Dragi forumaši, buduće komšije i svi oni koji učestvuju u ovoj raspravi,
Kao kupac stana u kompleksu VK, mogu samo da izrazim moje OGROMNO RAZOČARENJE u ovog investitora i generalno u ceo ovaj projekat.
Želim da se zahvalim korisniku Frode, koji je postavio gore priložene fotografije, izmenjenog projekta VK i otvorio oči svima nama izmanipulisanim kupcima, ali i svim potencijalnim kupcima u ovom, kako sam na početku mislio "idealnog projekta".
Ja i moja porodica smo imali krajnje poverenje u ovog investitora i firmu koja vrši prodaju stanova, i osećali smo sigurnost jer se radilo o "renomiranom" i do sada dobro poznatom investitoru. Međutim, ispalo je da smo mi, kao i svi dosadašnji kupci iz prve i druge faze izmanipulisani i sve to zbog dodatnog profita pomenutog "renomiranog" investitora.
Izgleda su sve nas kupce u prvoj i drugoj fazi namerno i svesno izmanipulisali o izgledu kompleksa, odnosno o visini zgrada, veličini dvorišta i broju stanova koji je planiran da se izgradi. Sve se to odjednom promenilo, kada su prodali gotovo sve stanove iz pomenutih faza. Sad smo svi mi ispali ovce i kolateralna smo šteta, radi njihovog dodatnog profita.
Kako da prihvatimo činjenicu i da pređemo preko toga, da ćemo sa naše terase gledati oblakodere od po 15,16 ili 17 spratova, umesto prvobitno planiranih i nama predstavljenih 7 spratova. Pritom dodajem da su nas uveravali, da neće biti značajne promene projekta, jer smo izabrali stan koji je dvorišno orijentisan i to nam je bilo jako bitno.
Kako da svi zajedno prihvatimo činjenicu da će naše zajedničko dvorište, koje je trebalo biti raj za sve nas i našu decu, biti manje za skoro 20%, od prvobitno pokazanog i prikazanog plana, uz koje smo i kupili naše stanove.
Kako da prihvatimo činjenicu da će to isto, sad po novom projektu smanjeno dvorište umesto prvobitno planiranih 700, deliti blizu 1000 porodica.
Kako da prihvatimo činjenicu da nećemo imati gde da parkiramo naša vozila, a da ne razmišljamo o vozilima naših porodica, prijatelja, koji će nas posećivati. Prema prvobitnom planu nedostajalo je dosta parking mesta, sad će nedostajati još dodatno za tih 250-300 stanova koje planiraju da grade.
Kako da prihvatimo činjenicu da su se tek postavljeni parketi u većini stanova iz prve faze podigli, rasušili, puni su čvorova. Ljudi koji su stručni, tvrde da je ugrađivana zadnja klasa parketa.
Dragi moji, puno je još pitanja, kako i zašto i šta nas još čeka. A mi umesto da uživamo u našim novim, (trebalo bi da bude idiličnim domovima i dvorištu), koje smo papreno i debelo krvavim znojem platili ili ko zna do kad još plaćamo, mi iz dana u dan doživljavamo nova razočarenja i poniženja za naš novac.
Izvinite na dugom tekstu i na izlivu emocija, ali nadam se da razumete naš očaj. Ne želim nikom da naudim, niti da ga odgovorim od kupovine stana u ovom kompleksu, ali sam želeo da potencijalnim kupcima sledećih faza skrenem pažnju, da otvore troje očiju i da dobro obrate pažnju na sve,jer da smo znali, šta će nas sve zadesiti, dobro bi razmislili, da li bi baš ovde kupili stan.
Veliki pozdrav za sve i srećno!