Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

хоће ли неко да ми у кратким цртама каже шта је то било са друг Њилетом? није ме било на овој теми још од 02.12.
 
Njile, priskačem u pomoć!

Raskrpetlja raskrpetlja kružni tok raskrpetlja raskrpetlja nije izmeštena pruga raskrpetlja raskrpetlja lrt fijasko raskrpetlja raskrpetlja Tvornička..

.. još da te snimimo kako izgovaraš svaku reč od ovih, pa da pravimo Njiletov tehno! :D
 
blagoje":owb6wi6t je napisao(la):
Na samom mostu postavljaju nešto što meni liči na nosače sa reflektorima za dekorativno osvetljenje pilona. Ako je to to, a iskreno se nadam da nije, moram da primetim da ovo rešenje u mnogome narušava skladan izgled mosta i u izvesnoj meri obezvređuje kocept mosta sa nosećim kablovima kroz sredinu, kako bi se pogled na reku ostavio potpuno otvorenim. Mišljenja sam da je ovo moralo da se uradi mnogo diskretnije.

video1i.jpg


videokt.jpg


Slike su sa kamera www.savabridge.com

Ma to je bina za Cukića :lol:
 
Kako javljaju za vikend tobogan zatvoren zbog radova u Radničkoj.
 
Da,i pominju neki celicni cevovod???Bas ne planiraju da se mesaju u svoj posao novinari ako je suditi po toj izjavi.
 
Ponovo je aktivno osvetljenje koje menja boju, sa unutrašnje strane pilona, a koje su testirali pre nekoliko meseci. :)

a10itx.jpg
 
Ronche":3kzldlxd je napisao(la):
Ponovo je aktivno osvetljenje koje menja boju, sa unutrašnje strane pilona, a koje su testirali pre nekoliko meseci. :)

Da se podsetimo početka juna:

GtcMn3.gif
 
Moze li neko da me uputi u ovu pricu oko love za ubrzanje radova. Da li je to negde zvanicno objavljeno, neko od insajdera saznao ili je samo zakljuceno na osnovu necega?
 
nikola: mislim da je i vucko ovde postavio taj dokument,meni su to konkretno to rekli rukovodioci na mostu ali i proguglaj malo ima dosta toga po netu, objavljivano je bilo i u medijima

preduhitrio me vucko :)
 
Još jednom "đavolji dokument"

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=09&dd=23&nav_id=460480

Srbija | četvrtak 23.09.2010 | 08:03

Od grada za most kod Ade 60 mil. €
Izvor: Beta

Beograd -- Skupština Grada Beograda je odlučila da se sredstva za izgradnju mosta na Adi Ciganliji i pristupnih saobraćanica povećaju za oko 6,2 milijarde dinara.


Cilj je da se ubrzaju radovi, a sredstva su obezbeđena kreditima i preraspodelom sredstava za uređenje građevinskog zemljišta.

Prvobitno je bilo predviđeno da se u izgradnju mosta preko Save uloži 12,2 milijarde dinara, dok su sredstva za to sada 18,4 milijarde dinara.
 
karim":33gh3trs je napisao(la):
Ma to je bina za Cukića :lol:

U pravu si! U centru ce da peva sledeca ekipa: Galija!!!, Van Gog, Plavi Orkestar! i Sergej Cetkovic! :)
Ostaje Cukic za most! :)
 
KomsijaBg":1wrh3273 je napisao(la):
vucko":1wrh3273 je napisao(la):
Evo zvanicne vest i i slike oko tobogana za vikend

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1480715

Ovo je super vest! Znaci da pustaju ukljucenje sa Hipodroma na Bulevar Vojvode Misica pre 15.12.2011.
Bese to ova vest:
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1476494

Samo za ovaj vikend i uglavnom tokom noći. Ima još dosta da se radi na tom potezu. Čak mi je i 15.12.2011. nategnut.
 
Sta je ovo? Damper?

nov08.jpg


Ako je to sto oni zovu damper, ono sto ta rec obicno znaci, kako on u ovom slucaju prigusuje oscilacije kad samo obuhvata vec zategnute i neprekinute kablove, ili to bar tako na slici izgleda? Ili je nesto sasvim drugo?
 
blagoje":1fbrllcs je napisao(la):
Ronche":1fbrllcs je napisao(la):
Ponovo je aktivno osvetljenje koje menja boju, sa unutrašnje strane pilona, a koje su testirali pre nekoliko meseci. :)

Da se podsetimo početka juna:

GtcMn3.gif

Ne znam kako vama izgleda ovo šarenilo od dekorativnog osvetljenja na mnogim objektima po gradu, ali meni je to skandalozno. Zar ne mogu da osvetle neki objekat samo u belom ili žutom svetlu, nego mora sve da bude neki kičeraj, da se menjaju sve moguće boje. Kad se setim kako samo izgleda fontana na Tašu, ili ona upropašćena fontana u Pionirskom parku, kupola Skupštine Srbije koja liči na kupleraj, pitam se ima li neko od nadležnih koji odobrava taj kičeraj po gradu i malo ukusa i neku diplomu u rukama ili je sve čist fušeraj i pranje novca. Koliko vidim i novi most će da bude sav šaren. Jezivo!
 
RGB LED rasveta je trend u svetu odavno, zadnjih nekoliko godina i kod nas. Ona pruža bezbroj mogućnosti ali istovremeno traži određen stepen umešnosti dizajnera tj. inžinjera rasvete. Ja sam viđao dosta takvih primera po zapadu, manje i više uspešnih, ali priznajem, bilo kakvo preterivanje prelazi neminovno u kič.
Na ovom mostu mislim da je definitivno višak, ne toliko zbog cene pošto iako skupa rabota, procentualno je zanemarljivo u odnosu na celu investiciju, već jednostavno, ne ide mi za ovakav objekat koji je već dovoljno ugledan zahvaljujući svojim grandioznim merama i oblikom, nema potrebe to dodatno naglašavati šarenim lampicama.

Ali ako već insistiraju na RGB-u, nikako se ne smeju koristiti ovakve 'vašarske' matrice već smenu boja smanjiti na najmanju meru, načešće jednom dnevno, na primer. Nije problem u tehnologiji već u onom ko je programira. Ipak mislim da je ovo sad u pitanju samo testiranje i da nam most neće uvek šljaštiti kao jelka

evo na primer Pivara Union u Ljubljani: kompletna fasada je okupana u raznobojnim svetlima koja se konstantno menjaju....
union.jpg

2984073803_1bb0d25f10.jpg
 
Vrh