Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,2%
  • Ne

Glasovi: 228 62,1%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,6%

• Ukupno glasača
    367
Па чекај зашто Швајцарска и Норвешка као две најбогатије и најразвијеније државе на планети нису у ЕУ? А УК изашла из ЕУ зато што су Енглези помахнитали??? ЕУ проширење је завршена ствар, оно што је Западу важно је војно проширење преко НАТО АУКУСА и сл. Видимо колико је нама суседна Бугарска успешнија од нас, па и Румунија...пета лига ЕУ...ми би смо били шеста лига и сиромашнији него сада... нема од ЕУ ништа.
Norveška i Švajcarska su faktički u EU, imaju sa njima sporazum o slobodnoj trgovini, imaju iste investitore, iste brendove, iste usluge, iste mogućnosti. Njima ne treba više od toga. Mi, s druge strane, nemamo ni upola toga što oni imaju. A vrlo nam je potrebno, jer smo okruženi EU i zavisimo od nje.

Britišeri su izašli jer su ih Ameri navukli. I to sa jedva par procenata glasača više za izlazak. Mnogi su još tada upozoravali da se ne izlazi, a sada se još više njih kaje.

Za Bugarsku se lome koplja da li su bolji od nas otkako su u EU ili nisu. Ja sam lično stava da nisu bolji, da su gori od nas. S druge strane, Rumunija jeste bolja. A da ne govorim o tome da izuzev Bugarske (koja je seljanija gora nego mi) svi drugi koji su ušli u EU su se preporodili, pogotovu Istočna Evropa.

Ono u čemu jesi u pravu i u čemu se slažem sa tobom jeste to da je širenje EU najverovatnije gotovo. I zato ćemo i ostati trajno disfunkcionalna haotična despotija iz koje će ljudi da nastave da odlaze, a da ostaju sve gori i gori. Dok jednog dana ne ostanu samo turbo Srbi, naprednjaci, radikali i rusofili.

Nisam poznavalac pa pitam kako je moguće da grupe bez ozbiljnijeg naoružanja protrče kroz pola države a da im standardne vojne jedinice ne uzvrate ili makar formiraju nekakvu liniju fronta.

Ne znam kako u praksi to funkcioniše, ali Turska je zvanično zatvorila Bosfor za ruske brodove po međunarodnoj konvenciji u slučaju rata. Zato je rusima sada problem da pošalju opremu u Siriju. Druge luke su im daleko i nemaju tamo ratnu flotu kao u Crnom Moru (npr. Murmansk). Čak i kada bi hipotetički hteli da zaustave rat u Ukrajini, kako ne bi izgubili tu stratešku luku na Mediteranu, to ne bi išlo tako brzo.

Pitanje je i da li će ovi pobunjenici da direktno napadnu bazu, jer su rusi tamo dobro naoružani. Takođe, vrlo verovatno je da je ovo u Siriji intenzivirano da se dodatno oslabi osovina Iran-Rusija.

Nije to u Siriji neka dobra opcija, pošto tu ima svakakvih islamista, bivših pripadnika Al-Kaide, ISIS-a itd...

Ne znam kako u praksi to funkcioniše, ali Turska je zvanično zatvorila Bosfor za ruske brodove po međunarodnoj konvenciji u slučaju rata. Zato je rusima sada problem da pošalju opremu u Siriju. Druge luke su im daleko i nemaju tamo ratnu flotu kao u Crnom Moru (npr. Murmansk). Čak i kada bi hipotetički hteli da zaustave rat u Ukrajini, kako ne bi izgubili tu stratešku luku na Mediteranu, to ne bi išlo tako brzo.

Pitanje je i da li će ovi pobunjenici da direktno napadnu bazu, jer su rusi tamo dobro naoružani. Takođe, vrlo verovatno je da je ovo u Siriji intenzivirano da se dodatno oslabi osovina Iran-Rusija.

Nije to u Siriji neka dobra opcija, pošto tu ima svakakvih islamista, bivših pripadnika Al-Kaide, ISIS-a itd...
Дестабилизација Сирије је мач са две оштрице. Веома лако се може покренути нови избеглички талас...

Kad ti se dete vrati iz škole i kaže ti da postoji 36 polova, da je on CIS seksualac i da želi da ga zoveš ONA, kad ti otmu dete jer si se usprotivio da mu se operišu genitalije u sedmoj godini života jer on misli da je ona.. e tad će da ti pukne pred očima šta je ta EU i kakvo je to zlo.
Kada već daješ primere, daj nešto logično. Cis osoba si ti (pretpostavljam), jer živiš život u rodu koji ti je određen na rođenju i ne bi to menjao niti imaš potrebe. Dete u tvom primeru ne može onda da odabere ličnu zamenicu ženskog roda.
Niko neće da ti otme dete od sedam godina, ne znam kakve su vam to fantazije sa vam se oduzimaju deca. Jako ste čudni.

Ja se na tebe ne ljutim čak i kad si nekorektan jer vidim da je tvoj nacin razmisljanja determinisan količinom saznanja koje posedujes. Što bi rekli " ni najlepša devojka ne može da da više nego što ima".
Nisu problem naravno ni srbi iz Knina ni hrvati, ali postaju problem kad traže otcepljenje dela naše teritorije. Onda ne vidim razliku izmedju njih i siptara.

Naopaki su ti srbi iz Krajine... Prvo hteli da se otcepe od Hrvatske, a sada hoće da se otcepe i od Srbije.

Kada već daješ primere, daj nešto logično. Cis osoba si ti (pretpostavljam), jer živiš život u rodu koji ti je određen na rođenju i ne bi to menjao niti imaš potrebe. Dete u tvom primeru ne može onda da odabere ličnu zamenicu ženskog roda.
Niko neće da ti otme dete od sedam godina, ne znam kakve su vam to fantazije sa vam se oduzimaju deca. Jako ste čudni.
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Dobro, pošto sam iz tvog pisanja zaključio da misliš da im nije bila dovoljna jedna "oluja"...
Sad si vec i bezobrazan. Govorili smo o Canku, Gruhonjicki, Lalicki. Njima i takvima kao što su oni je potreban zatvor a ne Oluja.
Ako nemaš argumente nemoj pisati bzv. Ja imam dosta prijatelja iz tih krajeva i niko od njih ne razmišlja ka ovi nabrojani i njima slični.

Sad si vec i bezobrazan. Govorili smo o Canku, Gruhonjicki, Lalicki. Njima i takvima kao što su oni je potreban zatvor a ne Oluja.
Ako nemaš argumente nemoj pisati bzv. Ja imam dosta prijatelja iz tih krajeva i niko od njih ne razmišlja ka ovi nabrojani i njima slični.

Ovo si ti napisao, ne ja...
Nisu problem naravno ni srbi iz Knina ni hrvati, ali postaju problem kad traže otcepljenje dela naše teritorije. Onda ne vidim razliku izmedju njih i siptara.

Meni je to sramotno da citiram.

Tebe treba da bude sramota ovoga što radiš. To što sam napisao se odnosi na onaj mali broj srba koji su separatisti i tako sam i napisao i tako i mislim. Očigledno da i ti spadas u tu grupu.

Izgleda da pada Damask uskoro...

The rapid advances by insurgents is a stunning reversal of fortunes for Syria’s President Bashar Assad, who appears to be largely on his own, with erstwhile allies preoccupied with other conflicts.

His chief international backer, Russia, is busy with its war in Ukraine, and Lebanon’s powerful Hezbollah, which at one point sent thousands of fighters to shore up his forces, has been weakened by a yearlong conflict with Israel. Iran, meanwhile, has seen its proxies across the region degraded by Israeli regular airstrikes.

Izgleda da pada Damask uskoro...

Evo kako završavaju saveznici Rusije, Irana, Severne Koreje i ostalih "slobodoljubivih" naroda.

Srbi treba da gledaju jedino svoj interes i da budemo prelivode kako vetar duva.

Sve ostalo je ku**** bez pokrića.

Ne bi ni bilo rata u Siriji kad bi Asad sišao s vlasti. Ali neće.......
Zašto ne uradi moralni čin i spase zemlju? Sigurno se nakrao i previše do sad, šta je motiv za ostanak na vlast posle 24 godine?

Poslednja izmena:
Evo kako završavaju saveznici Rusije, Irana, Severne Koreje i ostalih "slobodoljubivih" naroda.

Srbi treba da gledaju jedino svoj interes i da budemo prelivode kako vetar duva.

Sve ostalo je kurčenje bez pokrića.

Nemaju te zemlje snagu da održavaju savezništva na više kontinenata ili vode paraleleno konflikte na više frontova. Ruska agresija na Ukrajinu se sa planiranih nekoliko dana odužila na tri godine i iscrpela ruske vojne i ekonomske resurse. Velika strateška greška Putina koja ima za posledicu dalje širenje NATO na Skandinaviju, okretanje Jeremnije NATO-u, verovatno gubitak baza u Siriji, zaoštravanje u Gruziji itd...

Ovo će verovatno pocući i totalni kolaps ruskih interesa u africi, bez baza u Siriji logistika se znatno komplikuje.
Neke će možda kinezi da im očerupaju, Erdogan se verovatno pripremio tamo gde može da uđe u igru (ili već jeste).

Ne zna se još šta će biti sa bazama, vrlo moguće da će ostati. Ono što me najviše zanima je šta će biti sa daljim ratom protiv Izraela, nerealno mi je da će se zaustaviti. Hezbolah ima već dosta raketa bez obzira što će se preseći snabdevanje iz Irana. Možda čekaju da Tramp dođe prvo pa da uzvrate jer ove budale umalo nisu izazvale nuklearni rat. Upozorenje Orešnikom je shvaćeno ozbiljno i više nema napada raketama dugog dometa na Rusiju.

Ministar unutrašnjih poslova Sirije najavljuje odbranu Damaska ali mislim da to više nije realno. Pre par sati je avion poleteo sa aerodroma u Damasku. Da ne prejudiciram ali svakako ne može bilo ko da u ovom trenutku bude u tom avionu. Naravno ne mora biti baš Asad ali videcemo.
Sto se tice rusa videcemo da li će bežati kao ameri. Taj deo Sirije je naseljen alavitima i pravoslavnim hrišćanima. Da li moze da se brani? Možda i može ali mnogo zavisi od morala odnosno spremnosti stanovnistva da se brani a moral je trenutno na niskim granama.
Mozda bi Hasan Suheil mogao da popravi situaciju ali to je ravno čudu.
Pokrajina gde su rusi još nije ugrožena i tamo nema napredovanja militanata ali je pitanje kada će krenuti. Verovatno prvo hoće Homs i Damask da preuzmu.

Stvarno mislis da je Suheil ziv i da ono nije bio dvojnik posle ranjavanja?
Moguće, ko će ga znati.

Baze da ostanu samo ako Putin bude pevao Erdoganu ko Dačić onomad.

Vrh