Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,5%
  • Ne

Glasovi: 225 61,8%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    364
Osećam da 90% svih ovdašnjih pljvača po zapadu ili radi za zapadnjake, ili sarađuje sa njima, ili finansijski-poslovno zavisi od zapada, ili makar dobija doznake od rođaka na tom mrskom zapadu.

A svakako svi koriste zapadnjačke izume, zapadnjačku robu, zapadnjačke donacije i konzimiraju zapadnjački sadržaj.

Ovaj forum je moguć zahvaljujući zapadnjacima i njihovoj platformi. I nalazi se na serverima na zapadu. Heh.

Jedan od glupljih argumenata su zapadni izumi, roba, njihov sadržaj i kao oni su dobri. Jel treba da im ljubimo čizmu možda? Naravno da su primarno ovde zapadni proizvodi kad smo mi pod zapadnim uticajem.

Osećam da 90% svih ovdašnjih pljvača po zapadu ili radi za zapadnjake, ili sarađuje sa njima, ili finansijski-poslovno zavisi od zapada, ili makar dobija doznake od rođaka na tom mrskom zapadu.

A svakako svi koriste zapadnjačke izume, zapadnjačku robu, zapadnjačke donacije i konzimiraju zapadnjački sadržaj.

Ovaj forum je moguć zahvaljujući zapadnjacima i njihovoj platformi. I nalazi se na serverima na zapadu. Heh.
Uglavnom, zapad čvrsto drži razna užica i njemu sličnih 70+ % Srbije u šaci, dovoljno je da se isti samo malo usqrobecaju i uzjogune, pa da im zapad glat zavrne šiju ko pilićima. :D

Ništa pametniji nije ni argument da treba da budemo Ruska kolonija jer oni su naša braća pravoslavna i vole nas. A u realnosti ih zabole za nas.

Šta, treba da ljubim Rusku čizmu ili Kineski bič jer me NATO bombardovao? Pa zabole me.

A to je logika u ovom obolelom graničarskom narodu, jedna imperija me je bombardovala, pa samim tim ću da se šlihtam drugim dvema, jer one su sigurno bolje. Samo čekam kad će neko da pusti glupom narodu buvu da treba da se zgotivimo i sa Saudijskom Arabijom, jer oni ne vole Evropu...

A zapadnjački izumi se koriste bukvalno širom sveta.

Nisam srećan zbog većine stvari koje su se desile i dešavaju se (štaviše, vrlo sam razočaran i pesimističan), ali da, razumnim osobama je sve ovo isteralo neke istine na videlo i razbilo neke iluzije i pogrešna uverenja.

Super...i sta je bilo kad si se probudio?
Voleo bih da je sve ovo što nam se dešava zadnjih 35, a pogotovo zadnjih 12 godina samo ružna noćna mora iz koje ću se probuditi, ali nažalost nije. A sve ove crne prognoze koje sam dao jesu logičan sled autodestruktivne prozapadne politike, svejedno vodio je ti, neki drugi prozapadni opozicionar ili sotona.

Mitraljez opšte namene MG-42, Mauzer Karabiner 98K, automatska puška FG-42, jurišna puška STG-44, automat MP-40, ručni bacač Pancerfaust su sjajna oružja Vermahta i izumi nemačke vojne industrije koje su posle rata kopirale sve pobedničke vojske i sa istoka i sa zapada, uključujući i našu kragujevačku Zastavu. Neki njihovi derivati su čak i dan-danas posle 80 godina još uvek u proizvodnji i aktivnoj vojnoj upotrebi.
Ali da li ta nemačka wunderwaffe super-oružja koja su posle rata svi živi koristili i kopirali znače da je u tom ratu trebalo biti na stranci Nemaca ? :unsure::unsure::unsure:

Najbolji način da se Srbija trajno održi pod ruskim uticajem jeste da Amerika nastavi sa antisrpskom politikom koju besomučno vodi već više od 30 godina, bez obzira da li je ovde na vlasti Sloba, Koštunica, Đinđić, Tadić ili sotona. Da su to radili bilo kojoj zemlji na ovom svetu, većina stanovnika bi bila protiv nje i podržavala bi čak i marsovce ako su protiv Amerike. Samo Koker Španijeli ližu čizmu koja ih šutira, a mi to još uvek nismo, iako smo se za ovih 12 godina sotonine vladavine moralno iskvarili više nego za svih 5 vekova turske i 5 decenija Brozove strahovlade.

Da su mogli da ih prime u NATO, odavno bi već to uradili. Nema načina da tzv. "kosova" pristupi NATO-u dok ih 4 države članice na priznaju, a sotona je prihvatio Šolc Makronov Plan upravo da bi naterao Španiju, Slovačku, Rumuniju i Grčku da promene svoj stav o kosovskoj secesiji, čime bi dobili zeleno svetlo za NATO, što bi onda zacementiralo okupaciju te teritorije možda i za sledećih 100 godina.

"Iracionalnih razloga"? Ovo sve što si nabrojao da nam rade su iracionalni razlozi? Iracionalni mazohizam za bilo koji narod na svetu bi bio da podržava siledžiju koji prema njemu vodi takvu politiku. Njihov cilj je da Srbija bude rasparčana, da Republika Srpska nestane, da Srbi u Crnoj Gori nestanu, i da se posle toga svi lepo uhvatimo za ruke i uđemo u NATO, svi zajedno, unitarna Republika BiH, Republika Kosova, Republika Sandžak, Republika Preševska Dolina, Republika Vojvodina i Republika Srbija manja od Beogradskog Pašaluka. Dakle, američka politika prema nama nije čak ni ona mafijaška "ako niste sa nama, mi smo protiv vas", nego "mi smo protiv vas, bili vi sa nama ili ne". Mi smo za njih remetilački faktor zato što ovde postojimo i zato što smo kulturno i civilizacijski bliski Rusiji, a ne zato što vlast navodno vodi "prorusku" politiku, što mislim da je već svima jasno da nema veze sa životom. Nisu im remetilački faktor Šiptari koji kidišu na apsolutno sve okolne države i narode, pa čak i one koji su deo NATO pakta poput Crne Gore, S. Makedonije i Grčke.

Njihovi šizofreni spotovi "Vi ste svet" i propaganda njihovih "nezavisnih medija" tako neodoljivo potsećaju na ovaj japanski propagandni plakat iz "Carevine Mandžurije", kvislinške nepriznate kvazidržave koju su stvorili na okupiranom severu Kine 1930-tih, vide se kineska, japanska i "mandžurska" zastava. Za vaše dobro smo vam okupirali i razbili državu, poklali 100.000 civila u Nankingu, poubijali još ko zna koliko miliona biološkim oružjem, ali da se svi mi u tim granicama izgrlimo i gradimo Istočnoazijsku Zonu Prosperiteta, japanski novi poredak sa najvećom državom i narodom u toj regiji koji su satrveni i poniženi, NATO to isto nudi Srbiji danas:
Zar ne znas kakve smo odnose i postovanje imali sa amerikom do dolaska milosevica ma vlast? Koincidentno bas tada krece surovanje sa Rusijom i dalje znamo sta je bilo......
Ne, ne smatram da im smetamo jer smo pravoslavci niti zato sto ovde postojimo nego zato sto se ponasamo kao ruski satelit

jedna imperija me je bombardovala, pa samim tim ću da se šlihtam drugim dvema
“Mali” problem je samo kad si potpuno, sa svih strana okružen jednom imperijom i nikakvog izbora nemaš…ovde neki ljudi fantaziraju da je ovo i dalje ona zemlja izmedju NATO-a na zapadu i Varšavskog pakta na istoku sa lukama na Jadranu pa onda po potrebi da se okreću malo na istok, malo na zapad.

Zar ne znas kakve smo odnose i postovanje imali sa amerikom do dolaska milosevica ma vlast? Koincidentno bas tada krece surovanje sa Rusijom i dalje znamo sta je bilo......
Ne, ne smatram da im smetamo jer smo pravoslavci niti zato sto ovde postojimo nego zato sto se ponasamo kao ruski satelit
Onako objektivno, zasto je bilo ko duzan da postuje Srbiju ili tako neku sitnu drzavu, narocito neka supersila tipa SAD?

Pa da Srbija počne da pravi bilo šta (novo) zapadnjačko, ti bi se prvi samozapalio iz protesta. XD
Naravno da ne bih. Zastava je i između dva rata proizvodila varijantu nemačkog Mauzera, iako su to bili neprijatelji u Prvom Svetskom Ratu. I M95 Bumbar je kopija francuskog PT sistema Eryx, problem je samo što isti već skoro 30 godina nikako da iz faze razvoja uđe u serijsku proizvodnju, zastariće uveliko dok prođe tu višedecenijsku fazu prototipa i testiranja. A što se isti scenario dešava i sa još najmanje nekoliko proizvoda domaće namenske industrije, samo govori u prilog tome da je u pitanju namerna izdaja i opstrukcija od strane vlasti da se vojska modernizuje domaćim naoružanjem.

Ništa pametniji nije ni argument da treba da budemo Ruska kolonija jer oni su naša braća pravoslavna i vole nas. A u realnosti ih zabole za nas.

Šta, treba da ljubim Rusku čizmu ili Kineski bič jer me NATO bombardovao? Pa zabole me.
Ja ne znam gde sam to napisao. Ne postoji dobar kolonizator, oni su tu da uzmu resurse, nametnu svoje proizvode i postanu bogatiji. Ničija čizma ne treba da se ljubi, ne znam zašto si to tako shvatio.
A to je logika u ovom obolelom graničarskom narodu
Upravo si ti pokazao primer toga..

Ja sam za multipolaran svet. Nikako za ovaj gde je USA glavna ali isto tako nikako da Rusija ili Kina postanu glavne države.

Kako ih to tačno puštaju niz vodu? Time što se čeka dogovor sa republikancima u Kongresu za 61 milijardu $ vojne pomoći u 2024? To će biti gotovo za mesec-dva najkasnije. I bez toga Ukrajina je sačuvala ~80% svoje teritorije,razbili blokadu na Crnom moru i izvoze svoje žito, nikakvih velikih promena na frontu više neće biti ni sa jedne strane, to je sad očigledno.Rusi nikad više neće videti Kijev, Odesu, Harkov, to će sve biti u NATO-u , kao nekad Zapadna Nemačka. Ukrajinci će narednih 100 godina biti Rusima najveći neprijatelji. O svemu tome su Ameri do pre neku godinu mogli samo da sanjaju.
Isto kao mi što smo pobedili SAD tako će i Ukrajina pobediti Rusiju. Ništa uradili nisu, Zelenski delio oružje po ulici, i to malo uspeha su napravili Ameri i Englezi jer i oni ratuju tamo preko proxy-ja, koliko ljudstva, oružja i novca donirano, dok žena od zelenskog troši pare u Cartier-u, a sve to finansiramo MI. A glupi ljudi veruju da to sve finansiraju Amerikanci koje ništa ne košta, a u stvari plaćamo svi mi inflacijom i poskupljenjima proizvoda dok plate stagniraju ili rastu sporije od inflacije. Nego su ljudi zaslepljeni, prorusi navijaju za Rusiju, proameri navijaju za Amere i sve im to polazi za rukom.

Zapad opstruiše srpsku vojnu industriju i vojne izume. Uplašili su se da će srpska oružja da osvoje ceo svet, pa petnim žilama ssbotiraju naše inženjere i fabrike.

Inače, u jednoj rečenici opisuje koliko zapadnjačkog ima u ovdašnjim vojnim proizvodima, a u sledećoj kaže "ne daju nam da se modernizujemo domaćim naoružanjem". XD

Ja ne znam gde sam to napisao. Ne postoji dobar kolonizator, oni su tu da uzmu resurse, nametnu svoje proizvode i postanu bogatiji. Ničija čizma ne treba da se ljubi, ne znam zašto si to tako shvatio
A gde sam ja pominjao ljubljenje zapadnjačke čizme?

Nemoj provocirati bezveze.

A gde sam ja pominjao ljubljenje zapadnjačke čizme?

Nemoj provocirati bezveze.
Jos jedan dokaz poluorijentalnog mentaliteta u Srba - svaku saradnju i benevolentnost vide kao ''ljubljenje cizme'', ''konjusarenje'' ili ''slugeranjstvo'' :rolleyes: . Sem naravno saradnje sa Rusijom i slicnima. :D

Jos jedan dokaz poluorijentalnog mentaliteta u Srba - svaku saradnju i benevolentnost vide kao ''ljubljenje cizme'', ''konjusarenje'' ili ''slugeranjstvo'' :rolleyes: . Sem naravno saradnje sa Rusijom i slicnima. :D
"Saradnja" sa kolonizatorom (bilo kojim) je nešto što u šta mogu poverovati samo politički nepismene osobe.

Ne, ne treba ljubiti ničiju čizmu. Ali Srbija je u šaci zapada i to se prosto nikada neće promeniti. I Srbija mora da se pomiri sa time.

A svi ovde mnogo više zavisimo od zapada nego od nekog tamo istoka.

A ko god meni klepeće nešto o branjenju zapada, to samo znači da me ne zna dovoljno dugo ili da nije video moje ranije postove na ovoj istoj temi. Gde sam se više puta sukobljavao sa raznim "Slava Ukraini" i "Zapad je bezgrešan" likovima.

Ne pokušavajte da me uvučete u svoje ekstreme, ni jedni ni drugi.

Ali zato je ruska propaganda koju ti i nekolicina ovde gurate potpuno objektivna?
Зашто тебе толико жуља Русија? Дошао си на форум пре пар дана и одмах најахао на мене. Коју сам ја Руску пропаганду гурао? Искулирај друже. Иди мало да делове форума о пројектима.

Ne, ne treba ljubiti ničiju čizmu. Ali Srbija je u šaci zapada i to se prosto nikada neće promeniti. I Srbija mora da se pomiri sa time.

A svi ovde mnogo više zavisimo od zapada nego od nekog tamo istoka.
Tačno, zavisimo od Zapada ali pod tim se misli na Evropu a ne USA. Bez USA bi svima nama u Evropi bilo bolje.

Зашто тебе толико жуља Русија? Дошао си на форум пре пар дана и одмах најахао на мене. Коју сам ја Руску пропаганду гурао? Искулирај друже. Иди мало да делове форума о пројектима.
Ne ja sam samo odgovorio na post gde "zapadna propaganda nije objektivna" pa onda red kremaljske propagande tipa "ukrajnu žrtvovali", " ništa nije dobila" time što se brani od agresora, itd..
Btw hvala na savetu, gledam redom pa sam trenutno stigao do ovde..

Vrh