Da, ali se predlaze da mi to uradimo.Чеси нису дали 29ке, немају их већ деценијама, трампили са Пољацима за В-3 хеликоптере, већ су дали њихове Ми-24. Хеликоптери за хеликоптере, мада је ова Кобра хеликоптер из доба Вијетнама.
Јесте само прва верзија Ми-24А са угластом кабином, мада са самог краја.A Mi-24 nije?
I šta sad?Звали ме после 20 год у војни одсек за ратни распоред
Sve je to tehnika rođena i dizajnirana u vreme Vijetnamskog rata, ako tako gledamo. I nema ništa loše u tome. Samo što ne vidim čemu to stalno isticanje kad se radi o Američkim mašinama i o Američkim saveznicima. Eto i Tu-95 je star 70 godina pa odlično radi posao za koji je stvoren. Kao i pandan mu B-52. Stoga ne vidim poentu takvih isticanja. Pogotovu što činjenice tu i nisu baš na strani nekih država, jer neke države već preko 10 godina ne mogu da uvedu lovce 5. generacije u svoje redove, dok ih drugi uveliko uvode a neki treći, levi igrači, čak prave i svoje sopstvene. Ali bitno da je slatko podsmevati se 112. varijanti Kobre koja je i dan danas sasvim odgovarajuća jednim Amerima.Јесте само прва верзија Ми-24А са угластом кабином, мада са самог краја.
Ми-35В које су Чеси поклонили Зеленском су произведени 2003-2004.
zbog toga sto je potpisan ugovor sa Rusima o nabavci rezervnih delova do kraja predvidjenog eksploatacionog perioda tih aviona,
Čisto sumnjam. I Vučević je pre neki dan opet to pomenuo:Ја верујем да ту наши нешто зезају, типа да неће да плате транспорт.
I šta sad?
Mi posedujemo odredjenu kolicinu rezervnih delova i to je prikazano Vulinu prilikom jedne posete Batajnici sto je on i izjavio, a kako to funkcionise najbolji je primer remonta motora u vreme najvece krize kada je Jatova linija svake nedelje vozila po dva motora u Moskvu i nikom nista, jeste li culi za otkaz motora 1999. godine? Mozes li da mi objasnis kako dolazis na ideju da LA zamenis helikopterima?Završio se ili ne rat u Ukrajini-taj ugovor sa Rusima možemo da okačimo mačku o rep.
Imamo i ugovor sa Kinom o još 3 FK-3 baterije i gde su? Kada će i da li će uopšte doći u Srbiju?
Dolazim na ideju, s obzirom gde smo i sa kime smo okruženi, da treba da se otarasimo dok još možemo celokupne ruske tehnike i dobijemo neku zapadnu kompenzaciju za to kao gore navedeni Česi, na primer. Sankcije a pogotovo embargo na naoružanje Rusiji će verovatno trajati ne godinama nego decenijama, kao Iranu. Neće biti ni rezervnih delova, ni mogućnosti remonta, održavanja itd. u našem slučaju.Mi posedujemo odredjenu kolicinu rezervnih delova i to je prikazano Vulinu prilikom jedne posete Batajnici sto je on i izjavio, a kako to funkcionise najbolji je primer remonta motora u vreme najvece krize kada je Jatova linija svake nedelje vozila po dva motora u Moskvu i nikom nista, jeste li culi za otkaz motora 1999. godine? Mozes li da mi objasnis kako dolazis na ideju da LA zamenis helikopterima?
Eh, te Super kobre bi nam Ameri sigurno prodali, nije to neki F-35Проблем је што неће ништа да нам дају. Тј. ништа што нама треба.
Mislim da vlast to već i razmatra. Najava da sa 29ki otom potom pređemo na Rafale, zatim kupovina Erbasovih helikoptera, pa od nedavno i najava da će možda neki od njih da se prave kod nas, nabavka C-295... Čini mi se da su i oni svesni svega toga, i da na neki duži rok mogu da vide veći deo RVa kako se oslanja na pretežno zapadnjačke mašine i lance snabdevanja. Uočava se to prebacivanje fokusa i glavnice na zapadnjačke komponente.Dolazim na ideju, s obzirom gde smo i sa kime smo okruženi, da treba da se otarasimo dok još možemo celokupne ruske tehnike i dobijemo neku zapadnu kompenzaciju za to kao gore navedeni Česi, na primer. Sankcije a pogotovo embargo na naoružanje Rusiji će verovatno trajati ne godinama nego decenijama, kao Iranu. Neće biti ni rezervnih delova, ni mogućnosti remonta, održavanja itd. u našem slučaju.
Ameri bi sad to saznali za 30 minuta, ali ne menja se LA helikopterima sve da su Ik-3, dok poslednji moze da leti, kada nemas bolje. Shvatas li sta si predlozio? Sada treba da menjam mlazni avion koji nosi raketu dometa 120km za helikopter, pobogu. Mogu ako hoce nasi da prokrijumcare te sitne elektronike koliko hoces, ako bi usli u konflikt sa zapadom, ali nam to ne treba.Mi posedujemo odredjenu kolicinu rezervnih delova i to je prikazano Vulinu prilikom jedne posete Batajnici sto je on i izjavio, a kako to funkcionise najbolji je primer remonta motora u vreme najvece krize kada je Jatova linija svake nedelje vozila po dva motora u Moskvu i nikom nista, jeste li culi za otkaz motora 1999. godine? Mozes li da mi objasnis kako dolazis na ideju da LA zamenis helikopterima?
Ma jasno, ali ne treba nama to kompromitovanje. Mi treba da budemo pametni i da vidimo sta mogu Francuzi pored Amera da nam prodaju uz Rafale. Nudice oni sad tu i ucenjivace. Niko se ne odrice rakete od milion po komadu tako lakoШто се тиче шверц комерца, лако се то одради и поред санкција, виђено у Хрватској 90их када су набавили преко 60 летелица.
Ništa, odeš da ti saopšte i upišu.Звали ме после 20 год у војни одсек за ратни распоред