Vrlo je važno da oba budu u javnoj upotrebi.
Poređenje latinice sa duvanskim dimom je neumesno isto koliko i bunanub zavrzlame u suprotnom smeru...
Tako da sam za ravnopravnost oba pisma. Ono za sada postoji u smislu obraćanja instituciji ali institucija uvek odgovara ćirilicom, dok su ranije čak i neke presude štampane latinicom, bilo je šareno...
Ja bih nekad dok sam radio pisao i štampao neka svoja rešenja paralelno i latinicom samo da iznerviram nadređenog, a odmah iza leđa bih držao ćirilični primerak da mu podnesem nego samo par sekundi da ga iznerviram kad mu predam urađeno na proveru...
A imali smo i latinični memorandum tako da je sve lepo i autentično izgledalo, al ipak ne može latinica... U mailu si mogao da pišeš strankama kako si hteo, barem to nisu dirali...
Ali nisi smeo u ženskom rodu recimo, "generalna direktorka" ili "guvernerka" zato će biti super da to zakonski regulišu, tu rodnu ravnopravnost, da je nametnu, da poludi ova radikalka pošto se ne bi stavila u ženski rod ni pod tačkom razno, ali zakon mora da se poštuje... Pojačao bih veličinu fonta samo da je ubacim u zenski rod pre nego što joj neki ugovor pošaljem na potpis...
I tako
treba ih sprdati na svakom koraku od najmanjih zezancija do ozbiljnih stvari samo miniraš, ali pravično
Sad će neko da kaže, nije ni čudo što o svom poslu pišeš u prošlom vremenu, ali tako je kako je