Ћирилицом пишу и енглески сада. Ово је тек лудило
Брендинг 5+ !
Као што пишемо и шрафцигер, аутомобил или фабула на ћирилици.
Ključna reč: mera. Odnosno umerenost. Pod time mislim i na umerenost u količini takvih reči koje se uvode u neki jezik, i na umerenost u tempu kako se to radi. Zamislite da se sutra odluči da se u pola srpskog jezika uvede tzv. srblish, kojim govore like zoomers i u kome je every other word english or srblish. I tako svake godine ponešto novo. Na šta bi to ličilo? Ko bi to razumeo? Kako bi svi u zemlji ispratili sve novine? Kako bismo ažurirali "zastarela" pisana dela?Bolje zvuči шрафцигер od пет френдли молови.
Ja volim anglicizme, ali ne bih ih okačio kao reklamu... Juče sam izgovorio džepardizovao unesto ugrozio...
Ne znam al sve što sam stariji sve su veća komešanja u mozgu, ne mogu da nađem pravu reč odmah i zamara me govor generalno sve više... Navikao sam da tipkam... A najviše mrzim ponavljajući govor. Koliko sam se samo brzo u meku privikao na order aparate, kliktanje i slike, zaboravo sam da izgovorim imena proizvoda koje toliko dobro poznajem... Mozak stane kad se ne koristi aktivno Sve naučeno brzo pada u zaborav...
Da, ruku na srce, dizajn jeste dobar. To mi se i dopada. Samo ne i to mutiranje pisama i jezika.Мислим да је ово добра реклама за ову ветеринарску амбуланту и апотеку, симпатични су ови цртежи
Како си повезао писмо и религију? Наравно да је идентитет много шире од писма и религије и јесте била грешка што се изашло са паролом како нема српства без православља. Језик је само једно од обележја али сваки језик има своје писмо. Постоје добри разлози зашто су наши лингвисти заузели став какав су заузели. Наравно да је културни простор много шири од граница данашње Србије и наравно да су Срби који су живели ван граница тадашње Србије а били писмени користили Вукову ћирилицу од реформе језика. Можеш да пронађеш мноштво примера да је штампа на српском у Аустроугарској излазила на ћирилици, чак и натписе на ћирилици. Рецимо, натпис на згради Српске банке основане крајем 19.века у Загребу био је на ћирилици итд.Ideja nacionalnog identiteta svedenog na jedno pismo i religiju jedna je od najštetnijih dogmi srpskog naroda. Nemac je Nemac, bez obzira da li je protestant iz Bremena, ateista iz Berlina ili katolik iz Bavarske. A mi smo se sunarodnika katoličke veroispovesti odrekli i oterali ih od nas zauvek. Sada se priča ponavlja sa ćirilicom (protiv koje nemam ništa). Srpski kulturno-istorijski prostor se proteže od Trsta, Beča, Pešte, Beograda do Dečana, Хиландара i Vizantije. Што би се одрекли једног зарад другог или обрнуто? To je protivprirodno kao i cela ova debata oko latinice i ćirilice. I jedno i друго je наше pismo, наслеђе i bogatstvo.
Ctrl+shift
HiBsterska posla.
Odakle ova dezinformacija, i to još u formi ovako samouvereno postavljenog pitanja? Ovde je pogrešno apsolutno sve što je moglo biti pogrešno.Зна ли се на овој теми да је ћирилица оригинално створена за ондашњу Велику Моравску, данашњу Чешку?
Pa hibsteri i jedini mogu spasiti cirilicu, nece sigurno Pedja i Savija i Levijatan i ekipa Ovaj pet sop je bas pravi nacin kako moze.HiBsterska posla.