Šta je novo?

Voždove Kapije [ Stambeno poslovni kompleks | 70 000 m² ]

Bgradjanin":3bvlmdx0 je napisao(la):
Mislio sam da sam pojasnio ko donosi uslove za postavljanje kontejnera. Postoje normativi a uglavnom se traze kontejneri od 1.1m3 tj upravo ovaj model koji je standardna velicina u celom gradu. Ko ce prazniti te podzemne kontejnere ako cistoca u zoni naselja nema podzemih kontejnera i potrebu za angazovanjem adekvatnog vozila. Ove kontejnere je potrebno natkriti sto je neko na forumu i najavio.
Gdina Gili Dekela jedan poziv ka gradskoj upravi/JKP GČ deli od postavljanja podzemnih kontejnera. Ne kažem, niti zagovaram, da je to način na koji bi (strani) investitori trebalo da rešavaju stvari u Srbiji/Beogradu, ali kad mu već nije bilo strano da izboksuje 8 (osam) spratova u Bilećkoj, ne vidim da bi problem bio težiti civilizovanijem načinu odlaganju smeća. Niko ovde ne traži od ptice mleko, samo primenu rešenja koje već postoje na drugim mestima u gradu.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=535999#p535999:2spi6bu4 je napisao(la):
darkot » Sub Maj 05, 2018 6:19 pm[/url]":2spi6bu4]Kakvi su to kvalitetni podzemni kontejneri? Kod mene u ulici malo nize na Vozdovcu nisu preziveli ni mesec dana. Prvo, malog su kapaciteta i onda smo imali kese s djubretom svuda naokolo, kao i drugi otpad koji ne moze da se ugura unutra (sut, stare sanitarije, namestaj itd). Drugo ovi sto brcaju su vecinu brzo obili i silazili dole da kopaju. To je veoma nezgodno jer su ostajale otvorene rupe i covek moze ozbiljno da se povredi da upadne. Brze bolje su sve zabetonirali i vratili ove stare. Prosto receno katastrofa.
A evo i posta da su nedaleko od VK podzemni kontejneri bili postavljeni. Znači da može i u ovom kraju. Komšija, ako nije tajna, o kojoj ulici je reč da potkrepimo. Hvala unapred!

Naravno da nije tajna, ulica Brace Jerkovica :) Provericu da li je negde ostao neki podzemni, a i u ul. Vojvode Stepe cu pogledati posto prolazim cesto tuda.
Sad sto se tice prethodnih komentara, ne bih bas poredio Belvil i A blok sa VK u smislu mikro lokacije. Tamo je nekako to izdvojeno i mislim da je lakse sacuvati to stanje uz pomenuto obezbedjenje. Ne postoje u blizini starosedeoci kojima bi bilo u interesu da koriste te iste kontejnere, sto je ovde slucaj. Mozda je resenje da na obodima postoje ti klasicni kontejneri a da se ovi podzemni stave na raspolaganje samo stanarima, samo ne znam kako to izvesti u praksi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=535999#p535999:e5jfqrg9 je napisao(la):
darkot » Sub Maj 05, 2018 6:19 pm[/url]":e5jfqrg9]Kakvi su to kvalitetni podzemni kontejneri? Kod mene u ulici malo nize na Vozdovcu nisu preziveli ni mesec dana. Prvo, malog su kapaciteta i onda smo imali kese s djubretom svuda naokolo, kao i drugi otpad koji ne moze da se ugura unutra (sut, stare sanitarije, namestaj itd). Drugo ovi sto brcaju su vecinu brzo obili i silazili dole da kopaju. To je veoma nezgodno jer su ostajale otvorene rupe i covek moze ozbiljno da se povredi da upadne. Brze bolje su sve zabetonirali i vratili ove stare. Prosto receno katastrofa.

Koliko je meni poznato, ni u ovim 1 cbm nadzemnim kontejnerima nije dozvoljeno (ako se pojedincima uopste ista moze zabraniti) odlagati otpad vecih gabarita. Sut, namestaj i sl se odvozi svake prve subote u mesecu i za tu namenu GČ treba da postavi one velike otvorene kontejnere. Nazalost, u praksi to ni izbliza nije tako. U A Bloku podzemni kontejneri funkcionisu odlicno. Prazne se redovno, a 5x su vece zapremine a ne verujem da je City Facility nesto "posebno" dogovarao sa GČ.

Dakle, ovo je evidentno sada propust investitora i jos uvek nije kasno da se popravi. Pisite i pritiskajte ih, i slobodno im posaljite i link sa foruma iako sam siguran da prate :)

Mislim da je glavni problem projekta ovog kondominijuma u činjenici što se radi o "projektu" i što se govori o "kondominijumu".

Trebali ste da tražite da se u ugovor unese sve ono što smatrate bitnim, ovako ste bacili velike pare, a smrdeće, naravno, kao u celom gradu.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Cini mi se da su kontejneri jedini problem u ovim zgradama, a to moze da se resi vrlo lako i brzo, a posto ce odrzavanje da bude dobro, sigurno da nece da dozvole da oko kontejnera i uopste oko zgrada bude smeca. Da li je neko od kupaca iz I faze vec imao prilike da pogleda svoj stan, sad kad je sve gotovo? Kakvi su utisci? Kakav je pogled, kakav je osecaj u stanu?

sa instagrama
f0c4e49de75923e5aafa1566e49914e8.jpg

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

@ Litota

Posetio sam stan pre dva meseca, utisci su sledeći:
Za neke završne radove su se dobro potrudili a neki su lošijeg kvaliteta, čini mi se da su gipsarski radovi najslabija karika, na gletovanim zidovima se već naziru prsline, mislim da pravog ugla u stanu gotovo i da nema :) . Činimi se da parket izgleda ok samo ga treba pronaći ispod ošmirglane glet mase.
Generalno ako zanemarimo sve nedaće zanatskih radova osećaj u stanu je Ok, prostor je dobro osvetljen zahvaljujući velikim otvorima na fasadi i naravno posebnu pohvalu imam za visinu prostor nekih 275cm što je danas retkost. javni prostori izgledaju Ok.
Sve u svemu mislim da je dobra simulacija luksuznog stanovanja.
Pogleda iz stana je pogled na samo okruženje, najbliže dvorište koje se uređuje zatim okruženje gradilišta sličnog izgleda kao Černobiljska kastastrofa i dalja slika BG-a.
Sve u svemu nadam se najboljem :)

Ovaj beovrt radi bas dosta parkova u novogradnji. A Blok, CG, Hilton... Park ce biti odlican !

Stvar ukusa, ali meni se ovaj stampani beton nimalo ne svidja. Najpre zbog ovih ulegnuca, nakon svake kise/pranja milion barica sto se evo i vidi na ovoj slici, a potom i sto nakon par godina ove svetlije nijanse konstantno izgledaju prljavo.

Kako su objekti 7 i 8 dobili nove adrese (Otokara Kersovanija i Bilecka) a u ugovoru, bar mom, stoji V.Stepe 310, potencijalno imamo problem sa buducim upisom prava svojine u katastar bez dodatnog aneksa ugovora.
Dobio sam info da bi ovo moglo da se resi na isti nacin kao u naselju Stepa Stepanovic, gde je investitor (GDS) resio problem u dogovoru sa sluzbom katastra, pa aneksiranje nije bilo potrebno.
Ostaje da vidimo da li je nas investitor voljan da takodje resi ovo ili opet trosak pada na grbacu klijenta (sto ce svakako obradovati notare).

Kakav dogovor sa Katastrom?
Uz pomoć koje korupcije se knjiže stanovi mimo zakona?
Vodite računa da je to sve rušljivo na sudu... pored toga što se stvara haos, a jedva smo se rešili zemljišnih knjiga, pašnjaka i sl.

Večeras sam prošetao ulicom Otokara Keršovanija i to nije bilo najprijatnije iskustvo.

Prolaz trotoarom i projektovanom "investitorovom" stazicom pored kontejnera je mučan jer se oseća smrad iz istih, a tuda se mora proći jer nema drugog prolaza do ulaza u kondominijum.

Gaziće se trava i utabavati alternativne stazice.

Srećno nam bilo svima po useljenju i ugušenju od sopstvenog i komšijskog smeća :shok:

Evo nekoliko slika od pre par dana, da popune prostor do finalne Igorove reportaže, da ne kažem primopredaje. Utisci na prvi pogled su mi pozitivni, ima naravno nekih sitnica koje se daju doraditi, ali sve krupne stavke deluju kako treba urađeno. Hodnici, prozori i vrata, keramika u kupatilu, sve to deluje odlično.

Bjelo crijevo iza bojlera je sta.Prag za balkon mi djeluje visok previse

pretpostavio sam da je struja, ali u stvari ne znam...

Mozda jos nesto fali tu ispod bojlera, posto je ovo gibljivo crevo tako da struja nije. Ako ide ves masina ispod kako mi izgleda (a ne kada), trebalo bi da ima onaj levak za odvod ispod sigurnosnog ventila bojlera.

Belo creve je struja, tu nema šta da se razmišlja. Ipak mogli su to malo elegantije da urade.

Sve izgleda dosta lepo, bar na slikama, ono što mi se ne sviđa kod većine projekata je insistiranje na štampanom betonu. Kada padne kiša ostane samo da preskačeš bare ili da gledaš kako da se ne oklizneš. Ovo drugo nije uvek slučaj, ne znam da li ima različitih proizvođača, ali neki se kližu, neki ne.

Sve sto je novo izgleda lepo :)
Ni na jednoj slici se ne vidi ko je proizvodjac sem bojlera Ariston...
Ciji je lift?
Ko je proizvodjac ulaznih vrata?
Ko je proizvodjac parketa, izgleda kao 3.klasa.
Plocice su jedino definisane kao Turske, sve ostalo je od renomiranih proizvodjaca...
Za tu lokaciju i cenu po kojoj prodaju ja licno ocekujem malo vise...

Lift je firmiran u delu pogona i upravljačke elektronike, ostatak lifta je domaća mala privreda, pomognuta iz Kine.

Ja sam se čudio kako izgledaju domaći OTIS i Schindler liftovi, dok nisam video po zapadnim zemljama da to nije taj isti OTIS i Schindler...

Ovo je upravo ono sto mi je smetalo na ovom projektu, lift je Otis ili Schindler ili Kone ili nije...to je vezano nakon toga sa garancijama, servisom...
Na kraju ciji je lift ovde? Ko daje garanciju?

Niko ne daje garanciju. Onaj koji je montirao će, najverovatnije, ući u deal za održavanje.
Misliš da je Schindler lično montirao lift?

parket je 'rustik', slicno kao u bw residences, jednostavno odabir te prirodne varijante umesto bajca da bude ujednacena boja.

Jedno je rustik parket, a drugo laminirani hrastov parket sa cvorovima na svaka 2 kvadratna centimetra :) :) Ko je proizvodjac parketa?
BNV ne komentarisem, po meni je i tamo socijalni kvalitet gradnje i svakako nije dobra referentna tacka.

Vrh