500 rsd je malo za tek i inves., samo je tekuće u NS 400+ dinara. Koliko sam video, Vi nemate razdvojene fondove za tek i inv., ona nalogom skida iz oba fonda,
što ne sme da se radi. Sam izveštaj i način vođenja finansija, je po principu pre 2017 god.
nije 500 nego 800 se nama skida preko informatike. E sad sto je ona sebi odvojila ( bez odluke stanara) i skinula 64 800 godisnje (300 po stanu mesecno) to je nesto drugo. To je muljaza. Jer je rekla na sastanku skupstine stanara 24.04. tekuce godine da NE PRIMA NIKAKVU NAKNADU ZA POSAO UPRAVNIKA ZGRADE. pa je to stavila na finansisjski izvestaj da bi pokrila bilo kako novac koji je ocito podigla, trebalo joj je bilo kakvo pokrice. Ili ima odluku stanara za koju niko ne zna (jer ne bi pred njima odgovorila da NE PRIMA NADOKANDU i jos su to oni potvrdili da ne prima) a to znaci da ju je sastavila i ispotpisivala umesto njih i prilozila.
da, nemamo nista razdvojeno. kazem Vam radila je sta hoce, moglo joj se takva joj je bila klima tj personaliti stanara u zgradi, namestilo joj se idealno.
I onda neko prica kako su PU upravnici iskljucivo los izbor a kada mi sami upravljamo zgradom to je idealno i najbolje?
Pa nije, daleko je od toga u nekim slucajevima. Svugde ima dobrih i losih preduzeca (bez obzira na delatnost), tako i dobrih i losih PU. Samim tim ima i dobrih i cestitih upravnika iz redova stanara a ima i ovakvih slucajeva teskog lopovluka i muljanja, i nije jedina. Znam za jos nekoliko slucajeva, jedan od toga je u NS na Limanu 3, bio je upravnik , muljao sa novcem pokrivao svoj kredit i uglavnom je nekako on prodao stan i pokupio se na brzinu krisom ostavio ih zapanjene . Saznali su da su u velikom problemu i bez novca te da ih je odstetio veoma dobro.
Na kraju je to morao da vrati. Pronasli su ga. Na zalost puno je takvih primera. Dakle kolko ima losih PU tako ima losih upravnika i iz redova stanara. Isto tako ima i dobrih i cestitih na obe strane, kao i sve u zivotu.
Dakle stambene zajednice su deo drustva i one su deo naseg drustvenog stanja, koji je odavno stekao epitete cirkusa. Tako ima svasta i u stambenim zajednicama. Ne treba se plasiti PU , jer sa njima ste bar na cisto da nece biti ekipe koju je upravnik iz redova stanara oformio oko sebe , vec ako vam se ne bude svidjao rad PU prosto ga smenite. Za njega vas nece vezivati nikakve ekipe starih bakica kojima mozete prodavati maglu kao sto to radi nasa upravnica , koja je sad na "bolovanju" tri meseca i ako redovno hoda , vozi auto ...Samo NE MOZE DA ODE do banke po izvode i pokaze nam sve promene na tekucem racunu
Ali, pokazace, morace...
Inace te izvode ima na svom mailu u elektronskoj formi, kao i svi , jer je i rajfajzen banka potvrdila da njoj kao i svima svakog meseca dostavljaju listing tj izvode za prethodni mesec...