Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

I mene ovo zanima. Koliko vi imate spratova i stanova?

Originalna instalacija zgrade iz 60te godine predviđena za stanove sa po 1 utičnicom u sobi i jednom sijalicom, a sada imamo ko zna šta sve.
Ima 7 spratova i 12 stanova,ali kod mene ima 2 utičnice u sobama. Problem je što kada je postaljen metalni orman (za strujomere) nedostaje peta žica uzemljenje...

Uzemljene je tada radjeno uglavnom preko vodovodnih cevi u stanovima
Vama ne treba samo elektricar vec dipl ing elektrotehnike da sa licencom da napravi projekat prerade odnosno modernizacije instalacije u celoj zgradi

Uzemljene je tada radjeno uglavnom preko vodovodnih cevi u stanovima
Vama ne treba samo elektricar vec dipl ing elektrotehnike da sa licencom da napravi projekat prerade odnosno modernizacije instalacije u celoj zgradi
Znam, ali GS nudi novi model rada, finansiranja uz kredit PŠ, i tri ponude... Dali su neki predlog , bio je njihov ing. ali su to smo radovi nije pogledao sve...tj. ima jedan stan (nadogradnja ) koja nije kao naši stanovi a to nije pogledao.

A i to mi nije jasno vezano za struju po zgradama.
Nama su skoro bili i zamenili sve satove, a ne zamene instalacije koje vode bar od glavnog voda do satova.
Zgrada stara preko 50 godina i sad ti budi pametan kakve su instalacija, a sigurno su sve za zamenu

A i to mi nije jasno vezano za struju po zgradama.
Nama su skoro bili i zamenili sve satove, a ne zamene instalacije koje vode bar od glavnog voda do satova.
Zgrada stara preko 50 godina i sad ti budi pametan kakve su instalacija, a sigurno su sve za zamenu
Nama je problem "peckanje" struje u 1-2 stana. Nama su zamenili satove, ali vod do stanova nije u nadležnosti EPS-a.

To da, njihovo je do sata. nego mislim na instalacije koje vode od satova nazad na glavni priključak zgrade ( stao mi mozak kako se to tehnički zove )

Ne znam sta dokazujes ovime. U jednoj zgradi, imas stanove i garažna mesto na istom ulazu tj broju. Ne postoji mogućnost da garaze iz istog ulaza formiraju posebnu stambenu zajednicu.
Citati su odavde.

Ako ne postoji mogućnost da garaže iz istog ulaza formiraju posebnu stambenu zajednicu, kako su u belvilu formirali ovo udruženje?
To nije stambena zajednica? Ili imaju odvojenu adresu?

20250304_221213.jpg

20250304_221232.jpg

20250304_221252.jpg
20250308_223104.jpg

20250308_223121.jpg

Tako slozne komšije rade to bka

Kod nas nije bilo ni pitanja ni pregovora, lokal je na našem broju, ulaz ima zaseban i naravno da plaća održavanje i upravnika, deo su stambene zajednice. Sanduče im je u ulazu a i delimo zajedničke instalacije.

Citati su odavde.

Ako ne postoji mogućnost da garaže iz istog ulaza formiraju posebnu stambenu zajednicu, kako su u belvilu formirali ovo udruženje?
To nije stambena zajednica? Ili imaju odvojenu adresu?
Pa nije stambena zajednica, vidis i sam. To je neki sporazum vise stambenih zajednica, udruzenje, a njegovom pravnom validnoscu I kako je osnovano nek se bave pravnici. Ne mozes garaze da odvajas od stambene zajednice i zgrade kojoj pripadaju. Toliko znam.

Pozdrav svima,
malo sam citala ovaj topik ali nisam nasla ono sto me zanima. A to je, da li je neko uspeo da raskine ugovor sa gradskim stambenim zbog krsenja ugovora kod rekonstrukcije krova? Probijeni su rokovi, krov jos nije saniran a pri tom i cena je podignuta bez znanja stanara.

Ako mogu da zamolim za savet ili preporuku za materijal i majstora ako je neko radio kod sebe spoljno stepenište.
Nama je prvobitna podloga bila neka vrsta kulira, to se sad sve manje više raspada, voda probija i to sad sve lepo treba da se sredi.
Zgrada ima 3 ulaza, 94 stanova, a stepenište povezuje zgradu i blokovsku saobraćajnicu/parking, tako da je dosta frekventno.
Imam opštu gungulu i sa majstorima i sa stanarima, nude mi redom: keramiku, behaton, granit, kulir... i svi viču kako je to njihovo super i rešava situaciju.
Imam par komšija koji se bave arhitekturom i oni se ježe ako nije granit, jer sve ostalo će odmah propasti/popucati posle jedne zime.
Sa druge strane imam ostale stanare koji se ježe kad čuju koliko košta da se sve to uradi u granitu.
E sad, da li je neko kod sebe radio rekonstrukciju, šta je koristio i koliko je trajno, jer me glava jako boli i onda najbolje da čujem iskustva sa terena pa da smislim šta nam je činiti.
Jer se nije rodio, ko je narodu ugodio :D

Naj bitnije da se šta god izabereš
Urade sva tri ulaza istovetno
Da se ne klize da trpi lopatanje i sneg
Ima kvalitetnog i lepog behatona
Obavezno gazista deblja sa prepustom i antikliznim linijama i cela isto od dobrog materijala posto kazes da je to frekventno vidi ponude za sve opcije

Hvala, kakva je situacija sa behatonom po pitanju fleka?
Ne znam da li je to ona varijanta po gradu što postavljaju, pa kad se ufleka koliko god ga čistio on izgleda prljavo

pozdrav, već dugo pratim forum i u par navrata je neko postavio pitanje o preporuci za upravnika ali nije stigao baš neki odgovor (što mogu i da razumem imajući u vidu generalno kakvi su). ipak ponovio bih isto pitanje jer mi nismo imali sreće do sada kako god da smo izabrali. pa ako ima neko dobra i zadovoljavajuća iskustva mogao bi da napiše, može i meni ličnu poruku ako je tako lakše i sigurnije. hvala unapred

Hvala, kakva je situacija sa behatonom po pitanju fleka?
Ne znam da li je to ona varijanta po gradu što postavljaju, pa kad se ufleka koliko god ga čistio on izgleda prljavo
Behaton po gradu bi bio nov samo kad bi se oprao vodom pod visokim pritiskom
I kamen da stavis svetliji neki isto se uprlja sve treba manje ili više održavati

pozdrav, već dugo pratim forum i u par navrata je neko postavio pitanje o preporuci za upravnika ali nije stigao baš neki odgovor (što mogu i da razumem imajući u vidu generalno kakvi su). ipak ponovio bih isto pitanje jer mi nismo imali sreće do sada kako god da smo izabrali. pa ako ima neko dobra i zadovoljavajuća iskustva mogao bi da napiše, može i meni ličnu poruku ako je tako lakše i sigurnije. hvala unapred
Pisalo je do skoro u temi par upravnika bitno je i da upravnik bude sa vaše opštine zbog brzine reakcije

Vrh