Šta je novo?

Usce Multifunctional Centre - [ Tržni Centar | 130 000 m² ]

Uvrede i prozivanja su sklonjeni, molimo vas shvatite ovu diskusiju sa većom dozom ozbiljnošću odnosno da na mišljenje drugih kontrirate sa dobrim argumentima a ne uvredama.

Evo ja da se javim posle prve smene danas u Uscu. Ni trunku nisam odusevljen enterijerom ni radnjama. U odnosu na Usce Delta CIty ima dushu. Od radnji nista posebno (manje vise copy/paste Delte sa nekolko noviteta). Bleh.......

O.J. Mayo":tzx41z90 je napisao(la):
Evo ja da se javim posle prve smene danas u Uscu. Ni trunku nisam odusevljen enterijerom ni radnjama. U odnosu na Usce Delta CIty ima dushu. Od radnji nista posebno (manje vise copy/paste Delte sa nekolko noviteta). Bleh.......
Imam cudan utisak da radis za neku od Deltinih kompanija

Nije mi jasno zbog cega pojedini forumasi imaju neodoljivu zelju da na postove koji ne dele njihovo misljenje bockaju, kontriraju... Ponasate se kao decurlija! Slazem se sa predhodna dva misljenja Delta zasigurno ima dusu za razliku od usaca koji je hladan, monoton, jednolican. Nadam se da ce Usce poprimiti vremenon jednu topliju dimenziju jer to je u interesu i Beogradjana, ostalih posetilaca ali i samog objekta i zaposlenih. Do tada ostaje samo status mesto, okupljaliste za snobove isto tako nabudzene, hladne, jednolicne, prazne... a mozda zaluta i po koji besparic da bi bio vidjen.

Nije sve u bojama, linijama, velicini iako oni upravo i cine ove primarne osecaje neprijatnim...

sviđa mi se spoljšnji izgled..iako sam bio skeptičan pre njegovog otkrivanja

Ja sam već izrazio svoje mišljenje, mislim da izgleda sjajno. Kombinacija boja je upečatljiva, ali nije ružna. Objekat nije imaginativan, ali prati svetske trendove što se arhitekture tiče, i generalno izgleda kao nešto što bi se moglo naći u nekoj istočnoevropskoj prestonici ili zapadnoevropskom gradu....

Za unutrašnjost ne mogu da komentarišem, ali mi je drago da imamo još koji bioskop, iskreno mi je dosta mini sala po Beogradu, hoću najzad da vidim ono na šta sam bio navikao u svakoj selendri u Americi. ;)

GOJE":dn33p2j9 je napisao(la):
@shmeksi,

Ipak moraš da priznaš da je tvoje postovanje ovde (a naročito preterena količina slika), stvorilo jedno ubeđenje kod svih nas da si ozbiljeno opčinjen ovim objektom.
Ajde i da odgovorim na ovo pitanje kada vidim da je glavna stvar bila količina slika koju sam okačio, a ne sam objekat.

Meni je fotografija hobi i nedeljno prosečno ispucam preko 500 fotki svega i svačega. Kako se objekat približavao završetku logično je bilo da će glavni aspekat biti na njemu (još bolja situacija će d abude kada budu završavali most preko Ade) i pošto ima dovoljno posetilaca Beobuilda koji ne prolaze tim delom grada odlučio sam da učinim ono malo što mogu da ih obaveštavam. Mnogo volim Beograd tako da ovo ne gledam sa aspekta zgrade kao same već kao nečeg novog u Beogradu. Meni je tematika kojom se Beobuild bavi, profesionalno vrlo bliska i nadam se još više u budućnosti (uostalom diplomski će mi biti na temu investicija u Beogradu). Svojim postovima sam pokušao da podignem nivo rasprave na viši nivo kako bi još neko za neki drugi objekat isto obaveštavao forumaše. Nažalost, većini ljudi je bilo najbitnije koliko sam slika poslao umesto da komentarišu sam objekat (civilizovano i sa argumentima) i da tako vodimo konstruktivan dijalog. Moja opsesija se jedino može svesti na to da su mi urbanizam, arhitektura i investicije u Beogradu jedna od interesovanja u životu i da deo svog vremena posvećujem i njima. Meni je malo otužno što na forumu normalnu konverzaciju mogu da vodim sa malim skupom ljudi koji je spreman da razložno iznese svoje stavove i koji je realan u svojim očekivanjima.

Ukoliko bih morao da dajem ocenu izgleda objekta to bi izgledalo ovako:
- Spoljašnjost: 7.5/10
- Unutrašnjost 5/10

Čisto kao referenca za Delta City bih dao sledeće ocene:
- Spoljašnjost: 5/10
- Unutrašnjost 6/10

Kabacum":3vq9pd26 je napisao(la):
Nije mi jasno zbog cega pojedini forumasi imaju neodoljivu zelju da na postove koji ne dele njihovo misljenje bockaju, kontriraju... Ponasate se kao decurlija! Slazem se sa predhodna dva misljenja Delta zasigurno ima dusu za razliku od usaca koji je hladan, monoton, jednolican. Nadam se da ce Usce poprimiti vremenon jednu topliju dimenziju jer to je u interesu i Beogradjana, ostalih posetilaca ali i samog objekta i zaposlenih. Do tada ostaje samo status mesto, okupljaliste za snobove isto tako nabudzene, hladne, jednolicne, prazne... a mozda zaluta i po koji besparic da bi bio vidjen.

Nije sve u bojama, linijama, velicini iako oni upravo i cine ove primarne osecaje neprijatnim...
ako si bio tamo i sada tako kazes, ok, ali ja bih pre rekao da naprazno tako pricas na osnovu sniamaka pustenih prethodnih dana bez musterija... Bilo kako bilo, za moj ukus je Usce mesto na kome covek moze lepo da se oseca, prijaju mi njegove fensi siroke pokretne stepenice i sa ukusom odradjen plafon, pod... Ne kapiram tu pricu oko duse. Sta god sada da napisem, cini mi se da necemo misliti na isto

O.J. Mayo":2w4o5w4l je napisao(la):
Hmmmmm, a do juče je bila ova pesma
Elem, stvarno je ogroman trzni centar, a posto sam imao priliku da dosta godina zivim u Americi nagledao sam se trznih centara i mogu vam reci da ce Usce biti rame uz rame a od solidnog broj cak i dosta bolji, lepsi trzni centar nego neki tamo.
Delta city je patuljak u odnosu na Usce
Verujte mi bicete odusevljeni ako vam se svidja Delta CIty i ako se lozite na shopping kao ja ok
Nacuo sam da se otvara Grand kazino u Uscu. Nisam siguran kolko je to tacno.........al je moguce
Spremite sve pare koje imati jer ce Usce biti pravi mamac za trosenje para. Nema cega nece biti
Ljudi verujte mi bicete odusevljeni kad se otvori. Radio sam u Delta City-ju skoro 5 meseci i nece moci da se uporedi sa Uscem.
Hodnici kjojima se ne vidi kraj, vise lokala, lepsi enterijer, ogroman bioskop (necete verovati kolko se protezhe). Necete biti razocarani verujte mi....
Vrlo čudno

Jedno je gledati fotografije, a drugo je posetiti objekat.

Prica da Usce nema dusu je potpuno netacna, jer svako ko poseti ovaj objekat moze da vidi da je mnogo bolje organizovan nego delta city.
Hodnici su prostrani i siroki sa mnogo vise prirodnog svetla nego sto to ima delta city.
Druga jako bitna stvar jeste velicina lokala. Lokali u uscu su jako veliki i puno ljudi moze da udje u lokal a da se i dalje ne oseca guzva, dok u vecini lokala u DC cim udjes lupis u neki sto ili raf, jer jednostavno nemaju gde da stave svu robu.
Treca stvar je food court koji je u uscu mnogo prijatniji i prostraniji nego u DC. Mozda je trebalo da se nekako obezbedi jos vise prirodnog svetla u delu za rucavanje, ali i ovako osvetljenje je ipresivno, a stolovi i stolice mnogo udobije i elegantnije nego u DC.

Ja licno volim velike, a jednostavne prostore bez puno sarenih gluposti kojima tu nije mesto.

Ako ste posecivali DC u skorije vreme slozicete se da se pretvorio u buvljak jer su svuda u hodnicima gde su imali mesta postavili raznorazne standove, te ljudi vise nemaju mesta gde da prolaze.

Sve u svemu, u buduce cu najverovatnije posecivati Usce jer je blizi gradu, svi lokali kojih ima svuda po gradu sada se mogu naci pod jednim krovom, hodnici siroki, food court veci i prostraniji,....

Ne znam Boki, evo ja sam ga posetio i nije da nema dušu, ali nekako mi je ta bela malo dosadila pošto nigde nije presečena nekom drugom bojom, a i klupe za sedenje su malo nepraktične, mislim lepe su ali nisu ergonomske uopšte. Za one koji nisu bili klupe su bez naslona pa je to malo bzvz.

Lokali su stvarno ogromni i mnogo je lepše pretraživati ih nego po DC-u.

Ukoliko neko ima preko dva metra, ulazak u deo gde se nalazi WC mu neće baš biti mio pošto su plafoni niski.

Obavezno posetiti Apple-ovu radnju i Sony centar nećete se razočarati.

Nego, ako je još neko bio da li je se osetio malo izgubljenim iako je kretnja vrlo jednostavna tj. "pravougaona"?

Prica o trznim centrima i dusi je prica o babama i zabama. :kafa: Usce nije revolucija, ali je i te kako evolucija u odnosu na DC, posebno u vizuelnom smislu, a i u odnosu na ponudu i prostor. I jedva cekam 3D! :cool:

Da, jel ima nekih informacija o bioskopu? Kada pocinje da radi? Ocekuje li se neki 3d film uskoro?

Priznajem shmeksi misljenje mi se skroz razlikuje u odnosu na to kad smo unosili robu i sad kad je sve otvoreno. Verovatno sam imao prevelika ocekivanja. Mastao sam da ce drugacije biti kada sve bude gotovo. Sad mi nije nista posebno. Priznajem doduse da je spoljasnost lepsa od Delta City-a. Ali atmosfera, i uopste neki osecaj mi je nekako bolji u DC. Ne umem to da objasnim ali tako je. Ono sto je impresivno po meni je bioskop sa 11 sala+3d salom+prodavnicom (u sklopu bioskopa) "slatkisi" :) .
I ne, ne radim za jednu od Deltinih firmi. Razlog sto necu da napisem gde radim je sto smatram da ta firma ne zasluzuje besplatnu reklamu od mene jer mrzim doticnu firmu i napustam je uskoro.

Bioskop mislim da ce biti otvoren ako ne za nedelju dana onda do 1.maja sigurno. garant ce karta za neki 3d film biti 500 kinti.
Zamislite samo Terminator: Salvation i Transformers 2 in 3D :cool:

E Beogradjani gde su vam slike bre............ ;)

31154592149d228030e38f640972994.jpg

108624011049d22812680d1842069463.jpg

190692107849d227d16ab09966087746.jpg

102483168449d227bd95250827222761.jpg

198104191349d22798e4f76137944693.jpg

Fotke Usce centra i video sa konferencije za stampu koja je odrzana proslog jutra se moze videti na http://www.beobuild.rs/read.php/328.html

takodje nesto kasnije veceras ide kao update video sa otvaranja i setnja celim centrom ;) :gobb:

cosmic":kgjegjet je napisao(la):
Prica o trznim centrima i dusi je prica o babama i zabama. :kafa: Usce nije revolucija, ali je i te kako evolucija u odnosu na DC, posebno u vizuelnom smislu, a i u odnosu na ponudu i prostor. I jedva cekam 3D! :cool:
Hell yeah! :)

Od 2. aprila krece Kustin Maradona u bioskope. Kakve to veze ima sa Uscem!? Pa, u saopstenju za stampu se navodi da ce film, izmedju ostalih, biti emitovan i u bioskopu Kolose j u TC Usce. Iskreno, ja se bioskopu najvise radujem i nadam se uspesnom poslovanju istog, kako bi bio primer drugim investitorima da vredi ulagati u bioskope, a i gradjanima da je odlazak u bioskop drustveno prihvatljiv, da ne kazem kul.

Upravo, ono što je mene zaista zapanjilo je koliko prozora ima, jer se to u tržnim centrima vrlo ne praktikuje.. Zgrada mi je genijalno neverovatna, ali i dalje mislim da je lokacija očajna, odnosno da je samo Ušće tu mnogo lepše. Sada, stoji da je tu bilo malko prazno što se tiče ljudi, ali objekat mi je preveliki i uništeno je mnogo zelenila, za koje mislim da je preko potrebno....

E kako bi dobro bilo da je Merkator izgradi nešto ovako, a ne onu limenu halu na sred Novog Beograda.. :(

edit: Upravo je bilo na Vracharev poslednji post, ne postoji kupovina koja ne uzima dušu, to je u svojoj suštini zlo.

Homer Jay":1g4wggkk je napisao(la):
Od 2. aprila krece Kustin Maradona u bioskope. Kakve to veze ima sa Uscem!? Pa, u saopstenju za stampu se navodi da ce film, izmedju ostalih, biti emitovan i u bioskopu Kolose j u TC Usce. Iskreno, ja se bioskopu najvise radujem i nadam se uspesnom poslovanju istog, kako bi bio primer drugim investitorima da vredi ulagati u bioskope, a i gradjanima da je odlazak u bioskop drustveno prihvatljiv, da ne kazem kul.
ja obozavam bioskop, ali kada sam cuo danas da se reader/citac daje kod nas od 2. aprila... neka fala.

O.J. Mayo":3qhxwifp je napisao(la):
Priznajem shmeksi misljenje mi se skroz razlikuje u odnosu na to kad smo unosili robu i sad kad je sve otvoreno.
Ma opušteno. :kafa:

Vrh