Дошљак
Professional
- Učlanjen(a)
- 31.10.2014.
- Pohvaljen
- 55.847
Можда и грешим, али 50их већ крећу металне табле и угластији фонт, као и промена назива министарстава у секретаријате.Otkud znaš da nije iz 1962. npr?
Можда и грешим, али 50их већ крећу металне табле и угластији фонт, као и промена назива министарстава у секретаријате.Otkud znaš da nije iz 1962. npr?
Kakvi su ovo hijeroglifi? Umete li da čitate ovakvu ćirilicu? Probajte na primeru starih beogradskih novina
Beogradske novine iz 19. veka izgledale su potpuno drugačije od onoga što smo navikli u poslednjih stotinu godina - to je bilo svega nekoliko listova sa.www.telegraf.rs
Треба бити потпуни Гангула од човека да би се овде ставио наслов "Какви су ово хијероглифи?" Спрдамо се, са чим - са својим наслеђем? Са Светим Климентом Охридским и сарадницима који саставише египатско писмо? Са Петром Великим? Са Његошем? У једној нама суседној земљи се више од половине ових "хијероглифа" дан данас користи!— Варошъ Сент.-Андреа была е 1. о. м. тако потоплҍна, да су се люди у кућама морали на таване пеняти, но познато є да єдно зло редко само долази, тако и ту буде; єръ іошть є потопъ траяо а ватра букне и двеста кућа изгоре. (У 1847. години бeше гладъ, у 1848. ратъ, 1849. колера и поморъ, у овой садъ потопъ и погоръ, изъ свега тога видимо да ће скоро быти страшный судъ.)
Procitao sam ovaj tekst glasom Djordja CvarkovaKakvi su ovo hijeroglifi? Umete li da čitate ovakvu ćirilicu? Probajte na primeru starih beogradskih novina
Beogradske novine iz 19. veka izgledale su potpuno drugačije od onoga što smo navikli u poslednjih stotinu godina - to je bilo svega nekoliko listova sa.www.telegraf.rs
Zvuči malo i na rusinski.Треба бити потпуни Гангула од човека да би се овде ставио наслов "Какви су ово хијероглифи?" Спрдамо се, са чим - са својим наслеђем? Са Светим Климентом Охридским и сарадницима који саставише египатско писмо? Са Петром Великим? Са Његошем? У једној нама суседној земљи се више од половине ових "хијероглифа" дан данас користи!
Узгред, ово свако може да прочита.
Срамота је колико смо ми необразовано и прозаично глупо друштво, а овамо ћемо да "бранимо ћирилицу". Одбранићемо је. све ћемо ми. Ће мо.