Šta je novo?

"Victory Gardens" - FMP - stambeno poslovni kompleks na Čukaričkoj padini

Zna li se sta ce biti sa dalekovodom, sta kazu strucnjaci iz kadene? 😄 Izbacise danas story na instagram gde se lepo vidi dalekovod pored rupe, bas je na ivici, ne verujem da ce moci da ostane tu
Koliko znam planirano je da bude uklonjen od strane grada, isto kao i nehigijensko naselje, samo što nikad nije rečeno kada će jedno ili drugo biti uklonjeno. Umesto što zaposleni u Kadeni troše vreme da pišu pozitivne recenzije na Google-u, mogli bi da pišu dopise gradskim sekreterijatima da se reši problem. Svaki dan svaki zaposleni po jedan dopis, dok ih ne zatrpaju a onda Čovke podmaže.

Taman za dve godine dok se zavrsi ima vremena da podmaze. 😄😄

Svaki dan prolazim pored i ne vidim trenutno da oni mogu da do kraja godine obe zgrade ukrove.
Realnost je da kada zavrse sve kompletno probiju rok za tri,cetiri meseca (vrtovi ceraka).
Ako ovi do septembra 2026 i zavrse sve morali bi da rade sve prikljucke jos sada na prolece da ne bi kasnili.
Raskopavanje prommetne ulice moze da potraje mesecima za posao koji moze u nedelju dana da se uradi na ulici koja nije prioritet.

Pratimo svakako.

1000003995.jpg
1000003994.jpg
1000003993.jpg
1000003990.jpg
1000003989.jpg
1000003985.jpg
1000003986.jpg
1000003984.jpg
1000003982.jpg
1000003984.jpg

Prolazio sam danas (nedelja 16.02) i rekoh da uhvatim par slika. Iznenadio (pozitivno) sam se zbog broja radnika. Ima ih poveci broj. Kranovi rade pa sad videcemo sta ce biti.

Meni je bitnije da sve dobro ispadne nego 6 meseci da li kasne ili ne, nisam ni očekivao da bude do kraja godine jer je kompleks od ove dve zgrade ogroman,pogotovo radovi u zemlji...po meni ide ovo,kad se pogleda koliko je betona i armature ugrađeno..radovi ne stoje, radnika uvek ima..pa nije to zgradica na Ledinama sa demit fasadom? Samo da uklone Cigane i dalekovod i super će to biti..

Meni je bitnije da sve dobro ispadne nego 6 meseci da li kasne ili ne, nisam ni očekivao da bude do kraja godine jer je kompleks od ove dve zgrade ogroman,pogotovo radovi u zemlji...po meni ide ovo,kad se pogleda koliko je betona i armature ugrađeno..radovi ne stoje, radnika uvek ima..pa nije to zgradica na Ledinama sa demit fasadom? Samo da uklone Cigane i dalekovod i super će to biti..
To treba pitati njih koji daju rokove.
Inace se slazem, povrsina ploca je velika, moja neka procena je da ide ploca u mesec dana po zgradi ( iz dva dela ). Na zgradi koja je izasla na nultu kotu.
Zgrada koja tek sada krece sa betonazom tu oko ekspa useljenje.

Zanimljivo je da na Vrtovima kada su podigli drugu fazu uselili su prvu. Sto je razumljivo zbog grubih radova. Isto i sa drugom i trecom.
Meni izgleda da ovde ne mogu da ispostuju takvu dinamiku.

I mene ove slike prijatno iznenadjuju, moj poslednji odlazak mi nije ostavio sjajan utisak.
Za Rome se nadam, dok mi sklanjanje dalekovoda niko nije spominjao..
Sto se tice druge faze, nece nam biti lako ziveti na gradilistu, ali dobro. Trebace tu dosta godina da se projekat zavrsi u smislu da zgrade i svi parkovi budu kompletni, da sve ozeleni.. Nego, ja ne vidim da pominju negde drugi fazu? Samo da ne odustanu

I mene ove slike prijatno iznenadjuju, moj poslednji odlazak mi nije ostavio sjajan utisak.
Sto se tice druge faze, nece nam biti lako ziveti na gradilistu, ali dobro. Trebace tu dosta godina da se projekat zavrsi u smislu da zgrade i svi parkovi budu kompletni, da sve ozeleni.. Nego, ja ne vidim da pominju negde drugi fazu? Samo da ne odustanu
Verovatno nece ni spominjati dok ne prodaju 90ak posto prve

To treba pitati njih koji daju rokove.
Inace se slazem, povrsina ploca je velika, moja neka procena je da ide ploca u mesec dana po zgradi ( iz dva dela ). Na zgradi koja je izasla na nultu kotu.
Zgrada koja tek sada krece sa betonazom tu oko ekspa useljenje.

Zanimljivo je da na Vrtovima kada su podigli drugu fazu uselili su prvu. Sto je razumljivo zbog grubih radova. Isto i sa drugom i trecom.
Meni izgleda da ovde ne mogu da ispostuju takvu dinamiku.
Prva faza ukljucuje Olive i Ivy kao jednu celinu i istovremeno je planirano useljenje u te dve zgrade.
A gradiliste za drugu fazu ce biti sigurno jos 2 godine nakon useljenja prve faze. Pa onda i ona poslednja.. trajace sve to.. prilicno…

Ne znam dal je moguce odustajanje od projekta, kada banka je banka projektni finansijer?
Ona prati radove i rokove i na osnovu toga pusta lovu…
Koliko sam ja upucena, dosta je sigurnije kada je projektno finansiranje.
Pogledajte prilog 229478Pogledajte prilog 229479Pogledajte prilog 229480Pogledajte prilog 229481Pogledajte prilog 229482Pogledajte prilog 229483Pogledajte prilog 229484Pogledajte prilog 229485Pogledajte prilog 229486Pogledajte prilog 229487

Prolazio sam danas (nedelja 16.02) i rekoh da uhvatim par slika. Iznenadio (pozitivno) sam se zbog broja radnika. Ima ih poveci broj. Kranovi rade pa sad videcemo sta ce biti.
Ovo je sad vec vidljiviji napredak..
i juce su radili kada sam prosla (iako je bio drzavni praznik).
Valjda ce da se ubrza malo i nadomesti trenutno kasnjenje.

Kada smo overavali ugovor o kupoprodaji(decembar 2024 godine) rekli su da prodaja 2 faze krece u maju 2025 godine.

@dominus2507 Koji datum vam u ugovoru stoji kao rok izgradnje i sta su vam rekli koji je realan datum ako ste pitali?

Meni pise planirani datum, pretpostavljam i vama. Nama od ranije je decembar 2025, ali svakako pretpostavljam da je i dalje samo PLANIRANI, a rok za penale septembar? Mislim da i kad lazu moraju dozirano, prvo mart, pa ce posle leta da pomeraju😆

Pa da budemo realni,za projekat ove velicine mora biti nekog kasnjenja. E sad obzirom da su oni u februaru 2025 vec na koti 0, ne verujem da ce kljuceve predavati u septembru 2026 godine. Prijatelj koji se bavi gradjevinom kaze da njima treba 2-3 nedelje po spratu...
Meni je bitnije da izaberu dobre podizvodjace i da se kvalitetno odradi ono sto je navedeno u materijalizaciji...

Pa da budemo realni,za projekat ove velicine mora biti nekog kasnjenja. E sad obzirom da su oni u februaru 2025 vec na koti 0, ne verujem da ce kljuceve predavati u septembru 2026 godine. Prijatelj koji se bavi gradjevinom kaze da njima treba 2-3 nedelje po spratu...
Meni je bitnije da izaberu dobre podizvodjace i da se kvalitetno odradi ono sto je navedeno u materijalizaciji...
I ja se slazem sa tim, s tim da moj prijatelj iz gradjevine nije odusevljen sto nosi mogli malo preciznije specifikacije materijala da daju, ali mi je rekao to u sustini znaci da nisu jos zavrseni tenderi za sve, ne zna se ko ce raditi itd

Po toj ceni verovatno nema vise da se kupi.
Ako je smart home sada 3000e umesto 1000e na pocetku onda verujem da je i sve drugo skuplje. Na halo oglasima sam video oglas za oko 3300e.

Evo ga.. 3400e
Screenshot_20250220_152621_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Dobro, Ivy, 50 kvadrata, ka unutra, mozda i visi sprat. To su od skupljih.. Ja verujem da ima i dalje povoljnijih, ali sigurno ne po starim cenama, mora biti skuplje kada su izasli iz zemlje.

Upravu si, ali ovaj isti stan kada sam ja uzimao (u aprilu 24-te) je bio oko 152.000€ dok je sada skoro 170.
Mada mozda se agencija debelo ugradjuje.

Bice ovo sve bruka dobro, samo me zivo zanima gde ce ulica iznad olive da stane pa makar bila i jednosmerna :)

Poceo je da se radi 1.sprat na Ivy zgradi, dok se Olive zavrsava -5. Ok je napredammk, Olive podosta kasni, a za put iznad Olive nema mesta, niti vidim da bi smelo da se kopa na tako malom prostoru od gradilista uopste, ali dobro, da ne pricam napamet mozda ipak moze.
20250224_204233.jpg
20250224_204241.jpg
20250224_204443.jpg
20250224_204452.jpg

Oni najvise rade pod okriljem noci😂😂 Salu na stranu, izgleda da lepo napreduje, malo su se pokrenuli.

Ljudi koji održavaju instagram i facebook stranice Victory Gardensa brišu sve komentare i blokiraju nas jer ukazujemo na probleme i širimo svest o zagađenju na Padini, koje ugrožava naše zdravlje zbog bahatih pojedinaca iz šume. Upravo je izbio požar i vatrogasci su pozvani, komšija nam je javio na viber grupi. Možete se ljutiti koliko god želite, ali ako se to ne reši, svi koji su kupili stan tamo napravili su veliku grešku. Možete se samo nadati ludilu i očaju od udisanja smrada. Institucije ne reaguju i ne planiraju da reaguju. Kad pozovemo policiju, oni kažu kako nisu naišli na tragove paljenja. Vatrogasci neće da dođu ako nema vatre. Predsednik opštine kaže kako jedno od rešenja može biti da pale kablove malo dalje u šumi. Pa vi vidite u kom mi ludilu živimo.

Vrh