Šta je novo?

Upotreba ћирилице i latinice

20241118_183059.jpg

Ko kaze da nemoze engleski na cirilici

— Варошъ Сент.-Андреа была е 1. о. м. тако потоплҍна, да су се люди у кућама морали на таване пеняти, но познато є да єдно зло редко само долази, тако и ту буде; єръ іошть є потопъ траяо а ватра букне и двеста кућа изгоре. (У 1847. години бeше гладъ, у 1848. ратъ, 1849. колера и поморъ, у овой садъ потопъ и погоръ, изъ свега тога видимо да ће скоро быти страшный судъ.)
Треба бити потпуни Гангула од човека да би се овде ставио наслов "Какви су ово хијероглифи?" Спрдамо се, са чим - са својим наслеђем? Са Светим Климентом Охридским и сарадницима који саставише египатско писмо? Са Петром Великим? Са Његошем? У једној нама суседној земљи се више од половине ових "хијероглифа" дан данас користи!

Узгред, ово свако може да прочита.

Срамота је колико смо ми необразовано и прозаично глупо друштво, а овамо ћемо да "бранимо ћирилицу". Одбранићемо је. све ћемо ми. Ће мо.

Poslednja izmena:
А, да, ту је и грчки утицај, и начин писања слова "ни", а и остало.

Треба бити потпуни Гангула од човека да би се овде ставио наслов "Какви су ово хијероглифи?" Спрдамо се, са чим - са својим наслеђем? Са Светим Климентом Охридским и сарадницима који саставише египатско писмо? Са Петром Великим? Са Његошем? У једној нама суседној земљи се више од половине ових "хијероглифа" дан данас користи!

Узгред, ово свако може да прочита.

Срамота је колико смо ми необразовано и прозаично глупо друштво, а овамо ћемо да "бранимо ћирилицу". Одбранићемо је. све ћемо ми. Ће мо.
Zvuči malo i na rusinski.

Vrh