Šta je novo?

Veštačka inteligencija

Prosecan vozac kamiona u US zaradi $90k godisnje, robovi nema sta.

Vozači kamiona i kod nas dobro zaradjuju i to je verovatno "problem". Vlasnici kompanija ne žele da ih plaćaju, ovako će imati veći profit.

Malopre na intesa aplikaciji 10 min pokušavam da dobijem odgovor na pitanje od zaposlenog čoveka i na kraju odustao otišao na AI chat i završio posao odmah...

Pitanje je bilo toliko jednostavno. Da li kod obnove devizne kartice sa istim brojem kartice gde se menja samo datum isteka i cvv kod treba ponovo da se radi potvrda od strane paypal - banka putem test transakcije ka banci gde bi mi banka izdiktirala 4 zadnje cifre transakcije... Ili to ne treba kod produženja kartice da se radi...

Umesto da mi rutinski odgovore na to pitanje, na kraju sam dobio odgovor da pozovem telefonom neki fiksni broj podrške... kao da je 1986. da zovem telefonom... 😏

Evo ga odgovor ako se neko isto pitao...

Screenshot_20250529-192609_Chrome.jpg

Nema razloga da ne omoguće i farmerima da koriste autonomna vozila, verujem da je samo pitanje bezbednosti... Jer su automobili deteljnije ispitani, a ovde ako nemas sve bezbednosne regulacije podešene, opasnije je ako traktor zaluta na put i pobije neku decu. Što ne znači da se neće dogoditi, jer je u 11 federalnih jedinica već dozvoljeno... Tako da je pitanje Kalifornije samo pitanje vremena.

Vozači kamiona i kod nas dobro zaradjuju i to je verovatno "problem". Vlasnici kompanija ne žele da ih plaćaju, ovako će imati veći profit.
Pa mislim nije 'problem', to je posao koji ima jasan put ka automatizaciji, i da nisu placeni i da jesu, samovozeci automobili/kamioni bi se pravili pre ili kasnije.

Tako je sa svime, pravimo bolje i bolje alate i automatizaciju jer to radimo od kako smo prestali da se prehranjujemo skupljanjem bobica i voca. Neizbezno je, imao milijardere, monarhiju, komunizam, hipi komune, uvek ce se traziti nacin da se stvari obavljaju brze i bolje.

Na kraju krajeva, i dobro je sto je tako. Nas iz postojecih problema moze izvuci samo jos bolja tehnologija, a ne stagnacija ili jos gore, tehnolosko nazadovanje.

Ne znam, kamion je sila od nekoliko tona i nekoliko desetina metara, ne bih smeo da prepustim kompletno vožnju AI. TO može možda na autoputu i u USA gde stotine kilometara ideš samo pravo ali kroz grad... Usavršiće se vremenom verujem samo mislim da će proći dosta vremena.

Волво има аутоматско заустављање неких 10-15 година већ, не треба нека интелигенција за то, само неки сензор.
Већи проблем ће бити то што по градским улицама има "разних" ствари, али шлепери свакако избегавају градове што више могу, а у случајима где баш мора у град може човек да вози.

За овог фармера из Калифорније немам никаквих симпатија. Човек који живи од огромних субвенција и мексичких робова се жали што му је држава трома. Када је држава трома око регулација за те робове му је било океј, а сада му смета.

Lirska animirana poema o đubretu, ekologiji, robotima, veštačkoj inteligenciju i mračnom svetu koji nas možda čeka, iz 2008. godine. Po časopisu Tajm najbolji film decenije i na 29. mestu 100 najboljih filmova 21. veka.

maxresdefault.jpg

A Robot Spent 700 Years Cleaning Up Earth After Humans Abandoned It And Left Mountains Of Garbage

Podne

Koža gori
ne od sunca,
već od pogleda —
nečijih,
nepoznatih,
hladnih kao špricevi u jutro.

Asfalt diše
kao rana,
topao
i nepravedan,
kao ruka koja udara
a kaže da te voli.

Koraci
krckaju
iznutra,
kao kosti koje
nisu stigle
da se odupru.

U žile
ulazi pesak,
sitna smrt,
nevidljiva,
ali znaš —
ona već piše ime tvoje
na nečijem zidu,
krvlju koja nije tvoja.

I trčim,
trčim,
a iza mene
vetar viče
glasovima svih
koji nisu znali da kažu
"ne".

Zastani, kažu.
Zastani.
Oprosti.
Zaboravi.

Ali kome?

Kad su ruke prazne
i krv još mokra
od snova koji nisu moji,
nego nasledstvo,
prokletstvo,
ćutanje koje odzvanja
kao zvono
u praznoj crkvi.

Sad klekni.
Ne pred svetom,
već pred sobom.

Udari šakama u zemlju,
probudi je,
podseti je
da si njen sin,
ne roba.

I pomoli se njoj:

O majko crna
sa dojkama od kamena,
primi me
u bol,
u zaborav,
u večnost.

Jer dolazimo.
Jedan po jedan.
I svi već kasnimo.
Na svoj sopstveni kraj.

ChatGPT

Чекај, хоћеш да кажеш да видео најпропагандизованој земљи који користи АИ глас није тачан ?
Нек плати elevenlabs па да бар проба да ме превари

Biće potrebno da se verifikuje uživo kod nekih članova(komisije) i admina da se dobije potvrda na Beobuildu.

Šalu na stranu, anti-bot mere su već sada izuzetno iritantne i zamorne. A tek u narednim godinama biće još gore.

Mogu da se kladim da će na kraju početi narodu da prodaju priču da ko god se registruje na internetu pod pravim imenom i dokumentima, on neće morati da radi anti-bot provere, ili će ih bar raditi u manjoj meri. Biće to odlična prilika da navuku ovce na zamisao da internet više ne bude anoniman.

Opet još jedna vrsta distopije.

,, .... Biće to odlična prilika da navuku ovce na zamisao da internet više ne bude anoniman....,,
😅
Vec u osnovnoj školi uči se šta je internet adresa i lokacija.....

Ne, ne treba da budeš 007 😀

Pronalaženje IP adrese na računaru
Da biste saznali kako da pronađete IP adresu računara, tableta ili mobilnog telefona na mreži, molimo vas da prvo izaberite operativni sistem vašeg uređaja:

Windows, inux, Mak, OSAndroid, iPhone, Windows Phone
TIP:da biste saznali vašu IP adresu na linux sistemu, ukucajte 'curl mojaipadresa.info' komandu..... itd

Eto sad ni to nece trebati. 😇 Samo ukucaš
,, show the appearance and location of the target Bander R.....
I ladno se poruci nekome sladoled ( na pr.
tebi) a glovo ga precizno i brzo dostavi
🥰🥳😷

Prvo izvestaj iz katastra da li posedujes nekretninu, pa onda tek nalog otvara Igor 😂
I to samo ako se poseduje u Beogradu 😎
Cccc, moraću da se fokusiram na NSbuild ili bota jednog da postavim 😆
Polako da izadjem iz ovog radničkog moda i da me zameni na neki način veštačka inteligencija sa monotonim poslom, pa da se fokusiram na uticaj 😉

Vrh