Па чекај зашто Швајцарска и Норвешка као две најбогатије и најразвијеније државе на планети нису у ЕУ?
Zato što su bogati, što mi nismo, ali oni se nisu obogatili time što nisu u EU.
Па чекај зашто Швајцарска и Норвешка као две најбогатије и најразвијеније државе на планети нису у ЕУ?
Norveška i Švajcarska su faktički u EU, imaju sa njima sporazum o slobodnoj trgovini, imaju iste investitore, iste brendove, iste usluge, iste mogućnosti. Njima ne treba više od toga. Mi, s druge strane, nemamo ni upola toga što oni imaju. A vrlo nam je potrebno, jer smo okruženi EU i zavisimo od nje.Па чекај зашто Швајцарска и Норвешка као две најбогатије и најразвијеније државе на планети нису у ЕУ? А УК изашла из ЕУ зато што су Енглези помахнитали??? ЕУ проширење је завршена ствар, оно што је Западу важно је војно проширење преко НАТО АУКУСА и сл. Видимо колико је нама суседна Бугарска успешнија од нас, па и Румунија...пета лига ЕУ...ми би смо били шеста лига и сиромашнији него сада... нема од ЕУ ништа.
Nisam poznavalac pa pitam kako je moguće da grupe bez ozbiljnijeg naoružanja protrče kroz pola države a da im standardne vojne jedinice ne uzvrate ili makar formiraju nekakvu liniju fronta.
Дестабилизација Сирије је мач са две оштрице. Веома лако се може покренути нови избеглички талас...Ne znam kako u praksi to funkcioniše, ali Turska je zvanično zatvorila Bosfor za ruske brodove po međunarodnoj konvenciji u slučaju rata. Zato je rusima sada problem da pošalju opremu u Siriju. Druge luke su im daleko i nemaju tamo ratnu flotu kao u Crnom Moru (npr. Murmansk). Čak i kada bi hipotetički hteli da zaustave rat u Ukrajini, kako ne bi izgubili tu stratešku luku na Mediteranu, to ne bi išlo tako brzo.
Pitanje je i da li će ovi pobunjenici da direktno napadnu bazu, jer su rusi tamo dobro naoružani. Takođe, vrlo verovatno je da je ovo u Siriji intenzivirano da se dodatno oslabi osovina Iran-Rusija.
Nije to u Siriji neka dobra opcija, pošto tu ima svakakvih islamista, bivših pripadnika Al-Kaide, ISIS-a itd...
Дестабилизација Сирије је мач са две оштрице. Веома лако се може покренути нови избеглички талас...
Mnogi, LSV, Ješić... mržnju u Vojvodini širi čak jedan univerzitetski profesor, koji je odlikovan za slobodu govora od strane nekih stručnjaka za zapada.Koji separatisti?
Kada već daješ primere, daj nešto logično. Cis osoba si ti (pretpostavljam), jer živiš život u rodu koji ti je određen na rođenju i ne bi to menjao niti imaš potrebe. Dete u tvom primeru ne može onda da odabere ličnu zamenicu ženskog roda.Kad ti se dete vrati iz škole i kaže ti da postoji 36 polova, da je on CIS seksualac i da želi da ga zoveš ONA, kad ti otmu dete jer si se usprotivio da mu se operišu genitalije u sedmoj godini života jer on misli da je ona.. e tad će da ti pukne pred očima šta je ta EU i kakvo je to zlo.
Ja se na tebe ne ljutim čak i kad si nekorektan jer vidim da je tvoj nacin razmisljanja determinisan količinom saznanja koje posedujes. Što bi rekli " ni najlepša devojka ne može da da više nego što ima".
Nisu problem naravno ni srbi iz Knina ni hrvati, ali postaju problem kad traže otcepljenje dela naše teritorije. Onda ne vidim razliku izmedju njih i siptara.
Ahaha. Opet relativizujes i pritom generalizujes a znaš o kome smo govorili.Naopaki su ti srbi iz Krajine... Prvo hteli da se otcepe od Hrvatske, a sada hoće da se otcepe i od Srbije.
Mnogi, LSV, Ješić... mržnju u Vojvodini širi čak jedan univerzitetski profesor, koji je odlikovan za slobodu govora od strane nekih stručnjaka za zapada.
Kada već daješ primere, daj nešto logično. Cis osoba si ti (pretpostavljam), jer živiš život u rodu koji ti je određen na rođenju i ne bi to menjao niti imaš potrebe. Dete u tvom primeru ne može onda da odabere ličnu zamenicu ženskog roda.
Niko neće da ti otme dete od sedam godina, ne znam kakve su vam to fantazije sa vam se oduzimaju deca. Jako ste čudni.
Ahaha. Opet relativizujes i pritom generalizujes a znaš o kome smo govorili.
Sad si vec i bezobrazan. Govorili smo o Canku, Gruhonjicki, Lalicki. Njima i takvima kao što su oni je potreban zatvor a ne Oluja.Dobro, pošto sam iz tvog pisanja zaključio da misliš da im nije bila dovoljna jedna "oluja"...
Sad si vec i bezobrazan. Govorili smo o Canku, Gruhonjicki, Lalicki. Njima i takvima kao što su oni je potreban zatvor a ne Oluja.
Ako nemaš argumente nemoj pisati bzv. Ja imam dosta prijatelja iz tih krajeva i niko od njih ne razmišlja ka ovi nabrojani i njima slični.
Nisu problem naravno ni srbi iz Knina ni hrvati, ali postaju problem kad traže otcepljenje dela naše teritorije. Onda ne vidim razliku izmedju njih i siptara.
The rapid advances by insurgents is a stunning reversal of fortunes for Syria’s President Bashar Assad, who appears to be largely on his own, with erstwhile allies preoccupied with other conflicts.
His chief international backer, Russia, is busy with its war in Ukraine, and Lebanon’s powerful Hezbollah, which at one point sent thousands of fighters to shore up his forces, has been weakened by a yearlong conflict with Israel. Iran, meanwhile, has seen its proxies across the region degraded by Israeli regular airstrikes.
Izgleda da pada Damask uskoro...
Syrian insurgents reach the capital's suburbs. Worried residents flee and stock up on supplies
Insurgents’ stunning march across Syria is gaining speed with news that they have reached the suburbs of the capital of Damascus.apnews.com
Evo kako završavaju saveznici Rusije, Irana, Severne Koreje i ostalih "slobodoljubivih" naroda.
Srbi treba da gledaju jedino svoj interes i da budemo prelivode kako vetar duva.
Sve ostalo je kurčenje bez pokrića.