Šta je novo?

Vanredno zatvaranje ulica zbog snimanja, manifestacija, protesta i sličnog

Sinoc je centar grada bio paralisan preko 3 sata zbog protesta opozicije ali se to izgleda ne racuna u zatvaranje ulica na ovom forumu, to zatvaranje je pozeljno za razliku od mrskog nam maratona :laugh:

Njih par hiljada opet naprave manju štetu i pometnju nego 30 ''branitelja manastira'' :mrgreen:

Inače ja za taj protest saznao tek jutros. Nešto se nije mnogo najavljivao po medijima. Baš se pitam zašto. :mrgreen:

Veću poometnju je juče napravila ona kišica. Više od 1h nije bilo linije 17 kod robne kuće u Glavnoj , tako da sam zbog toga više nadrljao nego zbog bilo kog protesta. Naravno da nisam čekao na stanici toliko , nego sam se vraćao čime sam znao i umeo. A koliko dugo nije bilo 17 , a rekao bih ni 18 ni 70 , svedoči činjenica da sam kod Sava centra , gde sam isto duže čekao da mi naiđe nešto što mi odgovara , jedva ušao u 18 , koji je bio prepun , a na sve to su se nadovezali barem jedno 50 - ak ljudi sa stanice koji su se gurali da uđu u autobus.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=587309#p587309:8k5eyklw je napisao(la):
Vračarac » Ned Dec 09, 2018 1:38 pm[/url]":8k5eyklw]Sinoc je centar grada bio paralisan preko 3 sata zbog protesta opozicije ali se to izgleda ne racuna u zatvaranje ulica na ovom forumu, to zatvaranje je pozeljno za razliku od mrskog nam maratona :laugh:

slazem se, onda kad su bili izbori pre 2 godine i vucko pobedio i ljudi se izivljavali nad gradom ne znam koliko dana onda je to ok, mada ne znam kakvo je bilo stanje ovde jer nisam pratio ovu temu ili cak forum uopste

jos jednu stvar bih dodao, apsolutno ne podrzavam vlast, ali prosli put kad se ujedinila opozicija u nasoj drzavi stvorena je NDH :grand:

Da je pameti, svake subote treba da se spremate....

Ko i zasto je danas protestvovao u nemanjinoj ulici oko 12 h zna li se

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=587903#p587903:1c78lix5 je napisao(la):
loyola » Uto Dec 11, 2018 7:53 pm[/url]":1c78lix5]Da je pameti, svake subote treba da se spremate....

Posto je sendvic rezervisan za sns botove za tebe jedan big mek ;)

Ne jedemo mi to smece, mi smo srednja klasa. Za vas je sendvic i kobaja grande.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=588183#p588183:2drbd7l1 je napisao(la):
Vračarac » Čet Dec 13, 2018 12:57 am[/url]":2drbd7l1]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=587903#p587903:2drbd7l1 je napisao(la):
loyola » Uto Dec 11, 2018 7:53 pm[/url]":2drbd7l1]Da je pameti, svake subote treba da se spremate....

Posto je sendvic rezervisan za sns botove za tebe jedan big mek ;)

majke mi su jadni, sns botovi bar dobiju nesto, a opozicioni botovi/lobisti ne dobiju bas nista, pa sad ti reci koga su vise izvacarili, onog ko je dao glas za litar ulja il onogko je dao za dzabe

Onoga ko je da glas za litar ulja.

Ovi drugi bar glasaju jer veruju u nešto što mnogo više vredi od pašteta, makarona, kila brašna, šećera i soli.

A još je interesantnije kako se uvek ti kao (kvazi)opozicioni bot nađeš prozvanim, pa ovako reaguješ... :mrgreen:

Dok se utvrdi ko pripada kome i dok se to obznani celom svetu , ima 20 vikenada da prođe. I opet na kraju ispada da je bitnije dokazati (ne)pripadnost ovome ili onome , nego se fokusirati na to da će opet deo grada (kolovoza) biti van funkcije , uz možda potporu od strane branioca manastira , što može da se odrazi i na druge delove grada , i biti unapred pripremljen.

Što se tiče zatvaranja ulica: s obzirom na to da se ne radi o naročito "udarnom" terminu (subota 18-20h), neće izazvati bogzna koliko vanredno stanje. Kolona se prostirala od "Albanije" do Studentskog trga pri početku šetnje. Sad, s obzirom na to da postoje objektivne indicije da će naredne subote biti više ljudi (veća medijska pokrivenost, Barbarina glupost, snažnija kampanja po društvenim mrežama,...), plus da se menja trasa (ide se do Predsedništva), nagađam da će čelo kolone biti na izlazu sa Terazija u Kralja Milana, dok "rep" bude izlazio sa Platoa).

Kolona se prostirala od "Albanije" do Studentskog trga

Знао сам да има везе са Албанијом. Лепо је то преЦендник приметио :D

И да, не дирајте малу Барбару. :laugh:

IZMENE U PREVOZU ZBOG DOČEKA I ULICE OTVORENOG SRCA: Ovako će se saobraćati vozila GSP-a

Samo mi nije jasno zašto ne puštaju barem vozila JGPa kroz Takovsku/Kneza Miloša od Svetogorske do Kralja Milana. Neka idu ta vozila i 10 km/h na tom potezu, opet će to više značiti ljudima nego da idu okolo naokolo. Što se tiče kontrole i bezbednosti, na tim punktovima ionako već ima saobraćajaca, tako da nije kao da bi to (pro)puštanje JGPa (a odvraćanje drugih) iziskivalo angažovanje dodatnog ljudstva i resursa.

Jedino što bi trebalo da se stave znaci obaveštenja na svim okolnim i pogođenim raskrsnicama, da putnički automobili znaju da oni neće biti propušteni.

Iz članka o zauzeću javnih površina vezano za zatvaranje ulica:

Ukoliko žele da blokiraju ulicu za potrebe koncerata i festivala, organizatori će za gradsku kasu u ekstrazoni izdvojiti 7,95 dinara po kvadratnom metru dnevno, a u naudaljenijoj zoni 1,89 dinara. Ako zbog održavanja sportskih ili nekih drugih manifestacija na opštinskim putevima organizator mora da zatvori ulicu kojom ide gradski prevoz uz obustavu saobraćaja, plaćaće 120 dinara po kvadratu dnevno, dok će za one saobraćajnice kroz koje ne ide javni prevoz izdvajati oko 75 dinara.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... 000-dinara

znaci grad se toliko zalaze za zdrav zivot kulturu ovo ono da je cena sportske manifestacije 15 puta veca od cene koncerta nekog trovaca mozga tipa IDJ

Kada će svečano praznično reagovanje povodom zatvaranja ulica zbog proslave NG i ostalih koještarija?
Kao posebno sramotno izdvojio bih da su ljudi bili sprečeni da na vreme stignu na posao od 31.12 popodne pa sve do poa 1.1!

Vesić na Studiju B: Oko 70 hiljada ljudi dočekaće Putina

Povodom dolaska ruskog predsednika Vladimira Putina u Beograd, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da će u našem gradu, kao kada uvek dolazi neki važan državnik, biti organizovan poseban režim obezbeđenja koji će podrazumevati i izmenu saobraćaja i zatvaranje nekih ulica.
vesic-stb

Predsednika Putina će na platou ispred hrama dočekati oko 70 hiljada ljudi. U nekim medijima se, sa druge strane, pojavila priča o mitingu i kontramitingu koji će biti organizovani baš tog 17. januara.

Na platou će biti samo ljudi koji su došli da pozdrave predsednika Putina, što pokazuje da smo gostoljubiv i otvoren narod, kaže Vesić.

izvor: studio B

Kako znaju da će se "spontano" okupiti baš 70000 ljudi (taj broj se pominje već nekoliko dana)

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Vrh