Šta je novo?

"Victory Gardens" - FMP - stambeno poslovni kompleks na Čukaričkoj padini

Niko se ne ljuti, sigurna sam da svi delimo vase misljenje da je to ogroman problem. Samo nije da smo mocni po tom pitanju, sem da prodavcima sa kojima imamo kontakt ukazujemo na to, sto i radimo. Ja mislim da to moze da bude reseno samo ako bi se neko zainteresovao za gradnju tu, njih milom nece skloniti.

Ljudi koji održavaju instagram i facebook stranice Victory Gardensa brišu sve komentare i blokiraju nas jer ukazujemo na probleme i širimo svest o zagađenju na Padini, koje ugrožava naše zdravlje zbog bahatih pojedinaca iz šume. Upravo je izbio požar i vatrogasci su pozvani, komšija nam je javio na viber grupi. Možete se ljutiti koliko god želite, ali ako se to ne reši, svi koji su kupili stan tamo napravili su veliku grešku. Možete se samo nadati ludilu i očaju od udisanja smrada. Institucije ne reaguju i ne planiraju da reaguju. Kad pozovemo policiju, oni kažu kako nisu naišli na tragove paljenja. Vatrogasci neće da dođu ako nema vatre. Predsednik opštine kaže kako jedno od rešenja može biti da pale kablove malo dalje u šumi. Pa vi vidite u kom mi ludilu živimo.
Au. Malo je reci jezivo. Pa jbt

Niko se ne ljuti, sigurna sam da svi delimo vase misljenje da je to ogroman problem. Samo nije da smo mocni po tom pitanju, sem da prodavcima sa kojima imamo kontakt ukazujemo na to, sto i radimo. Ja mislim da to moze da bude reseno samo ako bi se neko zainteresovao za gradnju tu, njih milom nece skloniti.
Kako nemate moć? Pa valjda je vaš novac ono što oni žele, vi u toj transakciji držite moć, Kadena ne poklanja stanove pa da može da diktira pravila igre, niti je ovo jedina novogradnja u Srbiji pa da nemate gde da se skućite. Prosto je - ne kupuj stanove dok se pitanje ne reši. Dobar deo forumaša, uključujući i mene, pokušava da potencijalnim kupcima ukaže na ovaj problem i posavetuje ih da izbegnu kupovinu dok se problem ne reši, ali ispade da smo mi maliciozni i želimo da uskratimo sreću svim kupcima. Gospodin Čović nije neko levo smetalo koje nema nikakav uticaj, čovek itekako ima politički uticaj i u mogućnosti je da preko svojih veza pritisne lokalnu vlast da napokon reši problem, i to ne zbog dobročinstva nego zbog svog interesa i džepa. Nema potražnje, znači nije dobra ponuda, a da bi prodali moraju nešto da učine.

Bolno je jasno koliko lažu i obmanjuju po njihovim marketinškim materijalima i objavama, čista voda, čist vazduh, šuma, priroda, zdravo odrastanje dece. Kupujete od lažova i posle očekujete da će da ispune laži koje su vam rekli prilikom prodaje. Narodski rečeno obećanje ludom radovanje, i onog trenutka kada ste im vi dali svoj novac, u tom trenutku gubite svu moć i uticaj. Zgradu će izgraditi, ugovor koji ste potpisali više štiti Kadenu i Čovića nego Vas, a za okolinu ih zabole jer to što su vam usmeno rekli nema nikakvu pravnu težinu.

Naivno pitanje za kupce stanova u Victory Gardensu: da li možete da bojkotujete te rate dok ne reše pitanje nehigijenskog naselja? :)

Naravno da ne poklanja, ali isto tako je kvadrat na cukarickoj padini jednak sa cenom novogradnje, tako da ne vidim zasto neko ne bi kupio stan kod njih ako mu je lokacija dobra.
Ima problem sa ciganima i to niko ne osporava, ali mi kao kupci stanova vam nismo resenje za to

Niste nam vi rešenje, ali svi zajedno možemo da budemo rešenje ako se dovoljno potrudimo.

Meni licno nisu obecali da ce se to naselje ukloniti, spomenuto je samo da je u planu. U teoriji i da su obecali, jos uvek to obecanje nisu prekrsili jer ima jos preko 18 meseci do useljenja.
Siguran sam kad dodje trenutak za to da mogu svi zajedno da se bore za isti cilj a to je da ih nema gde zagadjuju i truju ljude

Pozivam Vas da ne čekamo taj trenutak kada se uselite, pa da tek tada zajedno krenemo u borbu. Niti je moje zdravlje važnije od Vašeg, niti je Vaše važnije od mog.
Planiramo niz koraka u narednom periodu i postavljaću obaveštenja ovde. Svi ste dobrodošli da se uključite - ako ništa drugo, onda barem dolaskom na protest.

To je vec drugo, siguran sam da ce dosta kupaca ako bude znalo za to da se pridruzi

Ako već koriste termine kao što su čista voda, čist vazduh, šuma, priroda, zdravo odrastanje dece, prirodne lepote vašeg novog doma, sveži miris zelenila, itd. onda je i red da to obezbede zar ne? To znači da srede okolinu kako bi to pružili. Problem je što smo mi banana država gde možeš da se oglašavaš kako hoćeš, da tvrdiš i što je tačno i što nije, i to bez posledica. I pored svih dobrih strana ovog kompleksa, oni agresivno koriste koncept prirode i zdravlja kao glavni adut zašto baš tu treba da kupiš stan. Ako to nije obmanjivanje ja ne znam šta je.

Kako nemate moć? Pa valjda je vaš novac ono što oni žele, vi u toj transakciji držite moć, Kadena ne poklanja stanove pa da može da diktira pravila igre, niti je ovo jedina novogradnja u Srbiji pa da nemate gde da se skućite. Prosto je - ne kupuj stanove dok se pitanje ne reši. Dobar deo forumaša, uključujući i mene, pokušava da potencijalnim kupcima ukaže na ovaj problem i posavetuje ih da izbegnu kupovinu dok se problem ne reši, ali ispade da smo mi maliciozni i želimo da uskratimo sreću svim kupcima. Gospodin Čović nije neko levo smetalo koje nema nikakav uticaj, čovek itekako ima politički uticaj i u mogućnosti je da preko svojih veza pritisne lokalnu vlast da napokon reši problem, i to ne zbog dobročinstva nego zbog svog interesa i džepa. Nema potražnje, znači nije dobra ponuda, a da bi prodali moraju nešto da učine.

Bolno je jasno koliko lažu i obmanjuju po njihovim marketinškim materijalima i objavama, čista voda, čist vazduh, šuma, priroda, zdravo odrastanje dece. Kupujete od lažova i posle očekujete da će da ispune laži koje su vam rekli prilikom prodaje. Narodski rečeno obećanje ludom radovanje, i onog trenutka kada ste im vi dali svoj novac, u tom trenutku gubite svu moć i uticaj. Zgradu će izgraditi, ugovor koji ste potpisali više štiti Kadenu i Čovića nego Vas, a za okolinu ih zabole jer to što su vam usmeno rekli nema nikakvu pravnu težinu.
Upravo si rekao da kada damo novac, gubimo moc. Mi smo vec odavno dali novac, mnogo pre nego sto smo se prikljucili forumu. Prodaja je stala, to se vidi, a ne resava se problem, dakle nije da ima mnogo uticaja. Kao sto sam vec rekla ja mislim da ce biti reseno iskljucivo kada neko bude imao interes bas na toj lokaciji. Moji prijatelji stanuju odmah kod Victory Gardensa i oni su mi bili vodilja pri kupovini. Kao sto kazes nije jedina novogradnja niti jedini kraj grada, tako da i ti mozes da ga promenis.

Pozivam Vas da ne čekamo taj trenutak kada se uselite, pa da tek tada zajedno krenemo u borbu. Niti je moje zdravlje važnije od Vašeg, niti je Vaše važnije od mog.
Planiramo niz koraka u narednom periodu i postavljaću obaveštenja ovde. Svi ste dobrodošli da se uključite - ako ništa drugo, onda barem dolaskom na protest.
Ja cu se u najmanju ruku pridruziti protestima, a i rado odazvati drugim akcijama.

Upravo si rekao da kada damo novac, gubimo moc. Mi smo vec odavno dali novac, mnogo pre nego sto smo se prikljucili forumu. Prodaja je stala, to se vidi, a ne resava se problem, dakle nije da ima mnogo uticaja. Kao sto sam vec rekla ja mislim da ce biti reseno iskljucivo kada neko bude imao interes bas na toj lokaciji. Moji prijatelji stanuju odmah kod Victory Gardensa i oni su mi bili vodilja pri kupovini. Kao sto kazes nije jedina novogradnja niti jedini kraj grada, tako da i ti mozes da ga promenis.
Naravno, ja živim u Lješkoj ulici koja je dovoljno iznad da ne utiče direktno ali se oseti zagađenje, takođe čekam da se izgradi stan koji sam kupio kako bih se odselio. Iako to uskoro neće biti problem koji na mene direktno utiče, moja želja je i dalje da na svaki način pritisnemo vlast da reši problem a i da kaznimo investitore koji obmanjuju svoje kupce. Niti mi je želja da se nešto rešava preko leđa kupaca u VG, niti smatram da su "budale" što su kupili, već nam je zajednički interes da se to reši. Ja ovde živim relativno kratko, zagađenje ne stiže toliko do donjeg dela B.B.-a, mogu samo da zamislim kako je ljudima na Padini koji to trpe 10 godina, a ova tema je postala mesto da, ako ništa, ljudi izraze svoju frustraciju i upozore druge. Da postoji pravna država u Srbiji ja bih prvi odavno Kadenu prijavio tržišnoj inspekciji zbog svojih marketinških obmana, a o nelegalnom naselju neću ni da komentarišem.

Ima još stanova u prodaji. Ne treba im negativna reklama koja će se desiti ako se javno okupite i medijski pokrijete proteste. Ako ništa drugo, mislim da vredi pokušati.

Ma da postoji pravna drzava ne bismo imali potrebu da diskutujemo o ovakvim temama, pogotovo ne na forumima. To nam je sto nam je. I slazem se da ovde jedine promene mogu da se dese ako se ujedinimo, samo kazem da mi ne deluje da mehanizam borbe pisanjem negativnih komentara daje rezultat i da su potrebne druge ideje.
Kad kazem prodaja je stala, mislila sam na to da im ide lose, a da ne rade nista po pitanju naselja.

Ljudi meni je policajac rekao da se i oni boje da idu u to naselje po prijavi, da nema pravog rešenja za njih, da su agresivni i da se sukobljavaju sa policijom i da tu mora da se interveniše na nekom višem nivou.

To mora na nivou grada da se donese odluka da se naselje raseli, ali grad neće tim pitanjem da se bavi. Ko može da utiče na Čovića da rešava problem koji nije njegova stvar u principu, ne znam. On će stanove prodati, a vama će ostaviti da se pogušite od njihovih kablova i plastike.

Bilo je godinama unazad i protesta stanovnika padine i peticija itd. možete tekstove u medijima naći na guglu o ovome opsežno.

Ja sam jedno kratko vreme razmatrao ovaj projekat, ali znajući državu i grad Beograd, oni ovo pitanje zbog vas sigurno neće rešavati ako nisu rešavali dosad za narod koji tu već živi.

Meni je neverovatno da su ljudi svesno kupili stanove pored jednog od vecih ganci naselja u Beogradu. Sta ste ocekivali kad gangul pasa nije uspeo da ih raseli ispred svoje kuce?

Kućo oladite malo, kenjate ovde nemate love za box pljuga zatrpavate forum, ovde se prati napredak radova znaci jasno nam je za Cigane i tjt nismo rodjeni na planini pa da ne znamo gde smo kupili stanove, znaci imate peticije imate Muriju, Institucije, mi kad se budemo uselili Boze Zdravlja mi cemo urgirati a svakako za godinu moze da se resi preko noci, hvala i pozz, u najgorem slucaju imate brdo rezidens i vrtove nigde cigana milina.

Kućo oladite malo, kenjate ovde nemate love za box pljuga zatrpavate forum, ovde se prati napredak radova znaci jasno nam je za Cigane i tjt nismo rodjeni na planini pa da ne znamo gde smo kupili stanove, znaci imate peticije imate Muriju, Institucije, mi kad se budemo uselili Boze Zdravlja mi cemo urgirati a svakako za godinu moze da se resi preko noci, hvala i pozz, u najgorem slucaju imate brdo rezidens i vrtove nigde cigana milina.
Hahaha konacno neko iskreno da im napise. Podrzavam

Vrh