Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,5%
  • Ne

Glasovi: 225 61,8%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    364
E moj Zemljani, kad ti neko upadne na imanje, tad je već kasno...
Ne pravi se odbrana zemlje po principu "svaka kuća svoj bunker, pa svako za sebe"...

Po navodnom ispitivanju 70% je za vracanje obaveznog vojnog roka i verujem da ce i da to urade. Ocigledno ponestalo im bud..ala koje su se javljale dobrovoljno. Mislim da mi je tih godinu dana (sluzio kad je bilo obavezno) najbesmislenije protraceno vreme i nikome ne savetijem da ga baca.

Ma nema ništa od te rabote. Država nema para, potom svi ostali razlozi.
Ovo je samo još jedna tema od tri dana:
Malo državni udar, malo predsednikova otac u bolnici, malo prisluškivanje, malo vraćanje vojnog roka...
Izlizane fore.

Али погустили су спиновање последњих дана, као да се нешто иза брда ваља.

Tja... vraćanje vojnog roka je zahvalna priča za skretanje pažnje... taman da se u toku praznika manje "radi", jer ova tema samu sebe "hrani" i duže je u fokusu.

Pre mislim da će biti ovo Reljino, jer kako će vlast koja ima realno 10-15% podrške da velikoj masi svojih protivnika ovo nametne, plus 95% mladih na koje se očekuje da idu, neće hteti, i eto im masovnih protesta. Vučko je poznata kukavica koja uvek sluša silu a po cenu slabijih, tako da čim mu se digne masa i zapreti porodicom on se ukaki u gaće.
Perkane, misliš da bi Albanci doseljavali na Kosovo, da bi se dešavali egzodusi Srba sa nj posle II sv rata da su Srbi dole bili naoružani? Pređe granicu u moju šumu, upadne na imanje baaam popije metak i nikom više ne pada na pamet da ide i otima u Srbiju. Misliš da bi ijedan neprijateljski migrant ušao da ga pogranični domaćini zaspu kuršumima? Ali nee, Srbi se razorušaše i dadoše državnoj vojsci i policiji da ih brani. Veeelika greška. Pa upravo su država i vojska (tada JNA) dozvolile doseljavanje Albanaca, upravo policija je dozvolila upad migranata preko granice. Dakle, ko sarađuje sa neprijateljima? Pa državaaaa. Šah-mat, doviđenja prijatno.

Da vam otkrijem jednu caku, kada se spremaju izbori uvek se narod loži vojnim rokom. Ovo je nezvanična potvrda da će ovo biti izborna godina, verovatno negde na jesen jer će vlast moći da se hvali da je pobedila virus vakcinacijom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=810374#p810374:2wut7ccg je napisao(la):
vucko » 05 Jan 2021 01:54 pm[/url]":2wut7ccg]Da vam otkrijem jednu caku, kada se spremaju izbori uvek se narod loži vojnim rokom. Ovo je nezvanična potvrda da će ovo biti izborna godina, verovatno negde na jesen jer će vlast moći da se hvali da je pobedila virus vakcinacijom.

OK, možda to i jeste neki trenutni plan, ali izbori samo što su bili, još uvek upoznajemo nove zvezde sadašnjeg saziva... raspisivanje novih izbora bi bilo priznavanje uspeha bojkota i poraza autokratije. A on poraz - ne priznaje.

Što se mene tiče, Šutanovac je kriminalac, i treba da ćuti, pokrije se ušima i bude srećan što je još na slobodi.

Nego, nebitno sad šta to puvalo lupeta... Otac nacije je danas opet nešto propovedao o služenju vojnog roka. Kaže ''vagamo''. Ali mrzi me da skrolujem kroz ceo roman bljuvotina sa konferencije, pa ko hoće neka nađe i nek citira deo gde je priča o tome. Verovatno je samo neka već čuvena reciklirana izjava.

EogO789W8AQ-5JX

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=810329#p810329:1t0npm9d je napisao(la):
Пантограф » Uto Jan 05, 2021 11:51 am[/url]":1t0npm9d]Али погустили су спиновање последњих дана, као да се нешто иза брда ваља.

Ја сам још пре 2 године од неких запослених у војсци чуо како се планира враћање обавезног служења војног рока и да треба да се крене са реновирањем неких касарни и објеката, тада су почели са оним позвима за оне који имају преко 30 год, а нису служили војску да иду на 2 недеље на обуку, то је требало да буде као нека проба, али онда је кренуло ово све са короном, па је то пало у други план,а ли не би ме изненадило, јер то је једино могуће решење за попуну јединица, нико неће да им ради за 40.000 и још да буде одвојен од куће, породице, а изгледа да се нико више не јавља ни на добровољно служење, тако да су у проблему великом.

Pa ako im se niko dobrovoljno ne javlja kako misle da im se jave sa vraćanjem roka? Na silu? Zašto bi iko od regruta prihvatio to što im ne odgovara, od čega nemaju nikakvu korist, umesto da masovno bojkotuju i ne odazovu se? Šta će Vučić da ih hapsi? Ajd da vidim i to čudo.
Druga stvar, ne možemo mi ili vojska ili babe da odlučujemo dal će neko treći ići u vojsku, to je nemoralno. O tome treba odluče ljudi na koje se to odnosi.

Zna li neko do koje starosti bi pozivali na sluzenje? Da znam dal da brinem uopste

U vecini zemalja gde je obavezno sluzenje, gornja granica je 27 ili 30.

Treba imati u vidu da neke od tih zemalja, gde je obavezno, kad/ako nemaju uslova da obucavaju sve vojno sposobne, koriste lutrije za selekciju 20, 30, 50%... koje ce da pozovu na sluzenje. Ne bi me cudilo da se takav sistem barem razmatra i ovde (ako se nastavi ova prica i planovi Vlade i MO).

Ne zamlaćujte se više, nema od toga ništa. Spin, samo jedan u nizu, postavljen da markira vakcine na kašičicu, prazne frižidere, narasli spoljni dug, Jovanjicu....

Kao што се некада причало - ко о чему, политичари о поштењу, војска о смањењу војног рока, сад обрнуто, о увођењу.

Zeleo bih da iznesem moje misljenje povodom razmatranja uvođenja obaveznog vojnog roka. Imam 16 godina, dakle mlad sam, ali recimo ja planiram da upisem FPN i zanima me politika i razumem se donekle u dosta oblasti. Vecina moje generacije i generalno malo stariji od nas su protiv vojnog roka. Osobe koje pricaju da ce to da nam donese disciplinu i vaspitanje ne shvataju da za to ne sluzi vojska u modernom vremenu, nego porodica i roditelji. Vaspitanje dece je stub nacije, ne mozete imati normalnu naciju u kojoj deca nisu vaspitana i u kojoj se ponasaju nenormalno. Roditelji su tu glavni faktor. Ne smatram da bi trebalo uvesti ponovo vojni rok, jednostavno jer ne vidim njegovu svrhu i jednostavno kao sto je neko vec gore pomenuo, 95% ljudi ne zeli jednostavano da sluzi vojni rok. Sada sta ce biti to niko ne zna. Saznaćemo, ali ja ne verujem da ce ponovo da to uvedu. Ovo je samo moje misljenje i ne mislim nista lose nikom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=810851#p810851:3kreifmd je napisao(la):
SoA » Sre Jan 06, 2021 5:49 pm[/url]":3kreifmd]Zeleo bih da iznesem moje misljenje povodom razmatranja uvođenja obaveznog vojnog roka. Imam 16 godina, dakle mlad sam, ali recimo ja planiram da upisem FPN i zanima me politika i razumem se donekle u dosta oblasti. Vecina moje generacije i generalno malo stariji od nas su protiv vojnog roka. Osobe koje pricaju da ce to da nam donese disciplinu i vaspitanje ne shvataju da za to ne sluzi vojska u modernom vremenu, nego porodica i roditelji. Vaspitanje dece je stub nacije, ne mozete imati normalnu naciju u kojoj deca nisu vaspitana i u kojoj se ponasaju nenormalno. Roditelji su tu glavni faktor. Ne smatram da bi trebalo uvesti ponovo vojni rok, jednostavno jer ne vidim njegovu svrhu i jednostavno kao sto je neko vec gore pomenuo, 95% ljudi ne zeli jednostavano da sluzi vojni rok. Sada sta ce biti to niko ne zna. Saznaćemo, ali ja ne verujem da ce ponovo da to uvedu. Ovo je samo moje misljenje i ne mislim nista lose nikom.
Ви желите да постанете политичар и сутра одлучујете о битним стварима за државу, а не желите да одслужите војску и упознате можда и најважнију државну институцију? Благо нама.

Lazanski na Pinku kaže to je nova haubica "NORA BK1 PERUN" ima 24 granate minimalni domet 44 km maksimalni od 60 do 70 km.Brzina na asfaltu 90 km.Autonomija kretanja 900 km.Ima novu cev i novi SUV.Na šasiji Rheinmetall MAN 8x8.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TyuaJmH5_z4[/youtube]

Jer peosperitet i uspeh neke zemlje zavise od toga da li je politicar sluzio vojsku, a ne da li je posten i sposoban... :kafa:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=811013#p811013:1xb25dro je napisao(la):
Lionac » Čet Jan 07, 2021 11:45 am[/url]":1xb25dro]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=810851#p810851:1xb25dro je napisao(la):
SoA » Sre Jan 06, 2021 5:49 pm[/url]":1xb25dro]Zeleo bih da iznesem moje misljenje povodom razmatranja uvođenja obaveznog vojnog roka. Imam 16 godina, dakle mlad sam, ali recimo ja planiram da upisem FPN i zanima me politika i razumem se donekle u dosta oblasti. Vecina moje generacije i generalno malo stariji od nas su protiv vojnog roka. Osobe koje pricaju da ce to da nam donese disciplinu i vaspitanje ne shvataju da za to ne sluzi vojska u modernom vremenu, nego porodica i roditelji. Vaspitanje dece je stub nacije, ne mozete imati normalnu naciju u kojoj deca nisu vaspitana i u kojoj se ponasaju nenormalno. Roditelji su tu glavni faktor. Ne smatram da bi trebalo uvesti ponovo vojni rok, jednostavno jer ne vidim njegovu svrhu i jednostavno kao sto je neko vec gore pomenuo, 95% ljudi ne zeli jednostavano da sluzi vojni rok. Sada sta ce biti to niko ne zna. Saznaćemo, ali ja ne verujem da ce ponovo da to uvedu. Ovo je samo moje misljenje i ne mislim nista lose nikom.
Ви желите да постанете политичар и сутра одлучујете о битним стварима за државу, а не желите да одслужите војску и упознате можда и најважнију државну институцију? Благо нама.
Da li je to stvarno neophodno? Da sad svi koji hoce da se bave politikom moraju da služe vojsku? Nije, uostalom ne vidim problem u tome jer niko ne želi da služi vojni rok,dakle to je uzaludno bacanje para. Srbija je vojno neutralna država, mladi velikom većinom nisu opterećeni 90-tim godinama hvala Bogu.

Vrh