Recimo, uzme se smartfon, upali se aplikacija i lampa na telefonu, uperi se u stomak, i onda aplikacija (pravljena od ko zna koga, ko zna gde) putem fotografije stomaka proceni stanje u njemu bolje nego ultrazvuk ili skener. I izbaci rezultate istog časa, i u skadu sa time i terapiju.
Mnogo si staromodan, neće da uperi obično svetlo u stomak nego će telefoni u budućnosti imati skener/MRI opciju/ultrazvuk opciju i AI porodični lekar će moći da postavi dijagnozu istog trenutka...
- Uz savršeno dizajniran softver i unapređene kontrolne mehanizme, prostora za grešku više nema. Hajde da započenomo sa analizom vašeg današnjeg zdravstvenog stanja. Izaberite vašu medicinsku proceduru.
- Brzi sistematski pregled od kuće /trial verzija- odabrano.
- Na opis vaših simptoma i unete parametre procedure obavljam sam i u skladu sa tim postavljam dijagnozu. Dvostruki kontrolni mehanizam zaštite onemogućuje neželjeni ishod. Želite li da vidite izveštaj o mojoj 10togodišnjoj reputaciji rada bez greške?
- Ne, nastavi.
- Dobar dan. Čitav tim AI lekara je spreman za vas. Unesite vaše simptome.
- Odobri hologramski prikaz AI lekara. Izaberi: Psihijatar.
- Žao nam je u trail verziji nemate pristup AI psihijatru. Želite li da pređete na punu verziju? U suprotnom izaberete drugog AI lekara.
- Izaberi: Radiolog
- Radilog odobran.
Hologramski prikaz radiologa odobren. Dobar dan. Ja sam vaš AI radiolog, član vašeg AI lekarskog tima... Hajde da detaljno pogledamo stanje vašeg organizma iz ugla radiologa...
Full body scan - odabran. Procedura se u trial verziji dotira sa 50 USD koji će biti preneti sa vašeg povezanog računa ukoliko odaberete opciju nastavi...
- Nastavi.
Plaćanje izvršeno. Udaljite telefon od vašeg stomaka u selfi poziciji na 40 santimetara i držite ga paralelno postavljenog ka vašem stomaku tako da stomak vidite na ekranu... Izgovorite "skeniraj sada" i sačekajte 5 sekundi za prikaz i analizu vaših rezultata...
Važno upozorenje. Tokom odabrane procedure full body scan ne gledajte direktno u izvor svetla. Laserski snop kojim skeniram vaše telo može oštetiti rožnjaču.
Od pravilno obavljenih pretraga od kuće zavisiće i vaša uspešna terapija od kuće...
Error 305. Ne vidim da žmurite. Procedura ne može biti nastavljena ukoliko gledate u izvor svetla. Zažmurite sada.
Ne vidim da žmurite.
Zažmurite sada.
Procedura ne može biti nastav...
Sada žmurite. Ostanite zatvorenih očiju narednih 5 sekundi.
5, 4, 3, 2, 1. Otvorite oči.
Upravo ste primili dozu od 0.2mSv radijacije što je ekvivalent osmočasovnom letu preko Atlantika ili jednomesečnom boravku radiološkog tehničara na svom radom mestu... Danas potrebe za radiolozima u ljudskom obliku više nema. Bezbednost na prvom mestu.
Vaši rezultati su spremni. Kupite novi unapređeni Moj AI lekar paket od kuće i lečite se bez reklama narednih godinu dana. U suprotnom odgledajte dvominutni 8D 400UltraK IMAX hologramski trejler o dobrobitima AI tehnologije pre prikaza vaših rezultata...
Hologramski trejer dok čekate rezultate:
Neki idilični ambijent savremene pametne kuće u planini koju gotovo niko sebi ne može da priušti, sem onih koji imaju pristup pravom timu lekara u ljudskom obliku i pravoj nezi kao nekad. Čuje se potok kako žubori i cvrkut ptica...
Potreba da izlazize napolje nema. Bezbedno je u kući. Potreba da viđate druge ljude nema. Drugi ljudi stvaraju nervozu. U ljudskoj prirodi je konflikt. Ne ulazite u nepotrebne dijaloge. Bezbedno je u kući. (Eksperiment je započet 2020. disciplina zarad kontrole, distanca zarad kontrole, strah zarad kontrole, bezbednost zarad kontrole)... Samodovljan si i bezbrižan.
Sada možete pogledati vaše rezultate.
____
Biće zabavno prava šteta što je ta tehnologija još par stotina godina ispred nas...
Sećam se onog skenera Therac 25, to je prvi skener koji je zbog greške u softveru ubijao pacijente 80tih... Mogao bi film da se napravi, kako je kompanija zanemarivala, pa govorila da je nemoguće da se pojavi softverska greška pa su kao našli nešto da ipak ne valja, pa ispravljali, pa je bio safe proof mesec dana i u punoj upotrebi da bi opet ubio pacijenta... i tako je 6toro ljudi ubio dok ga nisu stavili van upotrebe zbog softverske greške...
Ali medicina se između ostalog i na greškama razvija... Tako da, biće zabavno, da vidimo ko će biti pokusni kunići
ljudi sa margine društva koji veruju da je tehnologija tu zbog njih, da olakša njima dok direktor gleda iz pametne kuće u planini trlja ruke i unapređuje dobrovoljni matriks sistem u kojem smo svi zdravi i bezbedni...
Malo sam SF maštao nemojte da mi zamerite, tema je vrlo inspirativna