Šta je novo?

Vanredno zatvaranje ulica zbog snimanja, manifestacija, protesta i sličnog

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=578811#p578811:2npfdn8g je napisao(la):
astrodule » Sub Nov 03, 2018 3:04 pm[/url]":2npfdn8g]Pokušao bih da izboksujem nešto sa nadređenima, objasnio situaciju, ponudio neku alternativu...

Opet, svestan sam da postoje situacije kada je nemoguće se uklopiti, ali sam ubeđen da 90% zaglavljenih u gužvi nisu uložili ni promil truda da pokušaju da izbegnu gužvu.

Naravno, i naravno, ne treba zaboraviti da te stvari treba organizovati nedeljom, a ne subotom u gradu bez metroa.
Meni se "X" puta desilo da moram da izađem baš kad su tako neka dešavanja sa blokiranjem grada zbog "manifestacija" i događaja od "nacionalnog" značaja , iako se trudim da tada ne izlazim. A sve to mi nije uopšte potrebno kao dodatak na već uobičajeno (ne)funkcionisanje gradskog saobraćaja normalno. Evo , primera radi , poslednja 4 meseca , ne sećam se da sam sve ukupno 2 nedelje imao trole 40 i 41 da su funkcionisale normalno duž cele trase.
Da se hoće , sve bi moglo da se organizuje tako da ne trpe ni manifestacije ni građani neučesnici , mada imam utisak da se to upravo radi sa namerom da se baš blokiraju kolovozi , i to baš na onim deonicama u gradu , gde se to najviše ciklično odražava na što veći deo grada , jer očigledno organizatori imaju ludačku želju da se utrkuju ko će da sakupi što veći broj iznerviranih građana , jer se izgleda tako bolje kotiraju u njihovim krugovima.
Apropo zaglavljivanja zbog neorganizovanosti i ovog što sam naveo za organizaciju , jednom mi se desilo da sam se uputio na Vidikovac , i stignem tamo bez problema , ali je povratak bio problematičan , zbog blokiranja saobraćaja u centru.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=577823#p577823:14mxr2yj je napisao(la):
GOJE » Uto Okt 30, 2018 10:55 am[/url]":14mxr2yj]Bravo Dule! Naravno naš predsednik ne bi smeo da trči, da bismo mi ostali učesnici imali neku šansu, i zato šalje Sinišu Malija.

PS: Ne mogu da prestanem da gledam u Borutove helanke. :oops:
3681966919.gif
3681966919.gif
3681966919.gif

Ako ništa drugo, ova trka je vredela zbog Borutovih helanki. Sada razmišljm gde mogu da ih pazarim. :lol:

Zna li neko šta je sledeće na redu da se pripremim?

Ovde je izgleda smrtni greh oduzeti kolovoz automobilima na par sati, iz bilo kog razloga. Ne znam odakle ideja da samo oni imaju pravo da se služe ulicama.

Znači može da se vozi kolo (Užičko, Erino...)

Šalu na stranu, znamo kome pripada kolovoz, šta više od registracije se i neki deo odvaja za kolovoze (puteve).

Uglavnom je samo potrebno malo organizacije i pameti, pa umesto celog mosta, ulice, zauzeti pola, a drugu polovinu (smer) podeliti, pa imamo neku propusnu moć.

To sam ovako napamet lupio iz glave, ali rešenje se može naći.

:mrgreen:

Elem, da dopunim - i od registracije, i od poreza običnog, poreza na luksuz, carina, putarina, akciza na gorivo, troškova za razne birokratske gluposti...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=579791#p579791:2l0ypy5n je napisao(la):
Marcus Lupus » Sre Nov 07, 2018 5:15 pm[/url]":2l0ypy5n]Ovde je izgleda smrtni greh oduzeti kolovoz automobilima na par sati, iz bilo kog razloga. Ne znam odakle ideja da samo oni imaju pravo da se služe ulicama.
Ne , nego je smrtni greh reći da radiš i vikendom i da za dolazak na posao koristiš gradski prevoz koji koristi isti taj kolovoz koji koriste kola.

Ja prvi radim vikendom, i to što sam očito žrtva tranzicije ne znači da ceo grad mora da deli moju lošu sreću i da niko ne sme da iskoristi vikend ni za šta osim da veličanstvenom preispravnom meni obezbeđuje što brži dolazak do radnog mesta. Stvarno ste smorili s tom pričom, ljudi treba i kora da imaju u životu i druge aktivnosti sem posla.

Nedelja treba prevashodno da bude podređena slobodnom vremenu, i kolovoz po koje centralne ulice u gradu može i mora ponekad da posluži i u druge svrhe, koje ljudima uistnu donose zadovoljstvo i kvalitet života.

Sposobne gazde i menadžeri neka reorganizuju posao, a i generalno treba zabraniti svaki rad nedeljom sem hitnih službi. Vi biste ceo grad da držite 365 dana u godini kao taoca debilnih šefova. No comment na takvo razmišljanje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=582778#p582778:2vrgwc17 je napisao(la):
Marcus Lupus » Uto Nov 20, 2018 3:04 pm[/url]":2vrgwc17]Stvarno ste smorili s tom pričom, ljudi treba i kora da imaju u životu i druge aktivnosti sem posla.
Ko je smorio? 90% stanovnika?
A što se tiče aktivnosti... babe i žabe. Pa jel naše insistiranje da se broj zatvaranja ulica redukuje (redukuje =/= eliminiše) tebe sprečava da se baviš drugim aktivnostima? Niđe veze...
Nedelja treba prevashodno da bude podređena slobodnom vremenu
A za to ti treba pola grada, ne razumem...?
i kolovoz po koje centralne ulice u gradu može i mora ponekad da posluži i u druge svrhe
Prvo, ne uzimaju se kolovozi ''po koje centralne ulice'' nego se uzimaju uglavnom vrlo bitne i prometne saobraćajnice čije zatvaranje parališe deo grada. Pod time mislim na Terazije, Pašićev Trg, Slaviju... A o zatvaranjima Brankovog, Kneza Miloša, Nemanjine, Ušća... da ne pričam. A ta zatvaranje uopšte nisu retka.
Drugo, sam si rekao - ''ponekad''. Ako to ''ponekad'' tebi znači dvaput nedeljno, odnosno 20% dana godišnje... onda ne znam šta da ti kažem.
Vi biste ceo grad da držite 365 dana u godini kao taoca debilnih šefova. No comment na takvo razmišljanje.
Sad ću ja recipročno da odgovorim na isti bezobrazan način - izmišljanjem, izvrtanjem reči i teranjem svega u krajnost:
Vi biste ceo grad da držite 365 dana u godini kao taoca korporativnih manifestacija i samo-promocija. No comment na takvo razmišljanje.

Mislim možemo i tako...

Inače interesantno da se oglašavaš ovim povodom posle 2 nedelje opšte tišine. Reko bih da to nekoga malo peče što je Beograd napokon izgurao čak tri vikenda bez nekih papazjanija i cirkusa... :roll:

Prehlađen sam pa imam malo viška vremena da ispitam kako ti ide udaranje u dasku ovih dana.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=582786#p582786:1a2zffrm je napisao(la):
Marcus Lupus » Uto Nov 20, 2018 3:28 pm[/url]":1a2zffrm]Prehlađen sam pa imam malo viška vremena da ispitam kako ti ide udaranje u dasku ovih dana.
Tipično ponašanje sitnih duša i slabića koji u nedostatku argumentacije pokušavaju da skrenu tok teme serendanjem o nervozi i ponašanju.

Netačno, ja uzimam u obzir sve argumente, čak i tvoje.

Da, 50ak dana u godini (sve nedelje) traba da budu primarno posvećene slobodnom vremenu, a ne 365, kako si ti malopre zaključio.

Čak iako to podrazumeva da se na par sati neka ulica zatvori za automobilski saobraćaj, naravno razumno i uz odgovarajuće i prikladno planiranje. Benefiti jedne sportske trke nedeljom svakako nadilaze štetu koju jedan gonič robova pretpri jer mu je radnik zakasnio 15 minuta.

Uzimaš sve argumente a opet stavljaš drugima u usta nešto što nisu rekli...
a ne 365, kako si ti malopre zaključio
Nisam ja ništa tu zaključio, to je samo bio recipročni odgovor na tvoje izvrtanje reči. Pošto si ti prvi insinuirao da mi ovde na temi želimo da ulice budu otvorene 365 dana godišnje, to jest da se nikad više ništa ne zatvori, što uopšte nije tačno. I ti to dobro znaš, ali se opet često zalećeš u temu tvrdeći suprotno.
Čak iako to podrazumeva da se na par sati neka ulica zatvori za automobilski saobraćaj, naravno razumno i uz odgovarajuće i prikladno planiranje.
Verovao ili ne, ali ja se s ovim, pa i rečenicom posle ove, slažem. Problem je samo što ti i ja imamo drugačije viđenje gde treba da stoji mera.
I što iz nekog razloga uvek moramo da prođemo kroz ove ping pong debate da bismo se složili oko sasvim očiglednih stvari, kao npr to da Grad treba da se potrudi da manifestacije organizuje bolje i prikladnije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=582799#p582799:3rpxgen3 je napisao(la):
Marcus Lupus » Uto Nov 20, 2018 5:07 pm[/url]":3rpxgen3]Benefiti jedne sportske trke nedeljom svakako nadilaze štetu koju jedan gonič robova pretpri jer mu je radnik zakasnio 15 minuta.
Kako god okreneš , jedini koji je na gubitku je radnik , jer ili će morati da ostane duže na poslu ili će mu se zakašnjenje odbiti od plate. A inače , već smo X puta rekli kako može prosto i jednostavno da se reši problem , tako da obe strane budu zadovoljne , ali očigledno je nekima ovde , kao i organizatorima , jedini cilj da kolovoz bude zatvoren , i to pri tom da je na mestima gde se to najviše oseti ciklično , a ne promocija nekog kulturnog dešavanja ili zdravijeg života. Iz ove priče izuzimam onu šačicu jada koja organizuje svoja dešavanja bez blokiranja kolovoza , kao i manifestacije (dešavanja) koje se mogu izbrojati na prste jedne ruke , a blokiraju kolovoz , koje se tradicionalno održavaju decenijama.

P.S.
Mnogo je lep osećaj kada je ova tema neaktivna. Pozdrav od svaštofoba. :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=582818#p582818:2ix6kdx5 je napisao(la):
solecar » Uto Nov 20, 2018 6:27 pm[/url]":2ix6kdx5]
Mnogo je lep osećaj kada je ova tema neaktivna. Pozdrav od svaštofoba. :)
:lol: :mrgreen:

Bolje je postaviti pitanje koliki procenat ljudi ne radi nedeljom.

Kafići , kladionice , pekare , pijace , mega marketi , kiosci , restorani , fast food , dom zdravlja , gift šop , knjižare , bioskopi , fotokopirnice , igraonice , internet centri , komunalne službe , menjačnice , škole stranih jezika i / ili kompjutera , benzinske pumpe , hoteli... Ovo je ono što sam setio na prvu loptu.

I svi to nema zaposlenih ko zgrade ministarstava institua skola srednjih osnovnih vrtica jp raznih gdje vecina ne radi takodje osim par dezurnih radnika ...

Poenta je da dosta ljudi danas nedelju koriste da obave ono što nisu mogli u toku radnih dana ili subote. A toga je nažalost sve više, kako se posao gomila a i kako se, prosto, menja organizacija rada i života.

Uostalom nije ni bitno toliko da seciramo to šta ljudi rade nedeljom, jer opet ostaje suština da je zatvarati grad svakog vikenda (kao što smo imali do skora) zaista bezobzirno prema svima koji taj grad čine i drže na nogama.

Studentski trg, danas u 14h, popodnevni vršni čas iliti špic. Ljudi naređani na stajalištima a vozila nigde.
Razlog? Neko je zapeo da na prostoru okretnice JGP snima reklamu sa taksijem.
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1

Ovako je bilo sve do 16h, s tim što se saobraćajni bumbar setio da propusti vozila s vremena na vreme dok ova gospoda napravi pauze u snimanju.

Ja sam se baš u to vreme vraćao sa Banjice , i htedoh da još nešto kupim u zoni pijace , ali sam odustao čim sam video da nailazi 40. Pomislio sam da ako sad propustim trolu , ko zna koliko dugo ću čekati na sledeću.

Sto im bjesni narod nije upao na set ovo je cist bezobrazluk

Bio je saobraćajac (ja ih zovem ''bumbari'', iz više(očiglednih) razloga) tu pa ne bi smeli sve i da hoće. Iz istog razloga su i vozila čekala. Inače ne sumnjam ja da je i vozačima GSP prekipelo posle 5 minuta. Al šta će kad svi ovi paraziti dobiju dozvolu i protekciju od Grada.

Vrh