[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=527030#p527030:183rzpxa je napisao(la):
SerbPacker » Čet Mar 22, 2018 10:05 pm[/url]":183rzpxa]Dakle plot thickens,
Bio sastanak sa "nesretnim" upravnikom.
Nesretnim uslovno jer ne znam ništa o čoveku, ali izgleda da on nije upoznat sa detaljima ugovora SZ sa firmom iz koje je poslat. A ugovor ima jednu komponentu za koju izgleda mi nismo znali. Ne bih u detalje, uglavnom odluka je da se taj ugovor raskine i pristupi se ponovnom prikupljanju ponuda od firmi....
Naravno da napomenem da nas se ponovo sakupilo malo, jedva 40% , i to zato što su ovi danas poslali i onaj račun za prvi mesec ;-)
U resenju o registraciji stambene zajednice pise da li je zahtev podnosio profesionalni upravnik ili ovlasceno lice, ako je on sam podnosio zahtev onda je i te kako upoznat i sa ugovorom izmedju njega i firme koja vam ga je poslala kao i ugovora izmedju te firme i vas stanara.
Daj Boze da ce oni hteti taj ugovor da raskinu sa vama jer vi ste zlatna koka, ne rade nista a kaplje 50 stanova x 250din , nije za bacanje a pred zakonom su oni cisti, imaju potpise 2/3 stanara. To sto su stanari obmanjeni sta potpisuju - to je druga tema a mislim i da je neki vid krivicnog dela.
Najbolje da se sve "frakcije stanara" u zgradi sloze sto pre jer samo vama je u cilju da sto pre raskinete ugovor. Upravniku i firmi se ne zuri, kao sto sam vec napisao njihov taksimetar kuca...
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=527085#p527085:183rzpxa je napisao(la):
Moravac » Pet Mar 23, 2018 12:45 am[/url]":183rzpxa]Naša firma ima saradnju sa profesionalnim upravnikom, tj celim udruženjem.
Mi zajedno nastupamo po polju upravljanja zgrada, održavanja i hitnih intervencija.
Bolje je platiti profesionalnog nego da upravnik bude iz redova stanara. Kod mene u zgradi ex predsednik, sada upravnik je objavio da smo GS ostali dužni 1.100.000 rsd !
Profesionalni upravnik izdaje svoju uplatnicu na kojoj su taksativno stavljane sve usluge. Uplata preko infostana ne dolazi u obzir jer traže 20% od naplate i do 60 dana plaćanje.
Da li Vasa firma radi na zahtev stambene zajednice “Izvestaja o proveri stanja zgrade” ?
Sto se tice minusa u gradskom stambenom do njega i nije tesko doci. Dovoljno je da neko od stanara ne placa redovno komunalije i eto minusa. Gradsko stambeno naplacuje neki vid administrativne pretplate i cak da zgrada nema intervencija opet se pravi minus. A sve ostale usluge su im minimum 3 puta skuplje preko njih da se urade a to vec sigurno znate posto ste im neki vid konkurencije.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=527217#p527217:183rzpxa je napisao(la):
Moravac » Pet Mar 23, 2018 3:38 pm[/url]":183rzpxa]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=527092#p527092:183rzpxa je napisao(la):
Vladivoje » 23 Mar 2018 01:56 am[/url]":183rzpxa]
Zašto je bolji profesionalni upravnik od upravnika iz redova stanara (?).
Ja sam ovaj drugi i baš juče sam u JP GS podneo zahtev za uvid u stanje računa sa listingom promena u prethodnih 5 godina.
U većini slučajeva gde sam se susretao sa upravnicima zgrade, bivšim predsednicima, ima masa problema, gomila nerešenih stvari, izmešu ostalog i nenamensko trošenje para, klanovska okupljanja i loši međuljudski odnosi. Kod profesionalnog, barem ne do sada, se to ne dešava jer on naplaćuje svoju uslugu i ima obavezu da zgradu vodi odgovorno. A i neće mu biti problem da preko izvršitelja naplati potraživanja čim se ukaže potreba za tim.
Kod nas se pojavio na vratima izveštaj zašto imamo minus od milion i sto hiljada. Radili su krov (ravan), koji i dalje prokišnjava. Barem pet puta u poslednjih šest godina koliko sam ja u toj zgradi su dolazili da isprave fušeraj od radova. Milion dinara smo već dali kroz uplatnicu infostana.
Neverovatna stvar.
Evo na primeru clana SerbPacker se upravo vidi suprotno - bolje je da upravnik bude komsija.
Sto se tice radova, krivi su stanari sto su primili takve radove. Kad radi GS obavezno ide primopredaja. A i taj krov sigurno nije mogao da se uradi bez odluke SS posto GS nece ni krecenje da radi bez iste a kamoli velike radove.
Daleko da branim gradsko stambeno , oni su za izbegavanje u svakom smislu.
Po meni, oni ce drzati monopol jos maksimum 2,3 godine ukoliko ne promene poslovnu politiku i cene radova dok stambene zajednice ne nakupe malo ozbiljniji fond na racunima na ime odrzavanja (ovde mislim na zgrade koje nemaju poslovni prostor ili neke druge prihode od antena ili reklama...) jer kad ima para na racunu zgrade lako se nadje majstor koji ce da dodje za pola sata na intervenciju.