[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=556556#p556556:27ch80nx je napisao(la):
Astrotrain » 02 Aug 2018 08:31 pm[/url]":27ch80nx]Та цивилизација више није та. Данашња западна цивилизација је се у добром делу одрекла тих корена и кренула у сусрет свом самоуништењу у сулудом лево-либералном политички коректном експерименту, тако да твој исказ у том погледу није нешто са чиме могу да се сложим. Од тих темеља је остало само сећање да је некада заиста било тако.
Астровоже, није се много суштински променило - ако и јесте, питање је у ком смеру, да ли онако како ми то видимо (желимо). Имамо тешку непосредну прошлост и у тим разматрањима воде нас емоције, што је разумљиво. Ја се, ипак, трудим да анализирам како мислим да јесте, а не како бих волео.
У односу на број становника, најбоље књиге данас стижу из Скандинавије, а није много друкчије ни са кинематографијом. У полуфиналу Светског првенства у фудбалу, на чијем почетку је М. Лазански у јутарњем програму казао да показује како свет више није униполаран (који кр****!) - играле су четири чланице НАТО, што је феномен који се први и једини пут досад десио 2006.
(Непристојне приче о боји коже француских репрезентативаца пресећи ћу унапред констатацијом да су тројица од десеторице понајбољих светских фудбалера, етнички Французи: Азар, Гризман и Рибери).
Могло би за многе области тако. Ако не за све...
А обишавши, темељно, четири најважнија кинеска града схватио сам да све што они заиста хоће - јесте да буду као западњаци. У једном Шангају - а то је изузетан град, и његово становништво не би требало да има комплекса, поготову не тешке инфериорности - више младих људи је хтело да се фотографише са мном (!), јер сам високи белац...
Иначе су језиви расисти - према црнцима, којима је живот у Кини изузетно мучан. Данашњи Кинези, то су, по светоназору, Американци од пре шест деценија, и то Тексашани. А грозне декаденције проживели су кроз десетке векова (не знам има ли веће декаденције од институционализованог утицаја мушкараца без муда, какав је постојао у Кинеском, или у Ромејском царству, и да ли је то упоредиво са данашњим формама друштвених девијација?). Па су претекли.
Ми смо Европљани и западњаци, медитеранског типа, и то је сва истина. Ћирилица је европско писмо и тековина, као и латиница. Ту рата не сме бити - ако га буде, временом ће победити јачи, а то је латиница.