blagoje":3fv58emm je napisao(la):Radovi na nadvožnjaku koji povezuje Radničku ulicu i Bulevar vojvode Mišića
Slikano 09.06.2012. godine.
Omaklo mi se,nije namerno,kunem seblagoje":2pz44en0 je napisao(la):Eeee bre Vucko. Što promeni kanal sa 617 na 618?! :lol:
Stvarno izgleda da su smislili da tu naprave šikanu..... možda da postave zastitne gume i par setova špahni na tom zidu za one koji pokusaju da predju tobogan sa 200 :bash:pedja76":1thpamgk je napisao(la):Blagoje svaka čast na reportaži!
Ne čini li vam se da će novi tobogan ka adi previše biti usmeren ka betonskim stubovima/zidu odnosno da će tu neminovno morati da bude oštrija krivina a samim tim i više noćnih bahatih vozača zalepljenih za taj zid (noću brzo voze i preko ovog starog tobogana koji je pun rupa a kamoli preko novog koji će sa tri trake izgledati kao pista )
[img=PunBB bbcode test]http://img233.imageshack.us/img233/6380/d02p.jpg[/img]
edgeman":32chimuu je napisao(la):Ma nema tu problema. Ovo vam je optička varka. Uostalom tom trećom trakom ionako idu samo busevi. Jasno se vidi da to nije cela širina i da smeta ovaj mali tobogan preko topčiderke da izliju zaštitini zid a možda im nedostaje i 8-ma greda. Mora ovako inače ona druga strana bi bila problematična zbog mesta.
Postoje jasna pravila po kojima se projektuju krivine tako da budu bezbedne za sve one koji se pridržavaju propisa. Ovo mi ne liči na neku oštru krivinu i neki veći problem.tzoran":y1ocasse je napisao(la):Optička ili ne ide pravo na zid. Obično kada se radi nova saobraćajnica cilj je da se isprave krivine a ne da se generisu nove.... svi debili koji se skucaju u taj zid idu na dusu onom ko je projektovao ovako nesto !!
Zuma":265fmsne je napisao(la):Kako si automatizovao ovakav obim slanja slika? Vidim da je u pitanju ImageShack. Tamo reklamiraju batch upload program. To bi moglo da se iskoristi da se odjednom posalju sve slike iz nekog lokalnog foldera. Ali kako radis batch resize? Sve slike imaju istu, nestandardnu sirinu. Pises li komentare izmedju slika u Beobuld editoru, kad vidis koji link odgovara kojoj slici, ili u lokalu, pre toga? Sa 75 linkova koji svi isto izgledaju lako je pomesati ih.
Ma dajte ljudi kakve vas šikane spopale! :rant:nostradamus":2y0dhgp5 je napisao(la):nije stvar u tome da li treba ili ne ici 200 km/h. ne treba praviti sikane na ovako bitnim i frekventnim ulicama. pogotovo ne kda nema razloga za to.
blagoje":2t6bpaqi je napisao(la):Odgovoriću ti u spoiler-u, kako ne bih opterećivao one koje ovo ne zanima.
U suštini nema tu neke automatizacije. Ako pogledaš vremena slanja postova, videćeš da je tu bilo mnogo posla. Posle velikog broja reportaža stekne se neka rutina. U osnovi je bitna dobra organizacija koja prethodi pisanju posta. Ja ulažem priličan napor da bi ove reportaže bile što kvalitetnije. Začudićeš se ako ti kažem da sam za ovu reportažu napravio 280 slika, a pažljivom selekcijom je odabrano 75 koje su na forumu.
Ukratko, postupak mi je sledeći. Na početku sve slike podelim u celine koje odgovaraju pojedinačnim postovima koji obrađuju jednu celinu, a njih opet u podgrupe na koje se odnose komentari u postovima. Ovako grupisane slike pažljivo pregledam i za svaku podgrupu selektujem one koje po informativnosti, uglu slikanja i kvalitetu najbolje oslikavaju ono što prikazuju. To su slike koje će biti postavljene u postu. Već odabrane slike ručno preimenujem, pri čemu u imenu stavljam numeraciju koja pokazuje kojim sam redom zamislio da se slike prikažu, što zahteva dodatni napor na pregledanju odabranih slika. Preimenovane slike ručno resajzujem u Office Picture Manager-u na rezoluciju 1024x768 što mi uz rutinu ne zateva više od par minuta po postu. Ovako smanjene slike se lako grupno prebacuju na ImageShack, pri čemu im se u imenu u okviru linka prepoznaje numeracija koju sam ranije usvojio. Slike se zbog numeracije upload-uju redom. Ovo olakšava organizaciju slika u postu. Post unosim u Beobuild editoru. Postavim sve slike redom, kako sam numeracijom zamislio. Referenca su mi redni brojevi u nazivu slika u okviru njihovih linkova. Iznad podgrupa slika koje predstavljaju celinu umećem komentare. To je otprilike to. Nekome komplikovano, a meni stvar navike.