Šta je novo?

Usce Multifunctional Centre - [ Tržni Centar | 130 000 m² ]

Jednostavno mi izgleda anti-klimaticno dosadno, nemam sta vise da mudrujem

Iskreno, sto vise gledam, sve mi se vise i vise svidja. Pohvalio bih odabir crvene boje i upotrebu svetla kao deo fasade, narocito ona tri kraka sa svetlima na kraju, a verujem da ce na one prazne betonske delove sa strane verovatno da stave reklame za prodavnice koje se nalaze unutra. Nadam se da ce za koji mesec da objave jos koji render. Zanimljivo je pogledati sve renderinge od pocetka, kada se sve sabere i oduzme ovaj meni deluje najbolje

Nego sada jedno pitanje, koliko ce unutra biti spratova sa komercijalnim sadrzajem, tri ili cetiri???

pa valjda treba da bude jedan ispod zemlje + tri iznad

znam da idu dva ispod zemlje pa prizemlje i onda jos 1. i 2. sprat, ali sam se nesto istripovao da sam u gradnji video i treci sprat, pa sam sad nesto zbunjen, moracu da odem jos jednom da bacim pogled

Bolje baci pogled na predhodne stranice, ako si već zaboravio.

snap1ur9.jpg

^^^Slican utisak imam i ja. Nista,cekamo da zavrse, pa mozda i ispadne dobro.

Fasada mi je isuvise retro, nesto mi mnogo mirise na 70te... ne znam zasto, kada vidim tu crvenu boju, zuta svetla i ona rebra na prednjem delu, prvo sto pomislim su 70te...

dragan":3fqyixh6 je napisao(la):
Bolje baci pogled na predhodne stranice, ako si već zaboravio.

http://img361.imageshack.us/img361/4227/snap1ur9.jpg
e jesam ispao papak, mrzelo me da trazim, na slici vidim prizemlje i tri sprata, a sad sam pogledao i one "floor plans" pa se i tu vidi da ce biti tri sprata, ali je na trecem spratu samo jedan deo obelezen crvenom bojom (prizemlje i prva dva sprata su totalno obojena: crvenom i zutom), a ostatak sprata je totalno belicast, to me onako malko bunilo, da li ce i tu da bude neki komercijalni prostor ili ne.

sto sad neko rece za retro izgled, onoliko koliko pratim strane sajtove koji se bave arhitekturom trenutno su u svetu dominantna neka dva pravca: 1) sci-fi zgrade 2)moderni retro. ovo je sve samo moje zapazanje, mozda strucnjaci kazu da je moja izjava totalna glupost, ali to vam je neko moje misljenje. ima da branim ovaj izgled usca samo tako :D

04c7cfb7aa.jpg

@ shmeksi

Treći sprat je na manjoj površini, tj. manjeg poprečnog preseka.

Pogledaj pažljivo slike, da ne bi opet 'ispao' ... kao prošli put. :)

u pravu si, uospte nisam o tome razmisljao, vec sam automatski povezao da je povrsina svih spratova ista kao i osnova :D
odoh malo da odmorim mozak :cool:

cudna slika.... ako je sudeci po slici, delta je veca, ali posto nije tako, sliak je ona bzvze

Ova slika tj prikaz buduće fasade izgleda vrlo komercijalno, minimalistički i socrealistički bez duha i nije za 21.vek i neće odouzimati dah za razliku od budućeg Delta planeta ako usvoje verziju sa Planetom kao simbolom Mola :o

kad bi dodali neki efekat plave umesto ove crvene....

@dejo
Ja bih pre rekao da je u pitanju neo-modernizam kao jedna od trendova post-modernistickog shvatanja arhitekture gde dolazi do isprepletanja funkcionalizma i kubizma (na jedan relativno jeftin nacin, doduse). Isti fazon fura i Merkator. Veoma je 21. vek, samo deo ovog veka koji se mnogima ne svidja.... Dodao bih da je jednostavnost forme deo nase estetske tradicije jos od Josimovica pa na ovamo. Na te dve zgrade je, po meni, samo i moglo ici nesto ovako kockasto. Za drugu stranu post-modernizma cekam Campus41 :)

Nemam sad veze s arhitekturom, ali razmisljam sad kako bi ovo mogla da se ozivi malo i ispada da i nije mnogo inspirativna tema... ta cela celina sa Usce kulama

Jov hvala na mišljenju i dodatnom objašnjenju arhitekture vidim da si me razumeo iako nisam arhitekta ,samo sam smatrao da takvo izuzetno reprenzativno mesto bi trebalo da ima neki autenticni izraz ili repliku nekog već uspešno izvedenog mada je ograničeno kulama ,malo duha ovim projektantima ne bi škodilo iako su komercijalno uslovljeni od investitora ali čini mi se da sam video malo lepše idejno rešenje istog objekta na naslovnoj pre a Campus je super odaje dah Metropole ;)

Slazemo se svi da je ono bilo mnogo lepse resenje, ali kapiram za tako nesto se nema para... jednostavniji radovi su obicno i jeftiniji :)

jovanovm":1nwnj0cl je napisao(la):
Slazemo se svi da je ono bilo mnogo lepse resenje, ali kapiram za tako nesto se nema para... jednostavniji radovi su obicno i jeftiniji :)
nemoj govoriti svi, bolje kazi vecina, posto je meni ovo resenje najbolje do sada :D:gobb:

U potpunosti se slazem sa shmeksijem i meni je ovo daleko bolje i mastovitije resenje jos ako se upotrebi i kamen u pojedinim segmentima fasade moze ispasti jako dobro. Nadam se samo da nece biti onako jeftino plocast kao merkator koji je prethodno spomenut. Sa druge strane gotovo da smo se slozili da je na onom prethodnom renderu koji smo nezvanicno videli na forumu druga nova kula zaista lepa i neobicna ali takodje i da ne ide uopste uz sadasnju kulu 1. Kada sve to uzmem u obzir cini mi se da je i najbolje resenje da obe kule budu identicne i da soping centar bude kao sada prezentovano finalno resenje.

Takodje zelim da napomenem da MPC zvanicno jos nije pretstavio kulu 2 tako da ovo sa rendera uzmite kao resenje prikaza situacije *soping centra* sa dve kule a ne kao konacno resenje kule 2.

^^^Neka mi neko objasni sta to znaci:"ovakva kula ne ide sa onakvom"? Jel se radi o zgradama ili o kombinacijama za izlazak? Znaci ljudi, malo mastovitosti-nece niko u zatvor ako ne bude sve kockasto.
Dokle sve da bude monotono i trivijalno, zasto ne potraziti manje ocigledne oblike simetrije?A ne bliznakinje tamo-bliznakinje 'amo.Smor.
Sto se shoping centra tice, ne dopada mi se retro na toj lokaciji. A tek sto moze lose da ispadne ako odaberu nesto losiji materijal za fasadu...Kroz evoluciju renderinga za ovaj projekat tendencija kao da je ka sto jeftinijem resenju. Malo razocaravajuc ishod.

kingdom":70wo3k2s je napisao(la):
Sto se shoping centra tice, ne dopada mi se retro na toj lokaciji. A tek sto moze lose da ispadne ako odaberu nesto losiji materijal za fasadu...Kroz evoluciju renderinga za ovaj projekat tendencija kao da je ka sto jeftinijem resenju. Malo razocaravajuc ishod.
ovde bi se složio.. ovo je bio jedan od prvih predloga i bio mi je wooow

060318-rn-usce-01.jpg

Ljudi, zaboravljate da je udeo u MPC kupio Merrill Lynch... Ne verujem da ce MPC sebi dozvoliti neki fus, kic ili bilo sta drugo. Meni novi render izgleda super, a da li ce tako i u stvarnosti biti zavisi jedino od materijala.

Druga kula ce verovatno biti neki teski svemir, jer ce predstavljati novi beogradski landmark, a znace se da je MPC-ov, tako da... do the math!

Vrh