Šta je novo?

Verano Blok 23 - [ Poslovni objekat | 50 000kvm ]

ivana-bg":2c0jc3v0 je napisao(la):
vau, ovo je poraslo kao kvasac. ... ne verujem.
Ne veruješ?! .. ajd pogledaj još jednom iz drugog ugla. :)

57c62660a1.jpg


52bdfd1dfe.jpg


Ispred objekata je ploča, a ispod ploče verovatno parking u dva nivoa.
 
Drago mi je sto Veranova zgrada napreduje ovim tempom.Sve pohvale za Verano
 
Од свих градилишта у граду ово ми је најомиљеније..... када идем на нбгд увек некако видим да прођем поред њега.
 
Biće odlično.

Radovi veoma brzo napreduju i jedva čekam da budu završeni. :D
 
Evo i par današnjih slika...meni se mnogo sviđa ova zgrada







 
S nestrpljenjem cekam onaj talasasti krov.

No, cini mi se da se gradiliste malo usporilo.
 
Sada krecu radovi koji nisu toliko vizuelno ocigledni. Ploce idu naravno veoma brzo, po jedna na nedelju dana, kao i fasada, a ovo ostalo je znatno sporije, pogotovo enterijer.
 
zao mi sto se nisu odlucili za kulu ipak dobra je lokacija pored auto puta za kulu....
 
Tu nikada nije ni trebalo da se gradi kula, vec upravo ovo sto se gradi. Kula je bila planirana preko puna Genexove.
 
A šta se to gradi preko puta Beogradske Arene i In Hotela ? Šta je to B23 ?

b23_blok23_1_011108.gif
b23_blok23_2_011108.gif

U novobeogradskom bloku 23, preko puta beogradske „Arene“ od februara 2008.godine se gradi B23 - jedan od najreprezentativnijih objekata u gradu. Trenutno, krajem oktobra 2008.godine, objekat sa završenim grubim radovima dobija formu savremenog urbanog rešenja poslovnog kompleksa koji podiže standarde u projektovanju, izgradnji, završnoj obradi i funkcionisanju ovog tipa objekata.

Reč je o poslovnom centru koji će svojim izgledom svakako izazvati veliku pažnju javnog mnjenja i stručne javnosti, privući veliki broj interesenata iz sveta biznisa, ali i postati novi uzor našim neimarima.

Investitor ovog impozantnog projekta je VERANO GRUPA, autor idejnog projekta arh. Milan Dimitrijević, a projektant glavnog projekta i generalni izvođač radova kompanija PROJMETAL iz Beograda.

Ukupne kvadrature od oko 53 000 m2, formiran od četiri kule - lamele povezane reprezentativnim atrijumskim prostorima sa ukupno 12 panoramskih liftova i prostranim trgom - parkom kompleksa ispred objekta, objekat je namenjen biznis korisnicima i poslovnim ljudima, koji će u novom okruženju moći da koriste najsavremeniji poslovni prostor.

Prostor ispod objekta je projektovan za garažne i tehničke funkcije, VIP parkiranje je omogućeno na nivou trga i regulisano posebnim parking režimom, sa ukupno 550 parking mesta.

Namena prizemne etaže i galerije je zajednička za ceo poslovni kompleks sa sadržajima kongresnih sala, reprezentativnih holova, kafea, lokala, knjižare, banke, prezentacionih i pratećih prostora.

Poslovni blok objekta je formiran u četiri lamele A, B, C i D od nivoa 1 do nivoa 6. Poslovni prostori su koncipirani kao slobodni otvoreni prostori, pejzažnog uređenja do kojih se pristupa kroz višeetažne holove sa liftovskim i stepenišnim vertikalama i mostovima. Objekat je predstavljen kao savremeno arhitektonsko delo poslovne namene uz primenu sofisticiranih sistema, elemenata i materijala koji omogućuju polivalentnost i funkcijalnu nezavisnost projektovanih prostora. Prostor centralnih lamela na nivou 6 je predviđen za relaks i zajedničke sadržaje - fitnes, spa, restoran, caffe. Tehnička galerija objekta povezuje i objedinjuje sve tehničke sisteme kompleksa.

Posebna zanimljivost i novitet u gradnji nad krovom objekta je projektovani heliodrom koji će bez sumnje biti interesantan kako korisnicima prostora, tako i javnosti, obzirom na činjenicu da će biti prvi privatni funkcionalni heliodrom u gradu.

Još jedna od zanimljivosti iz koncepta centra je i Trg kompleksa koji je okrenut prema Bulevaru Arsenija Čarnojevića koji ima tretman savremenog urbanog parka sa pešačkom i restriktivno saobraćajnom funkcijom. Trg je hortikulturno tretiran i povezuje Poslovni Centar sa obodnim pristupnim i ozelenjenim prostorima formirajući ih u jedinstvenu celinu.

Otvaranje objekta je predviđeno za drugu polovinu 2009.
Izvor: E kapija
 
Prelepo - ovo je verovatno najlepsi objekat koji se trenutno gradi u Beogradu. :vops:
 
b23_blok23_3_011108.gif


Evo malo i unutrasnjosti objekta.

A sto se tice tempa gradnje, svi veci objekti uglavnom idu po planu. Na kraju krajeva, bitno je da se odrade dobro i kvalitetno, a par meseci gore dole nikome nece smetati na kraju kada onako velelepno budu ukrasavali grad :)
 
Naravno da je najbitnije da se odrade dobro i kvalitetno, samo cesto zna da zasmeta tradicionalno srpsko kasnjenje i bacanje prasine u oci u vezi rokova... Ali ajde, da ne mracim ovako lepu vest, posto mi je ovaj objekat prirastao srcu pa sam malo osetljiviji u vezi njega...
Samo nek se gradi kako valja :kk:
 
Mslim da će malo ružnije ispasti zgrada sa onim trouglastim šipkama ili stubovima (šta već).
:rolleyes: :/ :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
 
^^ Što? to je baš kul detalj, daje mu neki akcenat futurizma i "drži" krov.
 
eeeee, kad bi srusili sve na aerodromu sem muzeja, pa dali veranu da uradi npr T1, T2 i T3 u ovakvom stilu, to bi bilo extra, inace na mestu ove zgrade bi mnogo lepse legla kula od 50 spratova, pod uslovom da se srusi hotel in i sve okolne zgrade kao i da se prvobitno unakazena arena totalno faceluftuje, prolazak autoputem kroz nbg bi bio daleko spektakularniji, ovako je samo jos 1 u nizu gradova na koridoru 10, + da bas tako urade i autokomandu i dusanovac, da sruse bip, sajam da srede, gde bi nam bio kraj...ovo sto rade je potpuno pogresno planiranje izgleda grada, kako iznutra, gledano iz ulice, tako i iz vazduha... :rolleyes:
 
^^^

Brate, pa lakse ti je da se presilis :p

Meni je Verano pozitivan, kula nije gradjevina koja je po defaultu dobra, ima lepih, ali ima i gabora. Mislim, parcela nije tesna za kulu, ali bi nekako tu delovala nametnuta na silu. Ne znam da li obracate paznju kako se Veranova zgrad bez obzira sto dizajnom odudara od ostalih savrseno uklapa u niz zgrada od Sava centra do petlje. Plus bitno je da i "komunicira" sa zgradom prekoputa, a to je hteli, ne hteli hotel IN. Medni iskreno, mnogo vise i od IN-a i od betonskih blokova (koji su mi kul) smetaju one udzerice ukljestene izmedju dve kruzne petlje. To je toliko jadno, a tek sada oblepljeno neonskim reklamama i bilbordima. uzas!

A sto se tice prolaska kroz BG, prvo, boze zdravlja pa ce oni koji prolaze (a nemaju nameru da svrate na kafu) u sto skorijoj buducnosti voziti obilaznicom, te da ce od BG-a videti par tunela, mostova, Orlovacu i nekoliko hipermarketa.

Doduse sa dela obilaznice od Dobanovaca do Ostruznice se na Novi Beograd pruza nenadje*******iv pogled, i kada se skyline dopuni, verujte mi niko nece ostati ravnodusan.

Za one koji bi ipak kroz grad, ima jos dosta mesta za napredak. Prvo Blok kod Geneksa (takodje u zakupu Verana), zatim Blokovi 25 i 26 (siguran sam da ce zgrade od 40-tak spratova sasvim lepo biti vidljive sa autoputa), zatim Savski amfiteatar, mostarska petlja, Prokop, Autokomanda....

A ni ovaj objekat Verana nije za zanemariti ;)
 
Slikano 05.02.2009. na 18 stepeni Celzijusa (imam i dokaz ;) )

2z9cx9s.jpg


15znmkx.jpg


nq1bs.jpg


29ljnr7.jpg


zx3ac9.jpg


9ismfq.jpg


2eziq9y.jpg


z8w43.jpg


24euazd.jpg


2iqe32a.jpg


slpm36.jpg


24y7e39.jpg


2dcj02h.jpg


18 stepeni :kafa:

aovzvm.jpg


8we6bb.jpg


6t0p02.jpg
 
Vrh