Dok guslari guslaju, naucnici krvna zrnca i genome prebrojavaju, agnostici poju. Naravno kada izmedju po i ju ubace ebava.
Udri Goje i ne stedi (ga, je, se)!
Da ne bude zabune, ga=medjunoznik
Nikako ne mislim na nekog LJud(evit)a i rodjaka mu Gay-a.
Opustite se bre, nije srpski narod nastao od cirilice niti ce nestati zbog latinice.
Jedina bitna stvar u komunikaciji, spoznaji i edukaciji je razumevanje, da li se to ostvaruje uz pomoc klinastog pisma, dimnih signala, mahanjem rukama i nogama ili pantomimom, sustinski je nebitno.
Formu treba da ispunjavaju i zadovoljavaju drzava i javne ustanove jednostrano, bilo kakve represalije upucene ka gradjanstvu (a i to se ovde predlagalo) su nepotrebne, besmislene i kontraproduktivne.
Umesto da smo srecni sto imamo "dvojezicnost" (opsteprihvacena a netacna i nakaradna slozenica, radi se o istom jeziku a razlicitom pismu) poteze se u daleku proslost, iskopavaju se, istrazuju i utvrdjuju sumanuti razlozi za rasirenu upotrebu latinice aka tisucljetni rvacki san o samosvojnoj drzavi prilikom cijeg ostvarenja su nam rvati uvalili i latinicu :krsti: a potpuno se prenebregava globalizacija pod kapom i kontrolom one dve sto ce biti zemlje proleterske (btw, da demistifikujemo jos jednu laz, nismo jedinstveni primer "dvojezicnosti", stavise, Arapin iz UAE moze da, ne samo svoje pismo vec i maternji jezik nabije u ('de god ocete) jer bez engleskog i latinice mu nema ni sopinga ni leka).
I sam' da pitam:
Jel' se jos neko prepoznao ili smo Goje i ja zaista tako retki primerci?