weatherman
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 01.01.2022.
- Pohvaljen
- 486
Da li možda sa leve strane, kod strelice postoji mali crni prekidač? Treba da bude dostupan i bez otvaranja kućišta.
Do sada se nisam susretao sa slučajem kada premine predsednik stambene zajednice. Ne znam koja je formalna procedura, ali pretpostavljam da je najbolje obavestiti registratora to jest opštinu na kojoj je stambena zajednica registrovana. Ne znam kakva je dalja procedura, možete preneti nama. Pretpostavljam da po službenoj dužnosti dobavljaju umrlicu koju isto izdaje opština.Unapred se izvinjavam ako se nekad diskutovalo o temi, thread ima 120 strana pa teško da imam vremena za iščitavanje, da li znate koja je zakonska procedura kada umre predsednik kućnog saveta (zgrada sa malim brojem stanova). Kako prevazići situaciju i izabrati novog predsednika ili profesionalnog upravnika? I da li ima razlike u procesu u zavisnosti da li je iz redova stanara ili profesionalni upravnik?
Da, preko uplatnice Infostana je moguće vršiti naplatu održavanja zgrade pa i naknade za upravnika nevezano od toga da li je upravnik iz redova stanara ili profesionalni upravnik.Da li je moguce vrsiti naplatu odrzavanja zgrade od stanara preko uplatnice Infostana a da Infostan taj iznos prebacuje na racun zgrade? Ako je to moguce koliko Infostan naplacuje tu uslugu i da li je pametno to tako organizovati?
Pitam zato sto sam ja Upravnik iz redova stanara a ne bih hteo da se bavim sakupljanjem para za odrzavanje zgrade!
Ne znam koji procenat uzimaju, ali otkako je naš ulaz prešao na naplatu kroz infostan svi su počeli da plaćaju. Pre toga je samo 3 stana plaćalo od 17, u poslednjih godinu dana je 17/17. Rekao bi drastično poboljšanje.Do sada se nisam susretao sa slučajem kada premine predsednik stambene zajednice. Ne znam koja je formalna procedura, ali pretpostavljam da je najbolje obavestiti registratora to jest opštinu na kojoj je stambena zajednica registrovana. Ne znam kakva je dalja procedura, možete preneti nama. Pretpostavljam da po službenoj dužnosti dobavljaju umrlicu koju isto izdaje opština.
Da, preko uplatnice Infostana je moguće vršiti naplatu održavanja zgrade pa i naknade za upravnika nevezano od toga da li je upravnik iz redova stanara ili profesionalni upravnik.
Ako ne grešim Infostan naplaćuje oko 10% proviziju za svoje usluge. Najbolje je da se raspitate direktno kod njih. Za ovaj kratak period mi izgleda da je mnogo bolje kada Infostan vrši naplatu jer je stepen plaćanja veći, a i lakše je prinudno naplatiti dug ukoliko se za to javi potreba.
Tacnije 9.5% plus PDV ili 11.4% od naplacenih sredstava9.5% provizija
Mislim da Infostan naplacuju tu uslugu 10% od ukupnog iznosa.Da li je moguce vrsiti naplatu odrzavanja zgrade od stanara preko uplatnice Infostana a da Infostan taj iznos prebacuje na racun zgrade? Ako je to moguce koliko Infostan naplacuje tu uslugu i da li je pametno to tako organizovati?
Pitam zato sto sam ja Upravnik iz redova stanara a ne bih hteo da se bavim sakupljanjem para za odrzavanje zgrade!
Čestitam! Ova tema polako postaje zborno mesto za odgovorne upravnike i drago mi je da je tako. Od žaljenja nema vajde ako se ne preuzmu stvari u svoje ruke i reše problemi.Da se pohvalim, postala sam upravnik i zvanično. Predala u ponedeljak, danas su završili rešenje. Bravo za Čukaricu, čak i ako nisu apdejtovani
Što se tiče bankovnog računa, najpovoljnije je u Poštanskoj Štedionici. 200 din je održavanje računa za SZ
Da, na stranu što visina tih izdataka nije po zakonu, već su i mizerni, 300 din za tekuće je van svake pameti. Instalacija novog sifratora, el brave je max 20000.Unapred se izvinjavam ako se nekad diskutovalo o temi, thread ima 120 strana pa teško da imam vremena za iščitavanje, da li znate koja je zakonska procedura kada umre predsednik kućnog saveta (zgrada sa malim brojem stanova). Kako prevazići situaciju i izabrati novog predsednika ili profesionalnog upravnika? I da li ima razlike u procesu u zavisnosti da li je iz redova stanara ili profesionalni upravnik?
Ova slušalica nema tu mogućnost...uglavnom zamenske slušalice idu od 1500 do 3000...bitno je samo paziti na ožičenje, ova kod vas je mislim petožična 4+nOtvarala sam, ovako izgleda, šta da zavrćem?: Pogledajte prilog 194269