Šta je novo?

"Victory Gardens" - FMP - stambeno poslovni kompleks na Čukaričkoj padini

Ja se nesto nadam da ce u nekom trenutku malo da se ubrza jer vec sad pocinjem da zalim sto nisam uzeo starogradnju.

Sad vidim u temi za Silvu za koju sam se takodje interesovao kazu da idu unapred sto mi je logicno jer gledam slike i oni su zavrsili oko 4-5 spratova.

Bas sam razocaran kako VG napreduje. Od juna rade te garaze kao da je 20 nivoa ispod zemlje a ne 4. Jos sad ova situacija sa ovim raspadom od SNS-a i Covicem.

samo bez nervoze, Covic je samo jedan od investitora, a i spominje se kao mogući novi premijer…

Ja se nesto nadam da ce u nekom trenutku malo da se ubrza jer vec sad pocinjem da zalim sto nisam uzeo starogradnju.

Sad vidim u temi za Silvu za koju sam se takodje interesovao kazu da idu unapred sto mi je logicno jer gledam slike i oni su zavrsili oko 4-5 spratova.

Bas sam razocaran kako VG napreduje. Od juna rade te garaze kao da je 20 nivoa ispod zemlje a ne 4. Jos sad ova situacija sa ovim raspadom od SNS-a i Covicem.
Silva je 3 puta bolji projekat i lokacija, za maltene iste pare, ako si razmisljao izmedju VG i Silve, ozbiljno si pogresio

Lokacija je bolja ako mislis zbog roma koji pale kablove. Za to se slazem, ali ce se resiti i onda ce biti odlicna lokacija. A sto se tice saobracaja gore je i trenutno haos a kada se se sva gradilista zavrse bice jos gore tako da to mi ne treba u zivotu.

Sto se tice materijalizacije to nemam pojma. Sestra mi je u 20god gradjevini i pogledala je brosuru VG i rekla je da kvalitetno. Za Merin sam cuo da rade dobro, a koliko dobro ne znam. Takodje Silva ce biti okruzena drugim kompleksima sto mi je bezvevze.

Ono sto znam da nikako nisam pogresio sto se tice lokacije i projekata vec samo se nadam da nece mnogo probiti rok.

Prolazio sam sinoc i video da su konacno zapoceli Olive temelje. Stvarno mi deluje da im je problem dalekovod jer ne mogu od njega da kopaju dalje, a i tu krece drugi plac. Jako malo prostora ima i deluje da ce udaljenost bicnih prozora Olive od dalekovoda biti svega desetak metara. Zaista se nadam da ce se to srediti i da ce izgledati lepse nego sto sada izgleda. Za pocetak neka oni grade samo.
20250203_202810.jpg
20250203_202806.jpg

Prolazio sam sinoc i video da su konacno zapoceli Olive temelje. Stvarno mi deluje da im je problem dalekovod jer ne mogu od njega da kopaju dalje, a i tu krece drugi plac. Jako malo prostora ima i deluje da ce udaljenost bicnih prozora Olive od dalekovoda biti svega desetak metara. Zaista se nadam da ce se to srediti i da ce izgledati lepse nego sto sada izgleda. Za pocetak neka oni grade samo.
Pogledajte prilog 228288Pogledajte prilog 228289
E ovo je vec novost. Hvala za info! I mene brine udaljenost od dalekovoda u Olive, jedan stan koji sam gledala je bas direkt ka dalekovodu, nisam to skontala u prvom trenutku, naravno odustala sam od njega. Rekoh bolje i buka od ulice nego da mogu rukom da pipnem dalekovod😆

Sad shvatam da ulica treba da stane pored Olive zgrade, ulaz u garazu. A temelj ide doslovce u brdo, sto znaci da moraju naknadno da kopaju, nije mi jasan redosled aktivnosti.

Od te ulice pored Olive zgrade ocigledno nema nista :) ali bar su krenuli da rade na toj zgradi

Mora biti ulica i taj glavni prilaz naselju.. mozda mi jos nemamo pravi dojam… projekat je napravljen i moraju se drzati toga, ne verujem da je geometar omasio proracun za citavu ulicu.

Koje su poslednje cene za stan ovde? jel se i dalje kreću 2500 sa pdv-om?

Čini mi se da sam negde na forumu pročitao da su trenutne cene od 3200 sa PDV pa naviše

Edit: Evo ga post https://forum.beobuild.rs/threads/victory-gardens-fmp-stambeno-poslovni-kompleks-na-Čukaričkoj-padini.1527/post-1283224
Meni su pre 10tak dana rekli da je sada prosečna cena 3100 eur. Zvao sam da proverim kako napreduje gradnja pošto sam kupio stan u Olive zgradi pre skoro godinu dana za 2800 eur/kvm... kažu da sada u novim ugovorima već stoji april 2026 kao rok za useljenje, tako da su sigurno u kašnjenju zvanično 4 meseca... verovatno će to i biti taj neki septembar 2026 na kraju kako bi izbegli penale... to je neka usmena potvrda od agentkinje koja je zaduzena za mene kao klijenta

Ako je to istina a verujem da jeste sve vise i vise zalim sto nisam uzeo stan u starogradnji, a ne da cekam 2+ godine da se uselim.

Njihov odgovor kada ih pitas kako napreduju radovi je: 'Sve je super. Odlicno napreduje. Sve ide po planu. Nema nikakvih problema'.

Samo lazu i zavlace. Svuda cu da ih napljujem.
Ti agenti koji tamo (u kadeni) rade su svi redom namazani svim i svacim. Sta god ih pitate moze-javicemo i onda ne jave.

Pre neki dan mi kaze drugar da je kupio stan tu, zgrada do Endija Vorhola i da je useljenje do Nove godine. Kako sam se ismejao, ne mogu da verujem da neki IT strucnjak moze da poveruje da ce se useliti do Nove godine, a trenutno stanje na gradilistu je ovako. Jedino ako upeca zlatnu ribicu pa mu ispuni zelju.

Ja generalno nisam preterano besna zbog kasnjenja, jer meni se podrazumeva da oni lazu, a mi da vidimo kada krecu penali i shvatimo da je to neki deadline (ni to nekada nije). Ali se slazem da svako kome se zuri sa useljenjem bolje da gleda starogradnje kao siguricu kljuc u ruke. Jedino sta meni nije jasno da kada vidis da si u kasnjenju ti ne ubrzavas radove, a imas jos mnogo stanova da prodas..

Ja sam uzeo stan u Januaru 2024e godine, tek su plac cistili i rekli su do kraja 2025e sto je meni odmah bilo jasno da nema sanse, ne znam ko u to moze da poveruje. Jos ubedjuju da ce biti ranije a penale tek posle 9 meseci placaju po ugovoru. Sve je bilo jasno odmah da ce biti preko 2,5 godine

Ja sam isto odmah bio spreman na taj septembar 2026... mada se trenutno nadam da će zaista plaćati te penale ako budu kasnili preko 9 meseci jer nema šanse da se to useli ni do kraja 2026te 😀😀...

Kad izadju iz "rupe" to posle ide brzo. Ni jedan investitor nece placati penale bez da ih tuzis to je sigurno. Ja mislim da je septembar, ako ne bude dodatnih komplikacija, mozda i moguc. Ali nisam bas u struci kako bi znao sigurno

Zna li se sta ce biti sa dalekovodom, sta kazu strucnjaci iz kadene? 😄 Izbacise danas story na instagram gde se lepo vidi dalekovod pored rupe, bas je na ivici, ne verujem da ce moci da ostane tu

Vrh