A
Posle x meseci, jedan dan, istog dana kad je zakazao sednicu, pre podne ili tokom dana je poslao na vajber ponude za nekih okvirno pet sest mozda vise razlicitih popravki ili investicija. Da "proucimo" pa ćemo uvece da glasamo po svim tackama, na istoj sednici.
Mislite da bilo ko cita ponude poslate na taj nacin preko vajbera i u tom roku? Pritom za vise njih, postoji samo jedna ponuda.
Tako mu prolazi sve.
Da dodam I kako to izgleda kad on konacno da te ponude. Posle nekih x meseci. Jer za pojedine stavki recimo skuplja se novac unapred I dve godine. Pa će on dati ponude tek za dve godine, kad se skupi.Nije prezime na N. Pa evo kako on radi. Ne znam ni ja kako je izvodljivo, ali on nama fakturise i placamo unapred. Predstavi kao taj program održavanja godišnji, početkom godine, sa nekim svojim idejama, zamislima sta treba da se radi, recimo nekih deset stavki koje uopšte nisu jeftine. I tu da okvirnu procenu koliko to ukupno treba da kosta. Radi se o hiljadama evra. I kaze koliko će znaci to biti u obracunu svakog stana, svake garaze. Onda ljudi to izglasaju (obicno manjina, iz kvoruma, mnogo nedostupnih, to je sad manje bitno) i čim se to izglasa, on fakturise - od prvog januara.
Nas nekoliko se bunilo jer nam nije normalno da plaćamo po zamisli, već on mora da donese tri ponude, da znamo i odlučimo o konkretnoj aktivnosti ili popravci. Pojedinacno. Pa da placamo. Ali ništa nismo mogli.
Lično mislim da je to protivzakonito. I da je mahinacija.
Njegovo objašnjenje je bilo da on to nama "pomaze" da placamo "na rate", on nam cuva novac na računu, pa će o tom potom on doneti ponude, kasnije.
To je manipulacija, I njemu daje odresene ruke da radi po svom nahodjenju, kao što I radi. Mnogo mu lakše prolaze stvari kasnije. Od nekih stavki za koje smo skupljali novac recimo se odustalo.
Ja objasnjavam samo kako on radi. Svake godine. To je situacija kod nas.
Da li je to normalno?
Posle x meseci, jedan dan, istog dana kad je zakazao sednicu, pre podne ili tokom dana je poslao na vajber ponude za nekih okvirno pet sest mozda vise razlicitih popravki ili investicija. Da "proucimo" pa ćemo uvece da glasamo po svim tackama, na istoj sednici.
Mislite da bilo ko cita ponude poslate na taj nacin preko vajbera i u tom roku? Pritom za vise njih, postoji samo jedna ponuda.
Tako mu prolazi sve.