Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 111 30,5%
  • Ne

Glasovi: 225 61,8%
  • Ne znam

Glasovi: 28 7,7%

• Ukupno glasača
    364
Ratnim veteranima ne treba dozvoliti ni da vide oružje na slikama već im dati mir i finansijsku sigurnost do kraja života. Ne tretirati ih kao što Srbija tretira svoje veterane.
Слажем се. Под условом да им се одузме право гласа, јер нису у стању рационално да размишљају.

Слажем се. Под условом да им се одузме право гласа, јер нису у стању рационално да размишљају.
Pravo glasa treba oduzeti samo onima koji pozivaju da se, pod raznim izgovorima, drugima ukine pravo glasa.
I dosta je!

Извињавам се.

Треба им обезбедити хектар земље, финансијску сигурност и право да увек буду морално супериорни у односу на остале јер су учествовали у рату.

Pravo glasa treba oduzeti samo onima koji pozivaju da se, pod raznim izgovorima, drugima ukine pravo glasa.
I dosta je!
Јасно. :Д

Pa Vojska Srbije prva ne poštuje veterane i žrtve ako sad održi vežbe sa neprijateljskim NATOm. Gde im je moral i čast? Nijedan njen član posle toga neće nikada više moći biti smatran veteranom i nekim ko se žrtvovao za nas kad radi sa neprijateljem.

Mi naoružani Srbi nikada ne bi imali vojne vežbe sa NATOm. Još jedan razlog zašto su naoružani Srbi bolji od Vojske Srbije

Pravo glasa ne treba da ima niko ko mentalno nije sposoban da rasuđuje a to se veoma lako utvrđuje jednim lekarskim pregledom. Kao što ima donja granica od 18 godina tako treba da ima gornja. Šta baba/deda od 80 godina koja ne zna gde je levo ima da izlazi na izbore. Prvo polazim od mojih najužih u porodici

Jel to ona Vojska Vile sa Košara? 😅
Pravo glasa ne treba da ima niko ko mentalno nije sposoban da rasuđuje a to se veoma lako utvrđuje jednim lekarskim pregledom.
To je loše. Prvo režimski ministar zdravlja hijerarhijski kontroliše lekare. Drugo, lekarima drugčijeg mišljenja režim oduzima licence te oni više nisu lekari. Treće, samoj vlasti nad drugim ljudima najčešće teže bolesnici, pa ne može bolesnik odlučuje o zdravlju normalnijih od njega. Četvrto, vidiš da je vrhovnog komandanta Vučića nemoguće lekaraki skinuti iako je realno bolesnik. Peto, politički nepodobni bi se proglašavali ludima poput onomad Ničea, Ezre Paunda i mase drugih. Itd itd

😅 Pa ljudi čija je ova vaša Vojska, neprijateljska ili naša?
Samo Sloboda naoružavanja Srbina Spasava. NATO vojska i policija vas neće spasti.

Malo o vojnoj avijaciji u okruženju, vidim danas i Rumuni se odlučili za F-35
Ne verujem, previše su to skupi avioni za Rumuniju. NE samo nabavka nego i servisiranje obuka pilota i sve što uz to ide.

Ne verujem, previše su to skupi avioni za Rumuniju. NE samo nabavka nego i servisiranje obuka pilota i sve što uz to ide.
F-35 je jedini logičan izbor kao upgrade za F-16. A ove polovne 16ice što su već kupili su očigledno samo prelazno rešenje do 35ica. Sve jasno.

Rumunija ima više nego 4x veći BDP od nas tako da sigurno mogu da priušte par eskadrila F-35 ako postoji politička volja da se to kupi.

92979BD4-405F-46E5-B32B-7EA14EC53464.jpeg

Исто као и она возила што користе SWAT. Како то одржавати? Мислим, може, али возиш издалека.
Да, поклањали су нам и оне џипове после другог светског рата, али који смо ми билмези кад те неке ствари нисмо у стању сами да направимо. ватрогасна опрема?! Еј!

Ajte bre molim vas...podsećate me na ove što pričaju da su doktori iz Niša spasili živote al da su sarađivali sa stranim plaćenicima. Uostalom saradnja sa Ohio-om traje već godinama.

• Sviđa mi se
Reagovanja: BGG
Велика помпа се прави од сарадње са Америком и НАТО, као што се исто правило и од сарадње са РФ. Јефтини сензационализам за рају.

Није војска, полиција је у питању и министар Гашић, биће занимњиво видети која возила и униформе ће да набаве и преко кога, то јест ко ће све да се угради

8198C98A-A65F-43C3-8A60-54F0B542D53A.jpeg

Drago mi je za graničnu policiju...da napokon deluju normalno a ne konda ih je poplava izbacila.

Što se tiče redovne uniforme...nije u pitanju nova već ista...samo se obnavljaju.

A vozila..koja druga nego Škoda ili Toyota.

Kad pomenu Kinu:
Oni su za razliku od Rusije ozbiljna država.

Elem, meni će biti fascinantno da posmatram kako će na neizbežni ruski slom i Putinov pad sa vlasti reagovati domaći rusofili-znači, koja će tu mentalna akrobatika biti potrebna ne mogu ni da zamislim! Očekujem da će otprilike 1/2 da bez pardona preleti u NATO tabor a druga 1/2 ima da bljuje vatru kako je Putin od samog početka bio agent CIA-e, izdajnik, mason, Iluminat itd. poslat da uništi Rusiju...
Kina ipak i pored svog velikog rasta i dalje zavisti od zapadnih firmi koje imaju tamo fabrike, a i zapadnog tržišta
Za Rusofile i Putina se slažem samo bih dodao biće tu i hardline struja koja će od njega da pravi heroja, ma svetca, slično kao i sa Zlobom.

Svi su u nekoj međuzavisnosti ali to ne znači da neće da formiraju dva bloka, u toku je prestrojavanje. Postoji nesvrstani blok koji se bori da se ne opredeli, ali slabije države će morati. Bojim se da smo mi u toj grupi

Vrh