Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

20250302_113310.jpg

Da se vrati zanimanje i uvede red

Upravnik sam, iz redova stanara, u zgradi iz 1960-ih treba da se zameni usponski strujni vod od GRO do stanova tj. kutije sa osiguračima (prekidačima) da li neko ima iskustva sa ovim radovima ?
I mene ovo zanima. Koliko vi imate spratova i stanova?

Originalna instalacija zgrade iz 60te godine predviđena za stanove sa po 1 utičnicom u sobi i jednom sijalicom, a sada imamo ko zna šta sve.

I mene ovo zanima. Koliko vi imate spratova i stanova?

Originalna instalacija zgrade iz 60te godine predviđena za stanove sa po 1 utičnicom u sobi i jednom sijalicom, a sada imamo ko zna šta sve.
Ima 7 spratova i 12 stanova,ali kod mene ima 2 utičnice u sobama. Problem je što kada je postaljen metalni orman (za strujomere) nedostaje peta žica uzemljenje...

Uzemljene je tada radjeno uglavnom preko vodovodnih cevi u stanovima
Vama ne treba samo elektricar vec dipl ing elektrotehnike da sa licencom da napravi projekat prerade odnosno modernizacije instalacije u celoj zgradi

Uzemljene je tada radjeno uglavnom preko vodovodnih cevi u stanovima
Vama ne treba samo elektricar vec dipl ing elektrotehnike da sa licencom da napravi projekat prerade odnosno modernizacije instalacije u celoj zgradi
Znam, ali GS nudi novi model rada, finansiranja uz kredit PŠ, i tri ponude... Dali su neki predlog , bio je njihov ing. ali su to smo radovi nije pogledao sve...tj. ima jedan stan (nadogradnja ) koja nije kao naši stanovi a to nije pogledao.

A i to mi nije jasno vezano za struju po zgradama.
Nama su skoro bili i zamenili sve satove, a ne zamene instalacije koje vode bar od glavnog voda do satova.
Zgrada stara preko 50 godina i sad ti budi pametan kakve su instalacija, a sigurno su sve za zamenu

A i to mi nije jasno vezano za struju po zgradama.
Nama su skoro bili i zamenili sve satove, a ne zamene instalacije koje vode bar od glavnog voda do satova.
Zgrada stara preko 50 godina i sad ti budi pametan kakve su instalacija, a sigurno su sve za zamenu
Nama je problem "peckanje" struje u 1-2 stana. Nama su zamenili satove, ali vod do stanova nije u nadležnosti EPS-a.

To da, njihovo je do sata. nego mislim na instalacije koje vode od satova nazad na glavni priključak zgrade ( stao mi mozak kako se to tehnički zove )

Ne znam sta dokazujes ovime. U jednoj zgradi, imas stanove i garažna mesto na istom ulazu tj broju. Ne postoji mogućnost da garaze iz istog ulaza formiraju posebnu stambenu zajednicu.
Citati su odavde.

Ako ne postoji mogućnost da garaže iz istog ulaza formiraju posebnu stambenu zajednicu, kako su u belvilu formirali ovo udruženje?
To nije stambena zajednica? Ili imaju odvojenu adresu?

Vrh