Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,5%
  • Ne

Glasovi: 225 61,8%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    364
Ja sam ovde dosta puta pročitao da smo mi ugnjetavali šiptare na Kosovu, da im nismo dali da dišu, da smo ih pljačkali, ubijali... i da je zbog toga nastao rat jer su se pobunili. Pa se pitam da li neko od tih ljudi zna nekog neutralnog sa Kosova, neku izbeglicu ili sve čitaju sa Kosovskih i Zapadnih medija?

Ulagati sredstva u nameštaj ispred pretnje od žedji je jasno vrlo ne logično.

Isto tako ispred nas je sada Bauk EU ekonomske krize, koja ce se reflektovati na sve evropske zemlje pa i šire. Nece biti bukvalne gladi ali širenje siromaštva je garantovano zbog veceg masovnijeg. pada standarda svuda pa i drastičnije refleksije kod nas.
Prema tome
Vrlo je jasno u šta treba ulagati i šta podizati.
.... Pitanje je samo da li imamo dovoljno vremena da se spremimo za ne minovnu krizu....

Manite se mitomanskih prica, sve drzave Balkana su otisle u persun. Koliko ima potencijala za rat i u Evropi i u nasem okruzenju najbolje se vidi na ovoj temi gde niko od omladine nece da sluzi vojni rok, a isto tako je i kod komsija. Citao sam sinoc komentare na index.hr njihovih ljudi gde je Milanovic rekao da ce razmisliti o uvodjenju vojnog roka u Hrvatsku gde nije bio nijedan pozitivan komentar na tu vest.
Evo zanimljive mape koliko je procenata gradjana spremno da hipoteticki brani svoju drzavu.
thoughts-on-this-map-percentage-of-europeans-who-would-v0-ohpf6w6ahs7a1.jpg

Manite se mitomanskih prica, sve drzave Balkana su otisle u persun. Koliko ima potencijala za rat i u Evropi i u nasem okruzenju najbolje se vidi na ovoj temi gde niko od omladine nece da sluzi vojni rok, a isto tako je i kod komsija. Citao sam sinoc komentare na index.hr njihovih ljudi gde je Milanovic rekao da ce razmisliti o uvodjenju vojnog roka u Hrvatsku gde nije bio nijedan pozitivan komentar na tu vest.
Evo zanimljive mape koliko je procenata gradjana spremno da hipoteticki brani svoju drzavu.
Лепо се види како то изгледа у Западној Европи по питању спремности и храбрости...а што се Руске Федерације тиче...само се сетите како су лагали да Русија нема горива ни муниције...пре годину ипо дана...а Брегзит?, а избори у САД?, онда зависност ЕУ привреде од НР Кине која је савезник Русије у БРИКС+, дедоларизација,...УАЕ и њихове лидере сматрам заиста за визионаре (нисам желео да идем тамо али када сам отишао и видео њихов систем био сам одушевљен шта може да се направи на песку) и они су се одлучили да приступе БРИКСу па то довољно говори о томе где је будућност. Био сам у већини ЕУ држава и живео и радио у једној, а када погледамо Балкан најбоље су прошли Словенци по питању стандарда итд. ја искрено не бих желео да будем нова Бугарска у ЕУ по питању стандарда и драго ми је што у нашој Србији имамо оца и мајку а не родитеља 1 и 2 и што могу да гледам и CNN и Russia Today слободно. А Русија је у својој историји показала зубе и увек победила па ће тако бити и сада...

Lupanje u ratne bubnjeve nece napuniti šerpu.
Moja šerpa vec poluprazna te ja cu lupati u šerpu da se napuni a od lupanja u bubanj šerpa ce mi ostati načisto prazna.
A bubnjevi ce mi odneti i šerpu. pa ću morati na kazan ....
što i jeste želja bubnjara, svi na kazan ....
Pametnom i ovo je dosta.

Dopuna na prethodno:

Danas iz VBA saopštenje:

Na računu države je 186 miliona E viška koje će biti odmah iskorišćeni za nabavke domaće namenske industrije:

Prvi paket odmah ove godine:

- 8 novih NORA
- 81 produženi Miloš
- 30 kupola za Lazara sa spec. DUBS
- 26 BVP iz Mađarske

- stigla nova oprema kupljena pre 2 godine za ometanje dronova i niskoletećih vazduhoplova (Krasuha?, Repelent?)
- privodi se kraju opremanje PVO
- još 3 stavke po 10 miliona E za sada nije za javnost šta

Drugi paket za ovu godinu:
- Još 150 miliona E + 450 miliona E

Sve navedeno je za ovu godinu mimo prethodno planiraranog u budžetu. Sve treba da stigne u jedinice do 2026. God

Dakle, uz postojeća odobrena sredstva u budžetu, dodatnih oko 800 miliona E za dodatne nabavke.

U zemlji početak serijske proizvodnje dronova samoubica - VIŠE HILJADA se očekuje završenih do kraja 2024. God.

Najava velikih izmena u formaciji vojske - formiranje borbenih jedinica manjih, pokretnih, mešovitih sa pešadijom i oklopom.

Poslednja izmena:
Dopuna na prethodno:

Danas iz VBA saopštenje:

Na računu države je 186 miliona E viška koje će biti odmah iskorišćeni za nabavke domaće namenske industrije:

Prvi paket odmah ove godine:

- 8 novih NORA
- 81 produženi Miloš
- 30 kupola za Lazara sa spec. DUBS
- 26 BVP iz Mađarske

- stigla nova oprema kupljena pre 2 godine za ometanje dronova i niskoletećih vazduhoplova (Krasuha?, Repelent?)
- privodi se kraju opremanje PVO
- još 3 stavke po 10 miliona E za sada nije za javnost šta

Drugi paket za ovu godinu:
- Još 150 miliona E + 450 miliona E

Sve navedeno je za ovu godinu mimo prethodno planiraranog u budžetu. Sve treba da stigne u jedinice do 2026. God

Dakle, uz postojeća odobrena sredstva u budžetu, dodatnih oko 800 miliona E za dodatne nabavke.

U zemlji početak serijske proizvodnje dronova samoubica - VIŠE HILJADA se očekuje završenih do kraja 2024. God.

Najava velikih izmena u formaciji vojske - formiranje borbenih jedinica manjih, pokretnih, mešovitih sa pešadijom i oklopom.
Надам се да су те три ставке о којима неће да причају хеликоптери Ми-17.
Чудно да БТР-80А зову БВП, и чудна цифра од 26 комада. Надам се да иду у пешадијске батаљоне, тј. сви у један батаљон.

Kada ovo pogledam, shvatim da su Rusi i Ukrajinci sa ovim zbirnim gubicima mogli zajednickim snagama da udju u Berlin. Kazem hipoteticki, ne sada da mi neko objasnjava Ameri bi, NATO bi. Tesko da bi neko bio spreman na ovakve gubitke i ko zna koliko ce to ljudi do kraja da plati glavom.

Надам се да су те три ставке о којима неће да причају хеликоптери Ми-17.

Imajući u vidu sve prethodno nabavljeno, dopuna broja Mi-17 predstavlja jedan od prioriteta.

Minimum nabavka 3 najavljena, kako bismo raspolagali sa 8 novih Mi-17. Ali idealno dopuna do pune eskadrile od 12 kom. Koliko god to izgledalo ambiciozno pre nekoliko godina, imajući u vidu prethodne nabavke, posebno helikoptera, sada izgleda kao vrlo realan zalogaj.

Мислим да су одустали од првобитне идеје "чистих" ескадрила са једним типом, већ ће бити 890.мхе са 6 Ми-17 и 4 Х145М и 119. мхе са 2 Ми-17 и 10 Х145М, плус Газеле у обе ескадриле док се не наруче Х125М као замена. Питање је и да ли ће се ремонтовати старији Ми-17 из ЈСО, а за Ми-8 је време да иду у пензију.

SAD naoružava teroriste na tlu ove države, a bolesnici Đurić i Vučić govore da treba jačati srpsko-američke odnose :poop:🤮Sotona veli da je pomalo "razočaran ovom odlukom", znači da je u prethodnih 35 godina američke politike prema Srbima bio očaran njome? "Srbija nije ničiji protektorat", jedino Hil leti helikopterom Vojske Srbije, nogom otvara vrata u kasarnama i vrši inspekciju da slučajno nije prišla previše blizu Kopnenoj Zoni Bezbednosti, to ni nemački vojni upravnik od 1941. do 1944. nije radio. Čak je i stopostotno okupirana i rasparčana Nedićeva Srbija imala više dostojanstva od Vučićevog "vojnog i ekonomskog tigra u zlatnom dobu".

Oni formalno mogu ući u NATO jedino ako sotona ubedi Španiju, Slovačku, Rumuniju i Grčku da ih priznaju, kao što je još pre par godina ubedio Izrael. Plašim se da je Šolc Makronov Plan namenjen upravo tome, jer u Ujedinjene Nacije svejedno ne mogu ući dok su Rusi i Kinezi veći Srbi od beogradskog režima i imaju nameru da upotrebe veto u SB UN bez obzira na nekrofiliju zvaničnog Beograda. Već je ubedio Španiju da prizna "kosovski pasoš", a priznanje secesionističkih tablica i ulazak u Savet Evrope je primena tog plana.

Mislim da je to što ih naoružavaju sasvim logično, gledajuči sa njihove tačke gledišta. Iz ugla Amerike, Srbija je bezbednosno rizična zbog toga što je pod ruskim uticajem. Ovo je jedan dodatni vid pritiska na Srbiju. Ako odluče da je Srbija nekakva pretnja Kosovu, primiće ih ekspresno u NATO, kao Crnu Goru, a tada i formalno Srbija može da zaboravi na povratak vojske tamo i nekakva vojna rešenja. Preneki dan smo imali i otvorenu vojnu pretnju NATO iznad Banja Luke.

Nažalost zbog iracionalnih razloga raspoloženje u Srbiji je takvo kakvo jeste i javno mnenje podržava sve što je protiv SAD (Rusiju, Hamas sada i Hute), tako da smo mi zapravo u tinjajućem vojnom sukobu sa SAD. SAD naoružavaju svoje proksije na Balkanu kako bi neutralisali Srbiju i time odvratili Rusiju da pokušava da sukob prenese i na Balkan.

Nažalost, za njih smo opet taj neki remetilački faktor na Balkanu, iako je istina negde na pola puta. Ne mislim da se amerikanci spremaju za nekakav sukob sa Srbijom, ali bi svakako veoma voleli da vide Srbiju u NATO, to ne kriju godinama.

Poslednja izmena:
НАТО Албанија слабија од данашње БиХ, а Бондстил и бивша касарна Рамиз Садику обични полицијски пунктови. А Турска близу колико и нама Русија.

To zapravo i nije važno. Amerikancima su i Crna Gora, Albanija, BJRM, a sutra i Kosovo potrebni da bi aktivirali član o kolektivnoj bezbednosti NATO i imali izgovor da intervenišu, ako procene da je to potrebno. Takve stvari se lako isceniraju. Oni bombarduju odozgo, a ovi mali NATO slepci (Kosovo, BJRM, Albanija i Crna Gora) će ginuti u rovovima. To je velika razlika u odnosu na 1999. kada NATO nije realno mogao da skupi kopnene trupe i napadne Srbiju. Međutim, današnja Srbija je trn u oku mnogima zbog Rusije i to su đavolja posla kojima se mi bavimo odražvajući tvrdoglavo te veze, ne shvatajući da je NATO u trajnom, praktično, otvorenom ratu sa Rusijom. Taj rat u Ukrajini i sutra da se završi, tenzije visokog intenziteta između SAD i Rusije će nastaviti decenijama, a mi smo važan deo toga, jer niko u Evropi nije preostao da podržava Rusiju osim nas.

Turska na Kosovo šalje dronove, amerikanci rakete - to je sve pritisak na Srbiju da se okane te politike. Rusija ne može ni sebi da pomogne, a tek nama ovde - to je jalova priča.

Poslednja izmena:
Чудно да БТР-80А зову БВП, и чудна цифра од 26 комада. Надам се да иду у пешадијске батаљоне, тј. сви у један батаљон.

Mislim da na dosadašnja razmišljanja o tome šta bi trebalo da ide u koji bataljon možemo da zaboravimo. Razmišljali smo po dosadašnjoj formaciji vojske i jedinica, ali je sada već izvesno da se priprema nova formacija.

Neka moja očekivanje za delove nove formacije:

1. formiranje jedinica ranga samostalnih bataljona, sposobnih za samostalno delovanje, brzo pokretnih sa vozilima i oruđima točkašima. Recimo neke slične formacije:

# Četa BVP točkaš (recimo jedna četa vozila sa ukrcajnom pešadijom u svom sastavu jedinice),

# četa oklopni transporter (recimo jedna do dve čete, sa pripadajućom ukrcajnom posadom),

# četa za borbenu podršku:
A - vod do dva za borbenu podršku tipa samohodni minobacači, tenkolovci,
B - vod do dva za artiljerijsku vatrenu i PVO podršku sa oruđima tipa PASARS i radarom za rad u pokretu
C - vod sa dronovima letelicama (izviđački i napadni)

# četa za logistiku
A - inženjerijski vod (lansirani mostovi, vozila/tenkovi za izvlačenje, miniranje - razminiranje)
B - vod sa odeljenjima radionica, sanitet, veza
C - vod intendantski sa kuhinjom, odeljenje za saobraćaj i snabdevanje (kamioni)

# komanda bataljona

2. formiranje jedinica ranga samostalnih bataljona, sposobnih za samostalno delovanje, sporije pokretnih, tromijih, veće vatrene moći sa boljom terenskom sposobnosti i zaštitom, sa guseničarima.
Recimo neke slične formacije, slično prethodnom:

# četa tenkova
# četa do dve BVP guseničara
# u četi za podršku pojačano sa samohodnom artiljerijom guseničarima (gvozdika)
- ostalo za protivoklopnu, PVO podršku, inženjerija, veza, dronovi, logistika kao prethodno.

Za bataljone tipa 1 i 2:
Profesionalni sastav na borbenoj opremi i posade vozila kao i deo ukrcajne pešadije (oko 50% formacije ukrcajne pešadije tj. po 3 do 4 vojnika ukrcajna pešadinaca po vozilu), ostalo popuna iz rezerve u ratu.
U sastavu ovih bataljona formiranje po jedne čete za obuku vojnika (oko 120 vojnika na obuci) na služenju vojnog roka. Obuka samo za ukrcajnu pešadiju. Odnosno eventualno jedan manji broj (jedan vod) nakon osnovne obuke, a sa specifičnim znanjima i veštinama stečenim pre vojnog roka, obuka u jedinicama za podršku i logistiku uz rad (prof vozači u saobraćajno i inženjeriju, majstori u radionice, kuvari u kuhinju, medicinski tehničari u sanitet, frizeri za šišanje).

3. Formiranje pešadijskih i inženjerijskih bataljona po mešovitom principu:
- 1 do 2 čete punog profesionalnog sastava
- 1 do 2 čete vojnika na obuci za pešadiju i inženjeriju (dominantno prethodno iskustvo na građevinskim mašinama, prof vozači i sl.)
U ratu se čete za obuku popunjavaju rezervnim sastavom

4. Formiranje bataljona za osnovnu obuku i specijalističku obuku vojnika na služenju vojnog roka.

5. Zadržavanje čisto profesionalnih jedinica i kasarni. Tipa 63. Padobranska, spec Pančevo, vojna policija, Garda uz proširenje formacije i donaoružavanje, Baza jug, recimo Raška.

Pružiti mogućnost da se nakon završenog obaveznog vojnog roka, on onima koji to žele i imaju predispozicija, produži isti za recimo 3 meseca (sigurno će biti zainteresovanih) za dodatnu specijalističku obuku u specijalnim jedinicama (padobranske, ronilačke, specijalne pešadijske i sl) uz intenzivnu obuku i uz platu prof vojnika (,,običnog" ne dodatno plaćenog specijalca). Istima tada dati čin razvodnika (vojnici tokom obaveznog služenja su bez čina ili isti dobijaju po posebnoj zasluzi). Istima ponuditi mogućnost odmah po završetku dodatne obuke prijem u radni odnos kao profesionalnog vojnika. Odmah, bez ikakvih provera i konkursa. Sve provere se moraju završiti tokom služenja vojnog roka.

Eto nekih mojih ideja.

Poslednja izmena:
To zapravo i nije važno. Amerikancima su i Crna Gora, Albanija, BJRM, a sutra i Kosovo potrebni da bi aktivirali član o kolektivnoj bezbednosti NATO i imali izgovor da intervenišu, ako procene da je to potrebno. Takve stvari se lako isceniraju. Oni bombarduju odozgo, a ovi mali NATO slepci (Kosovo, BJRM, Albanija i Crna Gora) će ginuti u rovovima. To je velika razlika u odnosu na 1999. kada NATO nije realno mogao da skupi kopnene trupe i napadne Srbiju. Međutim, današnja Srbija je trn u oku mnogima zbog Rusije i to su đavolja posla kojima se mi bavimo odražvajući tvrdoglavo te veze, ne shvatajući da je NATO u trajnom, praktično, otvorenom ratu sa Rusijom. Taj rat u Ukrajini i sutra da se završi, tenzije visokog intenziteta između SAD i Rusije će nastaviti decenijama, a mi smo važan deo toga, jer niko u Evropi nije preostao da podržava Rusiju osim nas.

Turska na Kosovo šalje dronove, amerikanci rakete - to je sve pritisak na Srbiju da se okane te politike. Rusija ne može ni sebi da pomogne, a tek nama ovde - to je jalova priča.
Какве су биле тензије између Ирака и САД, а у каквим односима су данас? Исто и са Вијетнамом? Све је промењиво. Украјину пуштају низ воду. Жао ми је тог народа што је жртвован да би се Европа манично ремилитаризовала.

Какве су биле тензије између Ирака и САД, а у каквим односима су данас? Исто и са Вијетнамом? Све је промењиво. Украјину пуштају низ воду. Жао ми је тог народа што је жртвован да би се Европа манично ремилитаризовала.

Da, ali mi smo izgubili rat protiv SAD, a nastavljamo da se ponašamo kao da nismo. Sa te tačke gledišta, neko tamo u Pentagonu može da kaže, danas kada im prkosimo sa nekakvim rusima, bolje da smo 1999. ušli kopmenim trupama i napravili od Srbije NATO saveznika kao što je to danas Japan. Naravno, dobro je za nas da se to nije desilo, ali opet ne pomažemo sebi 25 godina posle.

Mislim da to što se tiče odnosa nije do njih, oni bi rado videli Srbiju u NATO i time dodatno uterali rusima, ali nejasna je naša politika i opredeljenje. Srbija nije iskreno vojno neutralna zemlja, niti je to moguće, ako malo-malo pretimo Kosovu i nekim drugim teritorijama.

Знају они да је све са русима више симболично него да ту има неког реалног ефекта данас.
Они први нису искрени према нама. Боље да су негде 2004.-2005. примили целу СЦГ у НАТО са све Косовом него што су подршком независности Косова направили овде базу за путинофилију и терање ината НАТОу.

Iz ugla Amerike, Srbija je bezbednosno rizična zbog toga što je pod ruskim uticajem.
Koji je to ruski uticaj? Mislim da je njihov uticaj poprilično mali i da Kina ima veći uticaj.
Nažalost zbog iracionalnih razloga raspoloženje u Srbiji je takvo kakvo jeste i javno mnenje podržava sve što je protiv SAD (Rusiju, Hamas sada i Hute)
Ne vidim problem sa ovim, potpuno je normalno da ljudi ne vole svog okupatora. Pored ovog ja mislim da USA ne zanima šta narod ovde misli, njima je bitno da su naši političari uz njih.
Misliš ako bi se narod okrenuo protiv Rusije i bio uz USA da bi oni bili nešto bolji prema nama? Ja se iskreno nadam da niste toliko naivni.

Украјину пуштају низ воду.
Kako ih to tačno puštaju niz vodu? Time što se čeka dogovor sa republikancima u Kongresu za 61 milijardu $ vojne pomoći u 2024? To će biti gotovo za mesec-dva najkasnije. I bez toga Ukrajina je sačuvala ~80% svoje teritorije,razbili blokadu na Crnom moru i izvoze svoje žito, nikakvih velikih promena na frontu više neće biti ni sa jedne strane, to je sad očigledno.Rusi nikad više neće videti Kijev, Odesu, Harkov, to će sve biti u NATO-u , kao nekad Zapadna Nemačka. Ukrajinci će narednih 100 godina biti Rusima najveći neprijatelji. O svemu tome su Ameri do pre neku godinu mogli samo da sanjaju.

Poslednja izmena:
Mislim da je to što ih naoružavaju sasvim logično, gledajuči sa njihove tačke gledišta. Iz ugla Amerike, Srbija je bezbednosno rizična zbog toga što je pod ruskim uticajem.
Najbolji način da se Srbija trajno održi pod ruskim uticajem jeste da Amerika nastavi sa antisrpskom politikom koju besomučno vodi već više od 30 godina, bez obzira da li je ovde na vlasti Sloba, Koštunica, Đinđić, Tadić ili sotona. Da su to radili bilo kojoj zemlji na ovom svetu, većina stanovnika bi bila protiv nje i podržavala bi čak i marsovce ako su protiv Amerike. Samo Koker Španijeli ližu čizmu koja ih šutira, a mi to još uvek nismo, iako smo se za ovih 12 godina sotonine vladavine moralno iskvarili više nego za svih 5 vekova turske i 5 decenija Brozove strahovlade.
Ako odluče da je Srbija nekakva pretnja Kosovu, primiće ih ekspresno u NATO, kao Crnu Goru, a tada i formalno Srbija može da zaboravi na povratak vojske tamo i nekakva vojna rešenja. Preneki dan smo imali i otvorenu vojnu pretnju NATO iznad Banja Luke.
Da su mogli da ih prime u NATO, odavno bi već to uradili. Nema načina da tzv. "kosova" pristupi NATO-u dok ih 4 države članice na priznaju, a sotona je prihvatio Šolc Makronov Plan upravo da bi naterao Španiju, Slovačku, Rumuniju i Grčku da promene svoj stav o kosovskoj secesiji, čime bi dobili zeleno svetlo za NATO, što bi onda zacementiralo okupaciju te teritorije možda i za sledećih 100 godina.
Nažalost zbog iracionalnih razloga raspoloženje u Srbiji je takvo kakvo jeste i javno mnenje podržava sve što je protiv SAD (Rusiju, Hamas sada i Hute), tako da smo mi zapravo u tinjajućem vojnom sukobu sa SAD. SAD naoružavaju svoje proksije na Balkanu kako bi neutralisali Srbiju i time odvratili Rusiju da pokušava da sukob prenese i na Balkan.

Nažalost, za njih smo opet taj neki remetilački faktor na Balkanu, iako je istina negde na pola puta. Ne mislim da se amerikanci spremaju za nekakav sukob sa Srbijom, ali bi svakako veoma voleli da vide Srbiju u NATO, to ne kriju godinama.
"Iracionalnih razloga"? Ovo sve što si nabrojao da nam rade su iracionalni razlozi? Iracionalni mazohizam za bilo koji narod na svetu bi bio da podržava siledžiju koji prema njemu vodi takvu politiku. Njihov cilj je da Srbija bude rasparčana, da Republika Srpska nestane, da Srbi u Crnoj Gori nestanu, i da se posle toga svi lepo uhvatimo za ruke i uđemo u NATO, svi zajedno, unitarna Republika BiH, Republika Kosova, Republika Sandžak, Republika Preševska Dolina, Republika Vojvodina i Republika Srbija manja od Beogradskog Pašaluka. Dakle, američka politika prema nama nije čak ni ona mafijaška "ako niste sa nama, mi smo protiv vas", nego "mi smo protiv vas, bili vi sa nama ili ne". Mi smo za njih remetilački faktor zato što ovde postojimo i zato što smo kulturno i civilizacijski bliski Rusiji, a ne zato što vlast navodno vodi "prorusku" politiku, što mislim da je već svima jasno da nema veze sa životom. Nisu im remetilački faktor Šiptari koji kidišu na apsolutno sve okolne države i narode, pa čak i one koji su deo NATO pakta poput Crne Gore, S. Makedonije i Grčke.

Njihovi šizofreni spotovi "Vi ste svet" i propaganda njihovih "nezavisnih medija" tako neodoljivo potsećaju na ovaj japanski propagandni plakat iz "Carevine Mandžurije", kvislinške nepriznate kvazidržave koju su stvorili na okupiranom severu Kine 1930-tih, vide se kineska, japanska i "mandžurska" zastava. Za vaše dobro smo vam okupirali i razbili državu, poklali 100.000 civila u Nankingu, poubijali još ko zna koliko miliona biološkim oružjem, ali da se svi mi u tim granicama izgrlimo i gradimo Istočnoazijsku Zonu Prosperiteta, japanski novi poredak sa najvećom državom i narodom u toj regiji koji su satrveni i poniženi, NATO to isto nudi Srbiji danas:

Prilozi

• Manchukuo011.jpg
    Manchukuo011.jpg
    42,5 KB · Pregleda: 84
Najbolji način da se Srbija trajno održi pod ruskim uticajem jeste da Amerika nastavi sa antisrpskom politikom koju besomučno vodi već više od 30 godina, bez obzira da li je ovde na vlasti Sloba, Koštunica, Đinđić, Tadić ili sotona. Da su to radili bilo kojoj zemlji na ovom svetu, većina stanovnika bi bila protiv nje i podržavala bi čak i marsovce ako su protiv Amerike. Samo Koker Španijeli ližu čizmu koja ih šutira, a mi to još uvek nismo, iako smo se za ovih 12 godina sotonine vladavine moralno iskvarili više nego za svih 5 vekova turske i 5 decenija Brozove strahovlade.

Da su mogli da ih prime u NATO, odavno bi već to uradili. Nema načina da tzv. "kosova" pristupi NATO-u dok ih 4 države članice na priznaju, a sotona je prihvatio Šolc Makronov Plan upravo da bi naterao Španiju, Slovačku, Rumuniju i Grčku da promene svoj stav o kosovskoj secesiji, čime bi dobili zeleno svetlo za NATO, što bi zacementiralo okupaciju te teritorije možda i za sledećih 100 godina.

Iracionalnih razloga? Ovo sve što si nabrojao da nam rade su iracionalni razlozi? Iracionalni mazohizam za bilo koji narod na svetu bi bio da podržava siledžiju koji prema njemu vodi takvu politiku. Njihov cilj je da Srbija bude rasparčana, da Republika Srpska nestane, da Srbi u Crnoj Gori nestanu, i da se onda svi lepo uvatimo za ruke i uđemo u NATO, svi zajedno, unitarna Republika BiH, Republika Kosova, Republika Sandžak, Republika Preševska Dolina, Republika Vojvodina i Republika Srbija manja od Beogradskog Pašaluka. Dakle, američka politika prema nama nije čak ni ona mafijaška "ako niste sa nama, mi smo protiv vas", nego "mi smo protiv vas, bili vi sa nama ili ne". Mi smo za njih remetilački faktor zato što ovde postojimo i zato što smo kulturno i civilizacijski bliski Rusiji, a ne zato što vlast navodno vodi "prorusku" politiku, što mislim da je već svima jasno da nema veze sa životom. Nisu im remetilački faktor Šiptari koji kidišu na apsolutno sve okolne države i narode, pa čak i one koji su deo NATO pakta poput Crne Gore, S. Makedonije i Grčke.

Njihovi šizofreni spotovi "Vi ste svet" i propaganda njihovih "nezavisnih medija" tako neodoljivo potsećaju na ovaj japanski propagandni plakat iz "Carevine Mandžurije", kvislinške nepriznate kvazidržave koju su stvorili na okupiranom severu Kine 1930-tih, vide se kineska, japanska i "mandžurska" zastava. Za vaše dobro smo vam razbili državu, poklali 100.000 civila u Nankingu, poubijali još ko zna koliko miliona biološkim oružjem, ali da se svi mi u tim granicama izgrlimo i gradimo Istočnoazijsku Zonu Prosperiteta, japanski novi poredak sa najvećom državom i narodom u toj regiji koji su satrveni i poniženi, NATO to isto nudi Srbiji danas:
Ne zagadjuj.

Vrh