Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=574988#p574988:25pyx9vc je napisao(la):
Bender Rodriguez » 16 Okt 2018, 18:54[/url]":25pyx9vc]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=574958#p574958:25pyx9vc je napisao(la):
bl3y4 » Uto Okt 16, 2018 5:09 pm[/url]":25pyx9vc]
Moze se napraviti lako ali kako kontrolisati da li oni sami sebe ocenjuju ili ne?
Prva ideja koja mi je pala na pamet - mogućnost ocenjivanja se dozvoli isključivo stambenim zajednicama odnosno skupštinama stanara. Svaka od njih dobije svoju šifru koju će iskoristiti da verifikuje da se radi o SS i onda na sajtu ostavi ocene.

Mislim to je prva, rogobatna ideja koja mi je pala na pamet. Siguran sam da bi mogao da se smisli i razradi još bolji sistem kad bi se selo i razmislilo. Ili preuzelo iz nekih drugih situacija.

Odlična ideja za web sajt, iliti servis, i B2B i B2C orijentisan. B2C aspekt - direktorijum upravnika zgrada, gde svako može da pronađe upravnika, pročita ocene i kritike o njima, itd. Sajt bi se izdržavao od članarine koja se naplaćuje upraviteljima, a zauzvrat bi nudio seminare, networking, continuous education, usluge medijacije, i slično upraviteljima (B2B aspekt).

A da neko poradi od bb informaticara na tome mozda i da to bude sastavni dio bb i da zgrade mogu imati svoje neke zatvorene teme recimo
Bl3y4 je to krenuo da razradjuje koliko sutra cu da popunim anketu

KartmenBG":1k84tigf je napisao(la):
Drugari imam jedno pitanje, ona klatno vrata koja svaka stambena zgrada ima , koja je njihova uloga?
I ja se pitam. Obično su sandučići u tom međuprostoru, ali svrhu tih dodatnih vrata ne kontam.
Mislim da sam nekada davno i ja pitao istu stvar negde na forumu.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Zanima me da li novogradnja ima ta klatno vratna, u tom medjuprostoru se nalaze obično sandučići, ali isto i elektroormani, mozda imaju neku protiv požarnu svrhu u slučaju da se zapale elektroormani? Ili ima neku kao izolacionu svrhu s obzirom da su uglavnom metalna vrata sa jednim staklom?

Npvogradnje ih uglavnom nemaju vjerovatno je postojao neki propis koji je zahtjevao njihovo postavljanje

E pa to, mislim ne znam da li je pametno da se skinu jer užasno lupaju i glave se a sve nesto mislim da je njihovo postojanje bezvezno :D

Pa podesite ih da ne lupaju za pocetak znam da je u jednoj zgradi izbila svadja kad su htjeli da ih skinu majstori pri ugradnji novih ulaznih vrata

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=575972#p575972:2d7mou8q je napisao(la):
KartmenBG » Ned Okt 21, 2018 6:36 pm[/url]":2d7mou8q]Drugari imam jedno pitanje, ona klatno vrata koja svaka stambena zgrada ima , koja je njihova uloga?
Mislim da je to zbog promaje, pošto znam po svom iskustvu kako ume da povuče iz prozora ka unutrašnjosti bloka kad se otvore glavna ulazna vrata. A toga je pogotovu bilo u starim zgradama gde prozori nisu dobro dihtovali kao ovi moderni. E mislim da ta klatno vrata služe da razbiju tu promaju dok se ne zatvore glavna.

Ako je do promaje to nije problem s obzirom da imamo i automat za zatvaranje vrata i gumu koja sprečava udarce vrata, u sustini s obzirom da su to dvokrila svi ih zaobilaze i jako ruže ulaz u zgradu, razmisljao sam da ih obnovim medjutim mislim da je bolje da se nenergija usmeri ka sređivanju ostatka stolarije a da se vrata uskladište i iskoriste ručke kao rezerva, medjutim hocu da kupim za ulazna vrata ovu panic bar za otvaranje ulaznih vrata, ali ne znam gde moze da se nabavi, trazio sam medjutim bas je loša ponuda. I ne znam pod kojim nazivom da je tražim

FB9955-F9-A184-4-BC1-957-E-85-C300-FFA60-D.png

Komšija iz susednog ulaza očistio nadstrešnicu pre neki dan. Zaista je bila zarasla, bilo je tu svačega, a kao što možete videti sa slike, čak je i čuvarkuća nikla.

Pogledajte prilog 1

Jutros videh ove dve kese u kojima ima nekog đubreta. Da li je moguće da u 21. veku nego baca kesu sa đubretom kroz prozor?

Sa druge strane, možete videti našu nadstrešnicu koju ja čistim sa vremena na vreme (doduše, nisam bar godinu dana), a na kojoj smo zamenili lim pre par godina (doduše loše, što se može videti po bari koja uvek ostane posle kiše).

Sad baš malo premotavam film. Bilo je raznog đubreta i kod nas, ali smo žena i ja par puta kačili obaveštenje gde molimo komšije da ne bacaju đubre i pikavce kroz prozor i to je izgleda urodilo plodom.

Takođe, bilo je i dosta golubova, pa su ljudi bacali stari hleb pod naš prozor, pa kad to pukne, misliš da je bomba, plus ako je vlažan, završe komadi i na našim prozorima. Golubovi su nestali kada je Maksi stavio žice na svoj objekat jer su se tu skupljli i kenjali po asfaltu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=576215#p576215:3nmk5dhi je napisao(la):
direktor » Pon Okt 22, 2018 4:38 pm[/url]":3nmk5dhi]Ofarbaj vrata i ostavih tu gdje su sad

Definitivno na proleće kada se bude farbala drvenarija ta vrata se skidaju jer ne služe svojoj svrsi i bezveze je popravljati ih jer užasno lupaju pa ih komšiluk stalno glavi grančicama. Sa druge strane otvoriće se lepo prostor s obzirom da su dupla vrata upitanju i svi se provlače na jednu stranu . Automat koji imamo na glavnim vratima plus dihtung guma sprečavaju lupanje a dupla vrata će biti uskladištena u jednu od zajedničkih prostorija.

Mi smo skinuli ta vrata kada smo krečili ulaz, pre 3 godine.

Sada je lepše bez njih, otvorio se prostor.

Vetrobrani su nekada imali više smisla, kada su zime bile oštrije. Dok se ulazna vrata ne zatvore, druga vrata su sprečavala da se ledeni vazduh i vetar uvaljaju u hodnik. Zato se taj prostor i zove vetrobran.
Međutim hladnih zima je malo, pa ta vrata samo sužavaju prostor.
Ona su i dalje obavezna prilikom projektovanja, prema pravilniku o stambenim zgradama, ali ih u starim zgradama često skidaju, pogotovo kada je ulaz ušuškan, uvučen od fasade i nije na udaru vetra. I u mojoj zgradi su skinuta ta vrata, jer su ionako 99% vremena bila otvorena (zaglavljena dole).

Mi imamo ta vrata i leti su podglavljena a zimi kad bude bas hladno se zatvaraju. Kapiram da to znaci ljudima koji zive u prizemlju jer ja kad silazim sa mog 2. sprata osetim itekako razliku u temperaturi izmedju 2. i 1. a ted da ne pricam o prizemlju.

Jel neko od vas ko je na ciscenju kod Stambenog imao ono masinsko pranje podova koje su reklamirali za dz kao?

Ja sam trazio to za dz i nevjerujem da cu da izguram...

Besplatno je sve ono čega - NEMA.

Odavno nam je poznata ova izreka, zar ne (?).

Da, verovatno je tako. I ja sam im danas trazila tj pitala ih preko fb pa videcemo. Imajuci u vidu da se pojavilo mnogo firmi za ciscenje koje nude to masinsko ribanje poda 2x godisnje, kao i sve u svemu kvalitetniju uslugu ciscenja pametno bi im bilo da se malo potrude. Nama su privatnici nudili sveobuhvatno ciscenje za 250 din mesecno sa skidanjem nalepnica sa stakala i tako tim. Ovi iz Stambenog niti peru stakla ma nista, bas su losi. Mi bi se odjavili da nije penzionera kojima je zapelo za tih 50 din razlike.

Ja čim sam video da je za dž tražio im međutim odgovorili su mi da to rade samo kad sklope ugovore sa novim korisnicima, ja sam ih pitao jel treba da raskinem sa njima ugovor pa da potpišem ponovo oni su mi rekli da je moja zgrada u upisana i da ćemo u narednom periodu dobiti. Naredni period je za nekoliko meseci ili godina hahahaha . Jbg cigani su. Mopeks najgora kompanija ikada .

Ja preko stambenog već skoro dve godine pokušavam da izguram popravku veštačke ventilacije u zgradi. Poslednja akcija je da sam im poslao reklamaciju na izvedene radove pa sad čekam da preduzmu nešto. Suština problema je što ventilacija radi medjutim toliko pravi buke i vibracija da je neupotrebljiva. Komšije iznad čijih stanova su uređaji se zsle da su im se pojavile pukotine na plafonu zbog toga.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Jel zna neko neku firmu koja se bavi prodajom ulaznih vrata za stambene zgrade a da je najpovoljnija? Ako ne sme da se reklamira ovde moze i u privatnoj poruci da posalje

Ne biraju se tako ulazna vrata vec po kvalitetu treba to sa traje i traje a ne da za godinu mjenjate ponovo ...

direktor":159h3x80 je napisao(la):
Sta ventilirate toliko ...
To je veštačka ventilacija za 4 vertikale koja izvlači vazduh iz kupatila i ostatka stana. Bila je tu od kad su zgrade sagrađene. Pošto je tad bila još uvek aktuelna stara Jugoslavija u pitanju je slovenački proizvodjač.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Vrh