Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,3%
  • Ne

Glasovi: 227 62,0%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    366
Kao i uvek, nikakva situacija. Parkiraš ljudima ispred "avlije" kilometar-dva-tri od ulaza i šetaš pored puta kroz/pored trave. Smor svaki put kad sam na aeromiting išao. Nisam sam bio, pa je bilo podnošljivo, ali opet. Išao sam busom, išao sam autom... cimanje i po nažalost i zbog toga iako sam planirao sutra da idem, verovatno neću.

Pogledajte prilog 159736
^ Princip rada. Samo što će prekinuti saobraćaj već od samog centra Batajnice kod crkve, pa onda skreneš ranije i zavlačiš se po uličicama da priđeš što je bliže.

Ide lokalni bus i njega obično propuste (policija, kroz zatvoreni deo ulice), ali je taj bus uuuuuuvek prepun jer se već napuni u Batajnici i ponekad samo prođe i ne otvara vrata na stanicama.
Hvala, znaci uzas.

Što se tiče Rusije i sankcija uskoro dolazi i kod nas delegacija US Trezora i EU nadležna za kršenje sankcija , ovo je iz današnjeg Financial Times-a

1682110561042.png

Naravno sankcije će trajati godinama/decenijama , verovatno kao u slučaju Irana.

Poslednja izmena:
Jel će i Platinastog vuka RTS direktno da prenosi? ;)

Ako ostavimo dobar utisak možda nam dozvole da stignu preostale FK3 baterije…mada čisto sumnjam, piši propalo i za to kinesko.

Реално би требао, био би ред, бар РТС вежу успомене за НАТО, ако ништа друго.

Bio sam danas u Batajnici. 2 sata mi trebalo da predjem 22 km voznja bila stani kreni od sredine puta, krenuo sam u pola deset. Propustio sam air show al sam obisao sve. U povratku bez problema stigao za pola sata. Kasnije cu slike okaciti ne mogu sad
Bolje je organizovano nego sto sam mislio cak je bilo mercha u vidu solja i majica
Preporucujem, 8.5/10

Pa daj još neke detalje, neki opis, šta je sve bilo... :p Gnominari uglavnom ofrlje prikazuju šta stignu ili se fokusiraju na govor Nelečenog. Nisam još video neki tekst gde se taksativno prolazi kroz sve što je bilo izloženo od tehnike.

Bljuc na svom sajtu ima Youtube video od kog je 2/3 špica pred čekanje za prenos uživo, a preostala 1/3 je govor Nelečenog u kome bulazni o Mančesteru Junajtedu i pravi neke samo njemu zanimljive i razumljive paralele i metafore. :ROFLMAO:

Nemam računar da pisem detaljno a telefon ubija. bilo nas je više sa foruma.
Sam dolazak je bio jako loš jer je hiljade automobila pokušavalo da se probije do same kapije. Preporuka je bila dolazak bg vozom a do aerodroma su išla 4 busa na 7 minita. U praksi je izgledalo tako što su sva 4 busa ostala zaglavljena među automobilima i da smo išli peške 3km od Bataje do samog aerodroma. Bilo je i svadja, ljudi su se parkiravali ispred kuća, na prilazima.....Airshow sam gledao dok sam išao peške ali dobra stvar je sto sam izbegao Vučića. Takođe stiglo je i nekoliko stotina autobusa sa botovima.

ali dobra stvar je sto sam izbegao Vučića. Takođe stiglo je i nekoliko stotina autobusa sa botovima
:LOL:

Ma ok, ne žurimo nigde, ja u međuvremenu gledam da li negde ima detaljnijih opisa ponaosob šta je sve bilo. Pošto vidim da su dovezli i novog produženog Miloša, zatim ove BOVove koje si ti slikao, dosta Lazara, svašta nešto...

Slika ima, one nisu problem. Iako su uglavnom površne i sporadične, bar ono za sada dostupno. Samo što uglavnom nema detaljnijih i stručnijih opisa šta je sve bilo, novinari uglavnom ne zalaze u detalje i ne razlikuju varijante. Koliko pažnje i detalja posvećuju Nelečenom i njegovoj delegaciji, toliko ofrlje i površno pišu o samoj tehnici i brojnom stanju.

Prikaz je bio jako opširan, imam osećaj da je prikazano sve što imamo bukvalno od Jugoimport prototipa do stare mašinerije iz JNA. Od noviteta FAP koje ja raspoznajem kao "stručnjak" su:
10 BOV OT
Dve serije BOV Kiv
12 Kamiona Fap 2228 sa platformama za Pegaze
Razne varijante Pasarsa iz nove i starih serija, sa i bez Mistrala.
Dva vatrogasna vozila za Mup.

Bili su tu i FK 3, lazanjski, onaj veliki lazar sa dubsom, Pegazi sa pratećim kamionima za komandu , kineski dronovi, mitrovićevi dronovi, vrabac, panciri, novi američki BOV, aleksandar, tamnava, košava, kornet.... tojote vojne policije, uazi .... Bio je jedan M84 sa nekim novijom zastitom

Od letećih noviteta bio je tu vatrogasni Kamov.

Ostalo ne-novo već znamo od ranije.

,,... Od letećih noviteta bio je tu vatrogasni Kamov ... ,,
E , to valja 😃
Ostalo....
Sila i moć destrukcije.
Meni je dovoljno strašno i to što neko može rukom da mi razbije nos. Sve ostalo je bacanje para na povecanje siline i moci destrukcije. Jedino što meni budi interesovanje je inžinjerski deo.... Ne mali deo ove zemlje unapredjivale su inžinjerske jedinice , a ovdi ih nije bilo...

Inžinjerija je bila na početku, i to dosta tehnike. Nego ljudima nije zanimljiva pa je retko ko slika. Osim mene. Bilo je novin Man kamiona, kineskih kamiona, fapova.... Meni je suludo ulagati pare u razvoj domaćeg kamiona koji predstaviš kao novitet a onda poručiš uvoznu seriju istog. Uvoznički lobi u kartelu ne može da istrpi

Znači NATO dozvolio CH-95 da stigne ali ne daju više FK3…interesantno.

Stex.pb wrote :
,,.... Inžinjerija je bila na početku, i to dosta tehnike. Nego ljudima nije zanimljiva pa je retko ko slika. Osim mene.... ,,

Sliko ? Pa di su ? 😃

Što vi podržavate ovu NATO Vojsku Srbije? Kao da vam je drago kad se ta NATO vojska oprema.

i Turska je u NATO-u pa malo fali da se okrene protiv NATO alijanse. Tako i mi. Svakako da treba da se naoruzavamo jer su nad vec jednom bombardovali i ubijali decu i ljude po Srbiji. Svako naoruzavanje dobrodoslo! To sto se foliramo da smo kao sa njima nista ne znaci jer nikad ne znas kako ce stvari da se odviju. Ocigledno je da nas ne zele i da zele da vrse ultimatume i pretnje.

Ja bi voleo da je EU i NATO neka normalna unija koje ne ide da bombarduje zemlje okolo samo zato sto su jaci. Zato sto mi mnogo vise licno odgovara “moderna buducnost” ali na zalost nije tako. Plus su nas okupirali i sad ucenjuju.

Umesto da su seli i da su dogovorili donatorsku konferenciju za jug (da nam isplate) + sever Srbiji ili tako neko resenje i to JEDVA da proguta narod i da im neko potpise (al bukvalno jedva jer je totalno nefer) da se smiri situacija i region oni guraju dalje i dalje. Ko hoce vece ispadne mu iz vrece.

Zato je najbolje ostati neutralan (cak i ovako pod prisilom) i naoruzavati se i spremati se za njihov eventualni ponovni napad.

Jedino sto bi voleo da se mnogo vise forsira domaca proizvodnja ali ne uvoz delova pa sklapanje nego proizvodnja svega od sirovih materijala i razvoj od cipova pa na dalje.

Poslednja izmena:
Vrh