Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

5 dana nakon pocetka radova komsije kace obavestenje kako izvode radove i postovace kucni red sledece 2 nedelje

U subotu od 13 do 20 casova izvodjeni radovi 7h busenje i brusenje u stanu :)

dobrovoljni sam upravnik SZ. Resili smo da uvedemo interfon , imam ponudu, u pitanju je firma ,dakle placamo preko racuna i sve to ok, ali imam sledecu dilemu.
Da li mozemo da koristimo postojece kanalnice MTSa koje su uzgred bas siroke i lako bi primile ove? . Tako bismo izbegli nova busenja stepenica. Ovi sto uvode kazu da moze .

Kod nas su sproveli kroz stare telefonske kanalice, one se i ovako više ne koriste (kod nas u zgradi)

Naravno da moze da se iskoristi ako sve to moze da stane i da se napakuje

Naravno da moze da se iskoristi ako sve to moze da stane i da se napakuje
Hvala na odgovoru.Pa da..i majstor tako kaze a i logocno je. Neki stanari se plase da je to kanalica mtsa i da ne smemo da diramo. Pravno cija je ne znam , verovatno i njihova i nasa, ali je nonsens da pored ovako siroke kanalnice busimo nove rupe i sprovodimo nove.

Ovo je rezultat nedostatka prostora u stanu - Mada nije previse kulturno, a pogotovo ako nije u dogovoru sa komsijama.

Kod mene u zgradi bez terasa se ves susi na zicama na prozoru (sto vise nije dozvoljeno).
Zgrada je ranije imala posebnu prostoriju u kojoj se susio ves ali se jedan "komsija" uselio "privremeno" pre 30 godina i nikada nije izasao.

Ovo je rezultat nedostatka prostora u stanu - Mada nije previse kulturno, a pogotovo ako nije u dogovoru sa komsijama.
Све смо спремни да релативизујемо.

"Паркирају на улици јер немају где."
"Возе жутом траком јер је брже."
"Не плаћају превоз јер је лош."
Итд.

Хорор.

Zna se čemu hodnici i stepenište služe, za neometano kretanje ljudi. Sve što to sprečava ne treba da bude tu.
Pre svega pričamo o bezbednosti, onda o estetici, pa posle toga i o kulturi.
Zamislite zemljotres, neku havariju, nestanak struje i onda u mraku u fazi histerije krenu ljudi da trče tim hodnicima....
Samo lep i dobar odnos sa komšijama i komunalne prijave, bez ulaženja u diskusiju.
Da neko iole razmišlja, nikada ne bi tako nešto izbacio/ostavio napolju, tako da ga vi učite pod stare dane od toga nema ništa.
Kad opale po džepu, to je majka svih škola i nauka.

Итд.

Хорор.
uz obavezno "ćuti da ne bude gore"

Итд.

Хорор.

Mozes stvari gledati iz jedne perspektive ili razmisliti zasto neko nesto radi i probati da resis razlog.
Ali uvek je najlakse baciti kamen. Horor.

Mislim da po nbg blokovima ima stvari za dobru deponiju da se napuni kad nadjem fotke iz jedne zgrade kod merkatora okacicu ih ovde
Pazi kod mene, samo 10-15 podruma od fazon 3m2 i dve garaže.
5 punih kontejnera, ko zna koliko ekipa skupljača sekundarnog otpada i na kraju 3 kamiona čistoće je bilo potrebno da se sve odnese od tog dana.
Tolika količina je otišla u naredne dve akcije i još mislim da nismo ni 50% izbacili
Na čemu mi živimo...
viber_image_2023-12-02_12-05-33-165.jpg

Vrh