Mi placamo 1500,od toga 450 ide profesionalnom upravniku,a ostalo na racun sz za tekuce i investiciono odrzavanje.1. Da li ste negde čuli da se nov lift u novogradnju tako često kvari? Za ove 2-3 godine bilo je nekoliko (možda čak i dvocifren broj) popravki. I svaki put kažu kao da ne spada pod garanciju ta popravka a pritom plaćamo i održavanje. Garancija je u međuvremenu istekla, a problemi se opet javljaju (npr. sada su vrata pala, a najgori slučaj je bio kada je totalno propao lift dok je komšinica bila u njemu). Upravnik kaže kako je često to kod novogradnje, da se novi liftovi kvare više nego stari, pa samo želim da proverim tu činjenicu ili ipak on štiti lične interese (procenat od svake intervencije i slično).
2. Koliko plaća vaša zgrada održavanje računa? Nekako mi 1300 deluje mnogo samo za svrhu da se na račun uplate mesečna zaduženja i plate usluge čišćenja, održavanja lifta i sličnog.
3. Koliko plaćate čišćenje zgrade a da ste zadovoljni time? Moja zgrada je sa 3 sprata i plaćamo blizu 8000 din. mesečno.
Zgradu nam odrzava GS za 200din mesecno.Nismo prezadovoljni,ali se ne bunimo za sad.Jednom nedeljno prebrisu,jednom godisnje masinski operu i 2x godisnje poskisaju paucinu.