOV modernizuje i izbacuje se TAM podvozje i ubacuje FAP kao osnova podvozja. Trenutno aktuelna modernizovanavozila BOV su u varijantama KIV i OT.
Zašto komentarišeš kada ni ne razumeš pitanje?pa bio je Zeljko sa dronovima tako da kapiram da da.. Mozda se placa izlozbeni prostor?
Dobro ako sam pogresio ne moras odmah u napad nego kazes nije mislio na to mislio je na to i to omg.Zašto komentarišeš kada ni ne razumeš pitanje?
Ne napadam nego isprobavam koja ti je granica blama i stida, ali nikako da dođemo do nje...Dobro ako sam pogresio ne moras odmah u napad nego kazes nije mislio na to mislio je na to i to omg.
Ne znam trenutno šta je u planu, 12 vozila za Pegaze su isporučeni kao i 10 BOV OT. Mrapovi su isporučeni sa zakašnjenjem. Vatrogasni su u proizvodnji kao i još PASARSA. Za ostalo ne znam. Nonstop ima vozila na remontima i popravkama ali to nije proizvodnjaMozes li da nam kazes sta se ocekuje od skorije nabavke?
Verovatno kanibalisanje + mala privreda. Tamova ima i u civilu gomila koji se mnogo više voze nego vojni, tako da očigledno ima delova.Pa ko pravi rezervne delove? Ili se "kanibališe" dok ima?
Verovatno kanibalisanje + mala privreda. Tamova ima i u civilu gomila koji se mnogo više voze nego vojni, tako da očigledno ima delova.
Ali zašto, ako su ispravni? Jel zbog standardizacije koju si pominjao dole, da sve bude na bazi FAPa?Trenutno se familija oklopnjaka BOV modernizuje i izbacuje se TAM podvozje i ubacuje FAP kao osnova podvozja.