Šta je novo?

Usce Multifunctional Centre - [ Tržni Centar | 130 000 m² ]

ok ovo sto je steva postavio je cista staklurija i nista vise makar za mene. Plus nadsresnica koja mi je vise preko glave. Koncept koji ne daje mnogo prostora za iganje sa materijalima. Takodje mislim da je jako bitno kako ce se neka zgrada ukopiti sa susednom kao sto je slucaj i sa kulom 1 i 2.

Izvinjavam se zbog ovoga "svi" - izletelo mi je, stvarno...

Inace, Nenade, mislim da previse racunas na ML - skoro sam siguran da ce druga kula biti ista kao i prva.

Jedino ako Grad to propise, inace ne!
I ne racunam ja na ML, vec je to najtipicniji proces u ekonomijama kao sto je Srpska - etabliranje na trzistu!

Ma neka i bude kao prva, meni je i prva ok. Ali mi ide na zivce taj stav da bi to bio izraz neke zestoke nesimetrije kada bi izbor pao na spejs varijantu. Ta vrsta estetskog poimanja je po meni zhestoko monotona. Usce kocka je ok,pre svega zbog dobre fasade, ali obla varijanta izgleda senzacionalno i vizionarski. Ta dva oblika mnogo bolje estetski komuniciraju nego dve istovetne zgrade.
Pogledajte malo primere smelog arhitektonskog izraza po Spaniji na primer. Kroz te oblike vidi se sloboda i poletnost ljutske maste i ideje. Vrhunac nase ideje je neka jednostavna, dosadna simetrija.

kingdom":3o6i5rbl je napisao(la):
^^^Neka mi neko objasni sta to znaci:"ovakva kula ne ide sa onakvom"? Jel se radi o zgradama ili o kombinacijama za izlazak?
Dobar ukus je dobar ukus, bilo da je vezan za zgrade, krpice ili pločice.
Znaci ljudi, malo mastovitosti-nece niko u zatvor ako ne bude sve kockasto.
Eh, da se ja pitam.. :laugh:
Dokle sve da bude monotono i trivijalno, zasto ne potraziti manje ocigledne oblike simetrije?A ne bliznakinje tamo-bliznakinje 'amo.Smor.
Ja bih radije monotono nego da me bode u oči. Monotono češ lakše razveseliti, a onakvu kulu ćeš teško upristojiti. Uostalom, naravno da ne mora da bude identična, malo više kreativnosti ne bi bilo na odmet, ali ako je sudeći po kreativnosti naših arhitetaka (izuzetak Campus41, i nekih par baš wow wow objekata), bolje bi im bilo da se manu iste, i upišu u Resavsku školu.

E da, i da se ja pitam, a na opštenarodnu žalost se ne pitam, ne bi bilo nikakve druge kule, a umeto "Ušće", zvala bi se CK. :cool:

Kako bese ono..."oj' Centralni komitete,tebi moje misli lete..." :lol:

Ambassador":2cvjx3go je napisao(la):
E da, i da se ja pitam, a na opštenarodnu žalost se ne pitam, ne bi bilo nikakve druge kule, a umeto "Ušće", zvala bi se CK. :cool:
CK stands for Centar Kupovine :D

Mislim da ste malo preuvelicali koliko je ovaj dizajn retro, malo ljudi primecuje koliko ce vaznu ulogu u fasadi da igra svetlo (pocevsi od prednje strane, preko ona tri kraka, do samog svetla iz unutrasnjosti) a meni deluje da su to krajnje dobro osmislili. Sto se tice izgleda tokom dana, ova zagasito crvena sa onakvim mermernim plocama deluje kao pun pogodak, dovoljno je unikatno da vam upadne u oci, ali opet dovoljno smireno da vas ne zamara svojom pojavom. Mogu da se slozim da je shopping center mogao da bude obao, ali se zato nikako ne mogu sloziti sa oblim dizajnom druge kule jer bi takva razlika bila drasticna i uopste ne bi odavale utisak povezanosti u jednu celinu, vise sam za ideju druge kule koja ce kao i prva (a i shopping center) da ima ostre ivice (to ne znaci da mora da bude pravougaona kao i prva). Sto se tice usca kao landmarka NBG, ne treba zaboraviti na Delta Tower kao i na blok 25 i 26 :D

Steva":q7w7riu3 je napisao(la):
kingdom":q7w7riu3 je napisao(la):
Sto se shoping centra tice, ne dopada mi se retro na toj lokaciji. A tek sto moze lose da ispadne ako odaberu nesto losiji materijal za fasadu...Kroz evoluciju renderinga za ovaj projekat tendencija kao da je ka sto jeftinijem resenju. Malo razocaravajuc ishod.
ovde bi se složio.. ovo je bio jedan od prvih predloga i bio mi je wooow

http://www.x-build.net/4images/data/media/1/060318-rn-usce-01.jpg
ovaj render mi deluje totalno nemoguce, jer sada trzni centar nece ici do kraja ulice:D

Cisto da skrenem paznju da je naslov vesti promenjen sto moze da ukazuje na to da se Ušće soping centar zove Usce Shopping Center (zvanicni naziv od strane MPC-a). Ostaje pretpostavka da ce se Usce zadrzati i u natpisu na soping centru.

^ne kontam bas na cije je insistiranje promenjen naslov vesti, MPC se obratio beobuildu sa zahtevom za promenu ili je neko sa sajta sam nasao za shodno da promeni naziv?

od svih mogucih varijanti najmanje mi se svidja ova sa Usce shopping center, mada realno gledano ima i gora varijanta od te, a to je Ушће shopping center :p

Problem je u tome sto je to realno netacan naziv ukoliko je pravi naziv Usce Shopping Center a ne Ušće shopping center i to treba ispostovati.

Inace to sam spomenuo cisto kao informaciju o polemici koju smo imali na prethodnoj strani o natpisu sto po meni ukazuje na to da ce se zadrzati na Usce shopping center bez 'šć'...

@ aleksa,

to je vrlo stari render, a inace trzni centar ce ici gotovo do Bulevara Nikole Tesle, tj. osnovni oblik trznog centra je uvek bio isti, jedino sto se menjalo do sada je dizajn fasade. I ovaj objavljen na Beobuldu je konacan i fasada ce tako izgledati, Boze zdravlja, u februaru.

mislis? meni se bas ne cini u ovom momentu da ce da ide do kraja... ali kako ti kazes;-) a inace-zasto uopste mora da pise nesto? sto samo ne pise shopping mall?

Aha, kada pogledas "floor plans" vidis kako izgleda osnova trznog centra, a na nju mozes kasnije da lepis fasadu kakvu zelis..... Trenutno je izgradjen deo ka Ulici Milentija Popovica, ali se brzom brzinom trzni centar siri ka Bulevaru Nikole Tesle....

Na ovoj temi se stvarno mnogo komentarise o totalno nebitnim stvarima...

Ma samo da zavrse ovo cudo pa cemo onda da bleblecemo o usce toweru 2,isto ovako nebitno :)

ljudi ja mislim da oni rade ovaj deo, a ne onaj zuti
34zx9br.jpg

a sto to znaci da je lakse.... hehe ipak mislim da je ovaj prvi crveni, posto pre sadasnjih stubova nije bilo coskova

Evo jucerasnjih slika Shaping mola. Dobro napreduje i novi deo je skoro dostigao visinu vec zavrsenog dela.

Lepo se radi,samo pored toga svega zamisljam U2,e onda ce biti stvarno odlicno.

Vrh