[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809836#p809836:3tmu65vz je napisao(la):
Earthmoving » 03 Jan 2021 10:52 pm[/url]":3tmu65vz]Da, Gogic. Duga prica. Nije ispao korektan, lose se ponasao prema drugim vojnicima, nazalost nisam mogao da se distanciram, da me bas briga za to, nego mi je pocelo licno smetati tavko ponasanje za koje sam bivao sve sigurniji da je lecenje licnih kompleksa, a ne vojni profesionalizam. Da ne pricam svoje razocarenje po pristizanju u vojsku, mene koji se ceo zivot bavim sportom, kad ispred sebe videh cudno debelog, mlitavog staresinu koji ne moze uradi dva zgiba ni da potrci, a da treba da mi bude nadredjen i iznad mene. U pocetku sam cutao i postovao ali posle svega sto sam od njega video, dosli smo u konflikt. Posle 2 meseca cekanja obecanih vikenda, ja i mnogi drugi nismo dobili ni jedan, a svojim ulizicama davao je po 3 i vise. Mnoge stvari sam radio i tolerisao upravo zbog tih obecanja, medjutim kada se priblizio kraj obuke i premestaj u druge jedinice, video sam da nece ispuniti i da je slagao. Izneo sam primedbu da nije fer raspodela slobodnih vikenda. Onda je na meni primenio zanimljivu strategiju: pozvao me je da pred svima kazem ko je privilegovan i ko je dobio puno vikenda. Ja sam naveo nekoliko imena, i on je znao da je to istina. Medjutim, onda je rekao da zbog toga sto sam rekao sada niko nece dobiti vikend, i da mene smatraju krivcem za to. Dakle upotrebio je taktiku vojske i drzava u izazivanju konflikta, pokusavajuci da posvadja medjusobno ljude, tj da ih sve okrene na mene, da smatraju mene krivcem a ne njega koji im mesecima unazad nije davao vikende, da bi svojim miljenicima davao vise. I pravo da vam kazem, iako na prvi pogled iznenadjujuce i neprijatno iskustvo, na dugi rok mi je dalo uvid da shvatim ko su i sta su oni u stvari, kako funkcionisu, cime se sve koriste. Nakon toga, sam mu vratio ponizenje i izdrao se na njega pred drugim oficirima da pokazem da ga vise ne postujem, a on me je odveo u sobu u cetri oka i odjednom promenio plocu, maltene poceo da se slihta, nekom neprirodnom finocom. Ja ne volim ni da me neko vredja ali ni da mi se slihta, pa mi sve to ostavilo jadan utisak ljudi koje kad postujes oni su losi, a kad im pokazes zube onda su fini. Meni nerazuman moral. Govorio je da kad sve prodje, da cemo se svi lepo pozdraviti. Ja sam bio ubedjen da se sa tako losim covekom necu pozdraviti, ni po koju cenu. Medjutim kada smo na kraju roka isli ka kapiji, on se nekako pojavio na 100m pre nje, isao ka meni, i ja sam se setio sta hoce i da mu ja necu pruziti ruku. Medjutim, on me je oslovio po imenu, kao ajde zaboravimo sve, sve je sad ok kad je gotovo, i na silu mi uzeo ruku i pozdravio se njom. Kada je govorio da se sa svima pozdravlja, nije mi palo na pamet da se neko pozdravlja tako sto ti ne zelis a on ti uzme ruku i to naziva pozdravom. Ali ok, pustio sam ga, njegovo ponizenje takvim moralom, nisam insistirao da istrgnem ruku, sve to delovalo mi polusmesno.
Za ovog drugog Boskovica, manje znam, zaboravio sam, ali mi se cini da je bio cestitiji, mada ja sa njim nisam imao mnogo veze.