Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 118 30,3%
  • Ne

Glasovi: 243 62,3%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,4%

• Ukupno glasača
    390
Screenshot_20250920_205758_Instagram.jpg
Screenshot_20250920_204827_Threads.jpg

Pričam o posetiocima na samoj paradi, studente nisam ni pominjao, očigledno si previše opterećen istima. Na kraju krajeva, određen broj studenata nije ni uspeo da uđe.

Pitanje je bilo krajnje na mestu, koji je vaš stav ovako loše posete? Mora postojati neki razlog, evidentan je i mali broj klinaca, nešto što je za očekivati bilo, da će roditelji voditi decu na paradu, ali je i to izostalo.
Mislim da nije ni bio cilj velika poseta. Tu svako može da se provuče.

Ma najviše je bilo studenata otprilike tri ipo. Ili su i ostalih 50ak bili studenti crnogorci.
Nego jel neko propratio let Rafala I Migova i kako su vam izgledali avioni?
Zasto mrziš studente i maldost, jer zbog ljubomore kako ti i tvoja generacija niste ni pokušali da zaustavite odlazak srpskog naroda u provaliju? Pametan si čovek, nisam ni ja u studentskim godinama, moja generacija je isto prosla kao guske u magli, trudili smo se da se uklopimo u truli sistem, na žalost, ali svim srcem podržavam mladost i studente, jer nastavak ovakvog poredka sigurno vodi u nestanak i propast Srbije, naročito kada nas preplavi obojena jeftina radna snaga uz nastavak pljačke epskih razmera.

Zasto mrziš studente i maldost, jer zbog ljubomore kako ti i tvoja generacija niste ni pokušali da zaustavite odlazak srpskog naroda u provaliju? Pametan si čovek, nisam ni ja u studentskim godinama, moja generacija je isto prosla kao guske u magli, trudili smo se da se uklopimo u truli sistem, na žalost, ali svim srcem podržavam mladost i studente, jer nastavak ovakvog poredka sigurno vodi u nestanak i propast Srbije, naročito kada nas preplavi obojena jeftina radna snaga uz nastavak pljačke epskih razmera.
Nisam ja bas mator. Pritom ne mrzim studente. Bratanac mi je student i nije mogao da završi fakultet a imao je obećano radno mesto u jednoj privatnoj firmi. Sva sreća da je sad pri kraju inače su mu blokaderi mogli naneti veliku štetu.
Ja ih ne podržavam jer prosto studenti su svrseni srednjoskolci i oni ne mogu da donesu promene. Mogu da izvrše pritisak i to pozitivan ali kad iza njih stoji neko drzavotvoran što sada nije slučaj.

Nisam ja bas mator. Pritom ne mrzim studente. Bratanac mi je student i nije mogao da završi fakultet a imao je obećano radno mesto u jednoj privatnoj firmi. Sva sreća da je sad pri kraju inače su mu blokaderi mogli naneti veliku štetu.
Ja ih ne podržavam jer prosto studenti su svrseni srednjoskolci i oni ne mogu da donesu promene. Mogu da izvrše pritisak i to pozitivan ali kad iza njih stoji neko drzavotvoran što sada nije slučaj.
  • Блокадери.
Паметном доста.

Ili su dolazili praznk avioni iz Urumacia.
To baš nema logike. Vraćali su se direktno ( nekad preko Burgasa) što bi ukazivalo da nisu natovareni a vraćali su se uz stajanje što bi ukazivalo da su natovareni i da im treba više goriva. Naravno sva ova logika i ne mora da bude tačna ali je realnija.

Ma najviše je bilo studenata otprilike tri ipo. Ili su i ostalih 50ak bili studenti crnogorci.
Nego jel neko propratio let Rafala I Migova i kako su vam izgledali avioni?
Moja procena od tamo jeste da je kod japanskog konzulata bilo 50% doveženih (od kojih 30% nemaju pojma gde su). 20% studenata i 30% porodice (verovatno iz BG)

Interesantno da ti nije skrenulo pažnju to što je mlad dečko mogao da pretrpi veliku štetu. Empatija ti je jača strana.
Интересантно је да ти је »братанац« битнији од 16 страдалих зарад прања пара и веће корумпираности у прћији од назови државе. Емпатија ти није јача страна.
Studenti koji su nezakonito zauzeli državne fakultete i ne dozvoljavaju odvijanje nastave. Jel tako bolje?
Факултети, гимназије и остале образовне институције су као амбасаде или државе. То је њихов свет, и нико нема право да им то одузме или окупира. Противзаконито је да режимски бандити у униформама изврше окупацију на њихове школе, факултете, средње школе, и гимназије, или упадају у њих као терористи. Да ли ти је то у реду или праведно?

Poslednja izmena:
Nego šta kažu vojni analitičari sa foruma o posećenosti?

Nešto se nije pretrgao narod da gleda tu narodnu vojsku? Ili većina naroda ne veruje više u tu vojsku zbog Vučića ili ih vojska nikad nije ni zanimala?

Kaže predsednik 47.000 bilo, na slikama je jedno 10x manje, ali i da priznamo tu cifru, 47.000 ljudi na 1.5miliona Beograđana, a znamo dobro da je bilo i ljudi sa strane koji su dolazili.

Bio sam na paradi, vodio klinca i bio prvenstveno zbog njega.

Bilo je puno ljudi, po pravilu pristojan svet. Uglavnom prosečni građani Beograda. Nikakve ćacije ni blokadere - studente u političkom smislu, nisam video. Puno dece i mladih prisutno, a bilo je svih generacija.

Gužva veća od mog očekivanja. Klinac je video nešto sa mojih ramena, ja slabo jer je bilo bar 5 glava ispred mene (a bilo ih je i iza mene), a recimo da spadam u prosečno ili nešto iznad prosečno visokog Srbina.
Bilo je dosta onih uzrasta srednjoškolaca i studenata. Što bi se reklo, uzrasta spremnog za regrutaciju. Bili su uglavnom u drugarskim grupama od po nekoliko ili momci sa devojkama.

Prošao sam kroz Mihajla Pupina ispred ,,Palate Srbija", dok se tehnika vraćala. Nikakve grupe nisam zatekao pa ni studente o kojima se govori (verovatno su bili vrlo kratko pa smo se mimoišli).

Velika primedba je organizacija ulaska u ograđeni prostor. Moralo je mnogo da se kruži i pešači do ulaza. Gužva na ulasku kod Brankovog mosta, ulazna kapija uska. Zatim dugo pešačenje kroz park do druge kapije. Prolaz kroz drugi krug obezbeđenja i skener je davao otužan utisak što to tako mora ali nije bilo nikakvih problema na ulazu da sam video.

Od ulaska kod Brankovog mosta do mesta posmatranja je bilo oko 1 km pešačenja kroz park. Ja sam produžio još oko 500 m od početka u Nikole Tesle jer je dalje od ulaza bila nešto manja gužva i stao na prostor na suncu opet zbog manje gužve. Zaustavio sam se pre Palate Srbija jer je tu opet počinjala masa, nije bilo moguće pratiti. Ispred mesta gde sam posmatrao, prema Zemunu, bilo je još oko 1,5 km ograđenog prostora za posmatranje.

Performansu sa Kobrama i puškaranjem definitivno nije bilo mesta na ovoj paradi.

Ne znam šta se dešavalo ispred SIV-a i dalje prema Zemunu na tih dodatnih oko 1.5 km ograđenog prostora. Moguće je da je bilo organizovanih grupa koje su ušle na drugi ulaz i boravili u tom delu.

Poslednja izmena:
Интересантно је да ти »братанац« битнији од 16 страдалих зарад прања пара и веће корумпираности у прћији од назови државе. Емпатија ти није јача страна.
Postupci su pokrenuti i bez studenata a zahtevi studenata su bili apstraktni kada je u pitanju nadstresnica a konkretni kada su u pitanju plate profesora. Nemojte mi imputirati nedostatak empatije kada je u pitanju nadstresnica i nemojte glumatati što bi Marinika Cobanu rekla " tapiju na bol".

@Rafal ja razumem tvoju zabrinutost i stetu koju je pretrpeo bratanac, svi poznajemo nekoga ko je trebao zavrsiti, zaposliti se, nije ni prvi ni poslednji. Ali mora neku zrtvu svi da prinesemo ako želimo neku pozitivnu promenu. Ja se studentima divim, bez studentskog bunta nema promene, jel to je masa od par storina hiljada ljudi koja se lako udruzi i krene srcem za nesto. Bice sve uzaludno ako se ovaj nakaradni sistem posle tolike studentske žrtve ne promeni, ali je uzaludno i studirati, truditi se, a onda gledati kako stranački kadrovi sa kupljenim diplomama i mamini i tatini sinovi, vladaju i upravljaju boljim od sebe. I sam znas koliko je desetina godina kod nas na sceni negativna selekcija. To nas košta što kroz gubitke života, što kroz neefikasnost i nefunkcionisanje javnih službi i institucija, preplaćivanja projekata, neopravdano skupih ponuda na tenderima i sl. Sam znaš da su procene da javni sektor na nesavesnom radu, zloupotrebama javne imovine godišnje gubi par milijardi evra (samo na presude zbog ćutanja administracije i nesavesnog rada više od milijardu godišnje). I sada hajde hoćemo svi zajedno da podržimo mladost u možda poslednjoj šansi za Srbiju da udje u društvo uredjenih i razvijenih zemalja. To je njihovo pravo generacijska prilika, jer na mladjima Srbija ostaje pa neka je oni kroje, a ne nepismeni penzioneri koji ne vide dalje od tv ekrana, jednom nogom u grobu.

Postupci su pokrenuti i bez studenata a zahtevi studenata su bili apstraktni kada je u pitanju nadstresnica a konkretni kada su u pitanju plate profesora. Nemojte mi imputirati nedostatak empatije kada je u pitanju nadstresnica i nemojte glumatati što bi Marinika Cobanu rekla " tapiju na bol".
Шта је ту апстрактно? То што су студенти захтевали да се изложи сва документација о накарадној реконструкцији зграде железничке станице у Новом Саду да се види колико су крали, и какав су грађевински материјал користили.
  • Зашто власт не приложи документа ако је све чисто? Чега се плаше?
  • Зашто су уклонили велике бетонске осигураче које су држале конструкцију?
  • Зашто су сменили ударну екипу задужену за ту истрагу о корупцији и паду надстрешнице?
  • Зашто Апелациони, или који год суд који је задужен за то, ћути?
Одговори ми на ова питања, кад се у све разумеш.

On misli da je jedini u Srbiji koji je pretrpeo neku muku ili nepravdu. Odnosno ne on nego njegov bratanac. Lik jadan ne kapira šta sve ljudi trpe, gube i doživljavaju ovde. Sam život ovde je jedna velika muka, frustracija i patnja. A ovaj umislio sve i svašta jer mu bratanac nije dobio posao. Pa da je mali takav vunderkind i trudbenik, zaposlili bi ga privremeno na drugoj poziciji, pa posle kad prođu blokade i donese diplomu, dali mu drugu poziciju i posao za stalno.

Tako da sve u svemu, mlitava priča.
Mada šta drugo pa očekivati od nekoga ko se busa da je pravnik (sa državnog! Bre!!!) a kaže da ne vidi nikakvo kršenje Ustava i problem sa institucijama u Srbiji... Naravno, kad je isti taj SNS kršio zakone pred izbore i posle pokrao same te izbore, isto je ćutao i nije video nikakav problem. Ali kad branatac ne dobi obećan posao, uuuuu, e to je bila kap koja je prelila čašu...

@Rafal ja razumem tvoju zabrinutost i stetu koju je pretrpeo bratanac, svi poznajemo nekoga ko je trebao zavrsiti, zaposliti se, nije ni prvi ni poslednji. Ali mora neku zrtvu svi da prinesemo ako želimo neku pozitivnu promenu. Ja se studentima divim, bez studentskog bunta nema promene, jel to je masa od par storina hiljada ljudi koja se lako udruzi i krene srcem za nesto. Bice sve uzaludno ako se ovaj nakaradni sistem posle tolike studentske žrtve ne promeni, ali je uzaludno i studirati, truditi se, a onda gledati kako stranački kadrovi sa kupljenim diplomama i mamini i tatini sinovi, vladaju i upravljaju boljim od sebe. I sam znas koliko je desetina godina kod nas na sceni negativna selekcija. To nas košta što kroz gubitke života, što kroz neefikasnost i nefunkcionisanje javnih službi i institucija, preplaćivanja projekata, neopravdano skupih ponuda na tenderima i sl. Sam znaš da su procene da javni sektor na nesavesnom radu, zloupotrebama javne imovine godišnje gubi par milijardi evra (samo na presude zbog ćutanja administracije i nesavesnog rada više od milijardu godišnje). I sada hajde hoćemo svi zajedno da podržimo mladost u možda poslednjoj šansi za Srbiju da udje u društvo uredjenih i razvijenih zemalja. To je njihovo pravo generacijska prilika, jer na mladjima Srbija ostaje pa neka je oni kroje, a ne nepismeni penzioneri koji ne vide dalje od tv ekrana, jednom nogom u grobu.
Ljudi vi koji ste obrazovani pretpostavljam da nemate mnogo veze sa društvenim naukama. Po ko zna koji put vam ponavljam sistem ne može da se promeni brzo, potrebno je mnogo godina. Slično nadstresnici ( sa manjim brojem zrtava) se desilo kada je žuti gradonacelnik pritiskao vlasnika preduzeća da se završi vrtić u Zemunu i kada nisu ispostovana pravila o bezbednosti na radu poginula su 4 radnika. Dakle zbog klasične korupcije i za to niste ni čuli a sada se ruši država.
Napravite razliku izmedju sistema i režima. Sistem ne može da se promeni tako jer bi morali trenutno svi da se promenimo a to nije moguće.

On misli da je jedini u Srbiji koji je pretrpeo neku muku ili nepravdu. Odnosno ne on nego njegov bratanac. Lik jadan ne kapira šta sve ljudi trpe, gube i doživljavaju ovde. Sam život ovde je jedna velika muka, frustracija i patnja. A ovaj umislio sve i svašta jer mu bratanac nije dobio posao. Pa da je mali takav vunderkind i trudbenik, zaposlili bi ga privremeno na drugoj poziciji, pa posle kad prođu blokade i donese diplomu, dali mu drugu poziciju i posao za stalno.

Tako da sve u svemu, mlitava priča.
Mada šta drugo pa očekivati od nekoga ko se busa da je pravnik (sa državnog! Bre!!!) a kaže da ne vidi nikakvo kršenje Ustava i problem sa institucijama u Srbiji... Naravno, kad je isti taj SNS kršio zakone pred izbore i posle pokrao same te izbore, isto je ćutao i nije video nikakav problem. Ali kad branatac ne dobi obećan posao, uuuuu, e to je bila kap koja je prelila čašu...
То је онај чувени »докле год је мени добро или мом братанцу, боле ме уво за све, и за стање у држави« став. Такви људи су по мени најгори.

Зашто су сменили ударну екипу задужену за то?
Nije smenjena, nema je. Totalno je rasformirana bez odobrenja TOK. Izvršen je udar na ustavni poredak od strane onih do kojih bi istraga dovela.
TOK je trebalo odah da pokrene drugi predmet za opstrukciju pravde i ako bi policija odbila hapšenje trebalo je da izađu u javnost i objave da država ne postoji.

Vrh