Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 118 30,3%
  • Ne

Glasovi: 243 62,3%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,4%

• Ukupno glasača
    390
Ćaci kad se loše pripreme za debate:
Žuti dis, žuti det...

Žutih nema 13 godina.

I ono "započet je proces povodom nadstrešnice"... 🤣
Pravnik koji misli da je to neki argument kako institucije ovde rade svoj posao... 🤣 Čuj, započeli su proces... Eeee pa kul, onda je sve ok! 🤣

Dobro @Rafal, naravno da ne može brzo i preko noci, ali hajde da ga menjamo na bolje ali ne na gore. Jel sada ok sto je poginulo 16 ljudi jer kod zutih na vrticu je poginulo 4. To je neko opravdanje? Hajde da nam zbog korupcije ne pogine više ni kedna covek, jer vise ljudi nemamo. Ja ne vidim da se sitem menja na bolje, samo od Miloševića na gore. Kod njih je još bilo stručnih kadrova jer su shvatali da ne mogu bas svuda ubaciti svoje, da je zafunkcionisa je drzave potrebno neko i znanje, a ovi danas misle da treba da ubace svuda samo svoje, da je bitno da su kupili diplome, jer sta ce im znanje. DS je bio negde izmedju. Posto idemo na gore onda izgleda mora preko kolena da se menja, da bi se srljanje u propast zaustavilo.

Шта је ту апстрактно? То што су студенти захтевали да се изложи сва документација о накарадној реконструкцији зграде железничке станице у Новом Саду да се види колико су крали, и какав су грађевински материјал користили.
  • Зашто власт не приложи документа ако је све чисто? Чега се плаше?
  • Зашто су уклонили велике бетонске осигураче које су држале конструкцију?
  • Зашто су сменили ударну екипу задужену за ту истрагу о корупцији и паду надстрешнице?
  • Зашто Апелациони, или који год суд који је задужен за то, ћути?
Одговори ми на ова питања, кад се у све разумеш.
Ko si ti da ja tebi tako nevaspitanom odgovaram na pitanja? Pritom ne znaš ni da je dokumentacija dostavljena i ne lupetaj o udarnim ekipama zaduženim za istragu, posebno kad ne znaš ni koja je nadležnost ni šta je Apelacioni sud.
A o tome jel si imao uvid u predmet da ne pričamo.
Jel kapiras koliko si gluposti napisao u jednom postu?

Nije smenjena, nema je. Totalno je rasformirana bez odobrenja TOK. Izvršen je udar na ustavni poredak od strane onih do kojih bi istraga dovela.
TOK je trebalo odah da pokrene drugi predmet za opstrukciju pravde i ako bi policija odbila hapšenje trebalo je da izađu u javnost i objave da država ne postoji.
Ti bi na ovakve stvari trebao da odgovoriš. Trebalo bi da das iskaz jer očigledno imaš saznanja koja drugi nemaju.

Nego šta kažu vojni analitičari sa foruma o posećenosti?

Nešto se nije pretrgao narod da gleda tu narodnu vojsku? Ili većina naroda ne veruje više u tu vojsku zbog Vučića ili ih vojska nikad nije ni zanimala?
Pravite potpuno pogrešne paralele. Režim Vojska Srbije. Suprotno vašim tvrdnjama, Vojska Srbije je institucija u koju narod ima najviše poverenja. Sramotno je vređati VS koja je proteklih 150 godina branila ovaj narod i ovu državu. Kao izvor navodim istraživanje KOMS (Krovna organizacija mladih Srbije) objavljeno u listu Danas pre 13. meseci. Tekst U potpunosti razumem borbu protiv režima, ali zloćudne komentare o našoj vojsci ne mogu. Šta pojedinci ovde očekuju od VS? Da svako malo ustaje i vrši prevrat kako se kome ćefne, kao u Africi? Kakav pozitivan ishod to može ikome da donese? Posao vojske je da brani državu od spoljnjeg neprijatelja, i ona deluje po naredbama vrhovnog komandata, kojeg biraju građani Srbije a ne VS. Ako vam se ne sviđa vrhovni komandant, menjajte ga, ali bez blaćenja i unižavanja Vojske Srbije.

Dobar i sažet pregled sa dosta podataka, koji obuhvata sve bitno prikazano na današnjoj paradi Vojske Srbije.

poverenje-mladih-u-institucije.png.webp

Teško vojsci da bude prva na ovakvoj listi ponuđenih izbora... 😄

On misli da je jedini u Srbiji koji je pretrpeo neku muku ili nepravdu. Odnosno ne on nego njegov bratanac. Lik jadan ne kapira šta sve ljudi trpe, gube i doživljavaju ovde. Sam život ovde je jedna velika muka, frustracija i patnja. A ovaj umislio sve i svašta jer mu bratanac nije dobio posao. Pa da je mali takav vunderkind i trudbenik, zaposlili bi ga privremeno na drugoj poziciji, pa posle kad prođu blokade i donese diplomu, dali mu drugu poziciju i posao za stalno.

Tako da sve u svemu, mlitava priča.
Mada šta drugo pa očekivati od nekoga ko se busa da je pravnik (sa državnog! Bre!!!) a kaže da ne vidi nikakvo kršenje Ustava i problem sa institucijama u Srbiji... Naravno, kad je isti taj SNS kršio zakone pred izbore i posle pokrao same te izbore, isto je ćutao i nije video nikakav problem. Ali kad branatac ne dobi obećan posao, uuuuu, e to je bila kap koja je prelila čašu...
Rekao sam ti da si na ignor i samo slučajno vidim tvoju poruku. Bratanac je odličan student ekonomskog fakulteta (državnog za razliku od tebe) I hvala Bogu sve će biti rešeno sledećeg meseca. Ne može da počne da radi bez diplome na radno mesto koje po sistematizaciji podrazumeva diplomu.
Nemoj vise da nastavljamo komunikaciju jer se svaka komunikacija završi tako što nam Igor izbriše poruke. Ako ti je život toliko u.... razmisli ima li tvoje greške negde. Znam svi bi da završe privatni fakultet I da odmah dobiju 5.000 e mesečno ali to ne ide tako.
Ako nema tvoje greške nastavi borbu, ne znam sta bih ti drugo rekao.

Nemam ništa da dodam, spisak govori dovoljno.

Ministarstva, Skupslina, Vlada, Predsednik, kerovi, mediji, crkva, lokalni šerifi... da, baš je vojsci teško da bude najmanje zlo u takvom društvu.

Ljudi vi koji ste obrazovani pretpostavljam da nemate mnogo veze sa društvenim naukama. Po ko zna koji put vam ponavljam sistem ne može da se promeni brzo, potrebno je mnogo godina. Slično nadstresnici ( sa manjim brojem zrtava) se desilo kada je žuti gradonacelnik pritiskao vlasnika preduzeća da se završi vrtić u Zemunu i kada nisu ispostovana pravila o bezbednosti na radu poginula su 4 radnika. Dakle zbog klasične korupcije i za to niste ni čuli a sada se ruši država.
Napravite razliku izmedju sistema i režima. Sistem ne može da se promeni tako jer bi morali trenutno svi da se promenimo a to nije moguće.
Hajde nam daj šansu. Ja znam stvarno fenomenalne ljude koji su srce uložili u sve ovo i koji stvarno žele da menjaju sistem. Ok, metode se nekome ne sviđaju, ali to je bio neki koncenzus među studentima bio. Nažalost, ne možemo ugoditi svima.
Na studentskoj listi će biti isključivo učeni i časni ljudi (ne studenti), sa mog faksa bar. Dakle neki profesori, neki sjajni domaćini,... Takvih ljudi na trenutnoj političkoj sceni nema, ni žutnih ni crvenih ni crnih ni bilo kakvih drugih boja. Pozivam te da razmisliš malo, ako treba, mogu ti objasniti sve šta se dešavam u mom sektoru (železnica) i kako nema mesta za studenta generacije jer su ubačeni ćaciji. Koja je to korupcija i nepotizam zavladala i kako se oni bacaju milionima na projektima dok narod gladuje.

Ne želim da idem odavde. Želim da ovde stvaram, za ovaj narod, a ne za tamo neke Švajcarce, Nemce i ostale. Ali ću otići ako ostane ovako.
Zato evo ako možeš da nam pružiš bar jednom šansu na izborima, ja ću ti prvi biti zahvalan. (ne moraš odgovoriti, razmisli samo)

Izvinjavam se svima za off

Reče pravnik (sa državnog!!! Bre!!!) koji ne vidi nikakve probleme sa ustavom i pravosuđem u Srbiji. 🤣

Hajde nam daj šansu.
Jel ti stvarno misliš da će Vučićevci i Šešeljevci da daju šansu bilo kome koga smatraju za neprijatelja srBskoga roda a i njihovih pozicija i plata...

Oni ne trpe različito mišljenje čak ni među svojim bližnjima, a kamoli među tamo nekom blokaderskom otpadničkom masom koju ni ne poznaju...

Vidiš da čak ne priznaju ni da postoje problemi u Srbiji. Mislim, jedini problem koji oni priznaju su blokaderi, i to što ih vlast nije rešila, što bi oni jako voleli. Inače van toga, u njihovim očima, Srbija je sad bolja nego što je bila još od smrti Dušana.

Nemam ništa da dodam, spisak govori dovoljno.

Ministarstva, Skupslina, Vlada, Predsednik, kerovi, mediji, crkva, lokalni šerifi... da, baš je vojsci teško da bude najmanje zlo u takvom društvu.
Nacin izrazavanja na nivou Vojislava Seselja samo u drugoj boji i druge orijentacije ali isti mentalitet, razgovor spustas na najnize grane, pljujes i blatis sve. I onda na kraju kazes dodjite da diskutujemo na mom terenu – u blatu do grla.

Hajde nam daj šansu. Ja znam stvarno fenomenalne ljude koji su srce uložili u sve ovo i koji stvarno žele da menjaju sistem. Ok, metode se nekome ne sviđaju, ali to je bio neki koncenzus među studentima bio. Nažalost, ne možemo ugoditi svima.
Na studentskoj listi će biti isključivo učeni i časni ljudi (ne studenti), sa mog faksa bar. Dakle neki profesori, neki sjajni domaćini,... Takvih ljudi na trenutnoj političkoj sceni nema, ni žutnih ni crvenih ni crnih ni bilo kakvih drugih boja. Pozivam te da razmisliš malo, ako treba, mogu ti objasniti sve šta se dešavam u mom sektoru (železnica) i kako nema mesta za studenta generacije jer su ubačeni ćaciji. Koja je to korupcija i nepotizam zavladala i kako se oni bacaju milionima na projektima dok narod gladuje.

Ne želim da idem odavde. Želim da ovde stvaram, za ovaj narod, a ne za tamo neke Švajcarce, Nemce i ostale. Ali ću otići ako ostane ovako.
Zato evo ako možeš da nam pružiš bar jednom šansu na izborima, ja ću ti prvi biti zahvalan. (ne moraš odgovoriti, razmisli samo)

Izvinjavam se svima za off
Nešto cu te poduciti. Ako si konkurisao kao đak generacije i nisi primljen, podnesi krivičnu prijavu direktoru ili onom ko je doneo takvu odluku. Pre toga mu uputi dopis u kom ces ga upozoriti na svoje buduce postupke ukoliko ne ispostuje zakon. To što si rekao je cista zloupotreba službenog položaja.

Poslednja izmena:
Ma sve ok, ti si se pokazao još u prva dva-tri posta. Kao i ostatak ove ekipe što kobajagi dođu na građevinsko-urbanistički forum da "diskutuju" isključivo o vojsci. Ne moraš da se vadiš i pretvaraš sad, sve je jasno još od prvog dana.

Ljudi vi koji ste obrazovani pretpostavljam da nemate mnogo veze sa društvenim naukama. Po ko zna koji put vam ponavljam sistem ne može da se promeni brzo, potrebno je mnogo godina. Slično nadstresnici ( sa manjim brojem zrtava) se desilo kada je žuti gradonacelnik pritiskao vlasnika preduzeća da se završi vrtić u Zemunu i kada nisu ispostovana pravila o bezbednosti na radu poginula su 4 radnika. Dakle zbog klasične korupcije i za to niste ni čuli a sada se ruši država.
Napravite razliku izmedju sistema i režima. Sistem ne može da se promeni tako jer bi morali trenutno svi da se promenimo a to nije moguće.
Mi krećemo ispočetka u menjanje sistema

1000057128.jpg

Ali zna se šta je prvi korak.

Vrh