Šta je novo?

Voždove Kapije [ Stambeno poslovni kompleks | 70 000 m² ]

Da li postoji neko iz prve faze ko se jos uvek nije uselio? Zbog problema oko parketa u slicno? I da li se zna kada je useljenje za drugu fazu?

Neuseljenih stanova ima.
Još zanimljivije je pitanje da li ima stanova iz 1.faze koi nisu predati?

Ulixes, kasnim sa odgovorim, ali da, ima stanova iz prve faze koji nisu predati. Takođe, upotrebna dozvola za prvu fazu nije dobijena još uvek!!!

Nije dobijena, problem je u trafo stanici koja nikako upotrebnu da dobije. Dva puta ne mogu ni da priloze dokumentaciju kako je propisano, dva puta im nije odobreno od strane drzavnih organa.
Najstrašnije je sto je, kako jedna komisinica rece, njihova nezainteresovanost i neagilnost da ti rese.
Sada su pare uzeli, prepotentnost i nadmenost nema kraja. Iskreno, ja sam jako razocarana i za mnoge druge stvari, ne samo za to sto ne mozemo da uknjiziti stanove na sebe toliko nakon dobijenog tehnicki prijema.

Da li je tačna informacija da kupci u trećoj fazi imaju u ugovoru da će se do Vojvode Stepe graditi zgrade (soliteri) visine 16 spratova?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=583201#p583201:3kqjs7mu je napisao(la):
neko_tamo » Čet Nov 22, 2018 8:48 am[/url]":3kqjs7mu]Da li je tačna informacija da kupci u trećoj fazi imaju u ugovoru da će se do Vojvode Stepe graditi zgrade (soliteri) visine 16 spratova?

Ne znam da li je u ugovoru ali da, investitor je pritisnuo grad i izmanio urbanistički plan za taj rejon kako bi mogli da grade te solitere. Prelistajte temu nekiliko strana unazad, naći ćete na rendere.

Za te rendere svi znaju, ali je predstavnik investitora na skupštini stanara priznao da je dobio dozvolu od grada za solitere, ali im se ne isplati da ih prave, jer im je, navodno, skupo da se iskopa okvir za 3-4 lifta... Moš' mislit'.... A imam informaciju da u ugovoru za treću fazu postoje ti soliteri, pa bih da neko potvrdi/demantuje te informacije... Pa da vidimo ko koga laže...

Jel vi verujete da nece zidati solitere? To je gotova stvar....

Vrlo moguće da je skuplje graditi duplo veću zgradu koja ne sme da se sruši. Ovih 7-8 spratova zna svako da izgura...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=583218#p583218:260pwe55 je napisao(la):
Ulixes » Čet Nov 22, 2018 12:22 pm[/url]":260pwe55]Jel vi verujete da nece zidati solitere? To je gotova stvar....

Naravno da jeste, nego čisto da budući kupci stanova znaju šta da očekuju od 'renomiranih investitora'....

Zvanično ne ali nezvanično penthouse i veliki stanovi su svi pod rezervacijama.

Mi smo "rezervisali" veci stan, ali smo odustali od ovog projekta. Promene su ipak prevelike i nasli smo zanimljivije varijante, kuca na periferiji. Mislim da nije pametno da dete odrasta u gasnoj komori ili betonskom kavezu kakav je taj kraj i kakvi ce biti ti stanovi sa sve betonskim okruzenje. Suma je ok, ali treba se provuci do nje, s obzirom da nema ni trotoara ni nicega.

Apsolutno ispravna logika. Već sam pisao o tome jer je i ova lokacija na periferiji.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=583529#p583529:ivk831he je napisao(la):
MaliRadoica » Pet Nov 23, 2018 3:45 pm[/url]":ivk831he]Mi smo "rezervisali" veci stan, ali smo odustali od ovog projekta. Promene su ipak prevelike i nasli smo zanimljivije varijante, kuca na periferiji. Mislim da nije pametno da dete odrasta u gasnoj komori ili betonskom kavezu kakav je taj kraj i kakvi ce biti ti stanovi sa sve betonskim okruzenje. Suma je ok, ali treba se provuci do nje, s obzirom da nema ni trotoara ni nicega.
Kuća još ako je van grada je prava stvar za onog ko može da je priušti. Nažalost, danas što je više betona i što je veća zagađenost to se kupcima servira kao veća ekskluziva. Primeri su svi novi "komplexi" u BG bez izuzetaka. Velikim investitorima nije interes humana već profitabilna gradnja. Za par decenija sve će to biti spomenici "ludih vremena". Kada nas budu kompletno zakrčili betonom i zagadili prevelikom naseljenošću, u "modu" će plasirati porodične zajednice van grada. Do tada će količina smoga samo pozitivno uticati na rast cena novogradnje.

A da, ovo sa soliterima je svima leglo kao majmunu šamar.

Možda će održavanje biti bolje kada se bude plaćalo 0.5 € po kvm?
Gde je ta radna snaga kojoj su se neki nadali i koja stoji na raspolaganju?

Radna snaga od 1 čistačice od 8-16č i jednog čoveka od 8-16č za ceo kompleks... Važi...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bitno je da investitor doprinosi sa 50% u troškovima održavanja u toku gradnje kompleksa.
Ipak, za 0.25 € po 1m2 useljenih stanova i 5 € po parking mestu moglo bi to malo bolje nego na slici iznad.

+400 RSD članarina....
Za sve te pare, mogli bi malo češće da čiste od jednom u 2 nedelje...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sada će po ugovoru o održavanju POJACATI ljudstvo, biće više od 1 osobe da održava kompleks....ali pazite slučajno da ne progovarate, posebno prinudni upravnik nije raspoložen da prima prigovore stanara. Raspoložen je samo da mu kaplje 400din/stan svaki mesec....

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=584410#p584410:203hf3in je napisao(la):
neko_tamo » Uto Nov 27, 2018 9:23 pm[/url]"]+400 RSD članarina....
Za sve te pare, mogli bi malo češće da čiste od jednom u 2 nedelje...

Čekajte, ne čiste svakodnevno? Pa u ugovoru PISE svakodnevno! Oni uvek kažu da ciste ali ovi bahati radnici sve uprljaju....

Vrh