Da se Srbija sprema za napad Amerike i NATO-a? Kako? Ova Srbija koja je okružena tim NATO paktom sa svih strana? Ne može nikada da se “spremi” za tako nešto. Da ne pominjem da još jedan sukob sa njima država Srbija verovatno ne bi preživela.i spremati se za njihov eventualni ponovni napad.
Nikakvo oružje, avioni, kamioni, nam protiv NATO/Amerike ne može pomoći. Mogu samo da nam lupe embrago na naoružanje i šta ćemo onda? Ne treba niko da nas napadne, kad mogu da nas stave u karantin, zatvore granice i za nedelju dana bi ostali bez struje, nafte, gasa, hrane.Naoruzavanje treba da bude prvi prioritet.
Nikakvo oružje, avioni, kamioni, nam protiv NATO/Amerike ne može pomoći. Mogu samo da nam lupe embrago na naoružanje i šta ćemo onda? Ne treba niko da nas napadne, kad mogu da nas stave u karantin, zatvore granice i za nedelju dana bi ostali bez struje, nafte, gasa, hrane.
Nemojte da se zanosite fantazmagorijama.
Tri na pisti i tri na livadi ukupno sest tj baterijaU vezi Pancira
tri komada iza Žvalavog:
Pogledajte prilog 159968
tj. ova tri:
Pogledajte prilog 159970
i bar dva komada nazad do poljančeta...
Pogledajte prilog 159969
Ja sam mislio da smo dobili 4 komada od kojih je jedan skršen onomade u saobraćajki...
A ispada da smo dobili 6, pa je pet prikazano u Batajnici...
Oni 3.8 mld za 5 godina ali ako se ne varam i mi troasmo oko 1 miljardu godisnje na kupovinu pa dodje slicnoHrvati ulecu
Hrvatska se naoružava. U iduće tri godine plan je kupiti naoružanje vrijedno skoro četiri milijarde eura - Novi list
Ministarstvo obrane (MORH) će u razdoblju 2021. – 2026. godina kupiti naoružanja, streljiva i opreme u vrijednosti od 3,8 milijardi eura, piše u ponedjeljak Jutarnji list. Pokazuju to podaci koje je MORH proslijedio Jutarnjem listu. Manji su dio […]www.novilist.hr
Ne znam sto se ne okanu mantre dug u odnosu na gdp 50% (sto jeste dobar rezultat) ali koga ce to da bude briga ako krene da se puca. Bolje uleteti 20 milijardi lepo u vojsku i samo da se pusi. Moramo da izbijemo u top 30 ako hocemo da budemo neki faktor u regionu.
Najvažnije od svega: imati vojne saveznike, biti deo vojnog saveza! Bez toga ništa. Ne “tradicionalne prijatelje” , to ne vredi ni 5 para, već vojne saveznike. Vojska sama po sebi ne znači skoro ništa ako nema saveznike na koje može da računa u slučaju nekog sukoba.kada smo kod mantri - jaka vojska ne znači samo oružje. Jaka vojska može da postoji samo ako je jaka država. Vojska je sistem, i taj sistem dobro radi samo ako je u okruženju koje je postavljeno na zdrave noge i gde je sve organizovano kako treba da je organizovano. Ne može ti da tražiš da neka država ima dobru odbranu ako joj treba 500 dana da zameni jedne pokretne stepenice. Da bi bio jak faktor mora da imaš jaku privredu, jako i zdravo stanovništvo n koje je motivisano da živi tu, da pridonosi i da radi za opšte dobro,. Mora institucije da budu jake, pa tek onda vojska. Vojska treba da je postavljena na jakim i sigurnim temeljima, što znači da je oficirski kadar kvalitetan i da zna šta radi, od generala pa na dole. Da li mi imamo takav kadar?
Tu je inamenska industrija, najosnovnije naoružanje treba sam da proizvodiš, lako oružje, municiju, rakete, pa tek se onda ide ka složenim sistemima. MI se još prsimo sa Maljutkama! Naravno da ne možemo da proizvedemo tenk ili avion , to mora da se kupi, ali na dobro postavljenu osnovu lakše je odabrati to što nam treba. .I možda najvažnije - obaveštajne službe treba da budu besprekorne, a ne da ih kontrolišu strane službe. Pa makar bile od strane prijateljskih država.
Više ne idem na mitinge, muka mi je od potenkinovih fasada, i to još loših fasada, kada znam da u suštini stvar nije dobra. Da je sve trulo,da ne funkcioniše i da će brzo da se raspadne. NE sviža mi se da je postavljen moratorijum na kritiku vojske. Vojska treba i mora da se kritikuje da bi se našle i popravile greške.
Jeste samo ne mozes imati saveznike medju okupatorima. Nemamo iste interese. Nije realno. Nasa jedina strategija je da sedimo i da cekamo da se promeni geopoliticka situacija u svetu. Prakticno raspad EU/NATO ili da toliki pritisak i dominacija bude od strane Briks-a da EU/NATO se dozove i pocne da prihvata malo realniju sliku. Tada cemo im biti dobri. Cim im zatrebamo. Moze da se desi i da se promeni politika u US. Zato ovo sto radimo je jedino realno i moguce. Sedimom naoruzavamo se, radimo, razvijamo se i cekic dok daljnjeg.Najvažnije od svega: imati vojne SAVEZNIKE, biti deo vojnog saveza! Bez toga ništa. Ne “tradicionalne prijatelje” , to ne vredi ni 5 para, već vojne saveznike. Vojska sama po sebi ne znači skoro ništa ako nema saveznike na koje može da računa u slučaju nekog sukoba.
iskreno ne znam ni sam. Ne bi voleo NATO zbog bombardovanja, ubijanja dece, ljudi, rusenja i slicno. Jer zrtve ljudi nista ne moze da nadoknadi.Moje je mišljenje da ne bismo mogli da stignemo Grčku i Švedsku, jer su oni u, ili negde oko top 30.
A što se NATO tiče, ako sam dobro razumeo, tvoja ideja je da Srbija radi na tome da bude šro jača i poštovanija, pa će onda posle NATO sam da nam ponudi članstvo? Pitam samo. Pošto još uvek nisam razumeo da li si ti za ili protiv članstva Srbije u NATO?
Ima li nade da se napravi neka veca kolicina vatrogasnih?Evo ovako malo random , većinom Fapov štand gde sam se družio sa prijateljima iz proizvodnje.
Pisem sa telefona pa me mrzi da detaljno opisujem... Ako nekog nesto zanima neka pita konkretno
E ako nam je to strategija...daleko ćemo da doguramo.Nasa jedina strategija je da sedimo i da cekamo da se promeni geopoliticka situacija u svetu. Prakticno raspad EU/NATO